Najdi forum

Grčija

Letos sva se s fantom prvič odločila, da greva na dopust malce dlje, in sicer v Grčijo!Zanima me kako agencije vse skupaj organizirajo, kako je potrebno znanje jezika, ko prideš v hotel?

pa sej bi ti odgovorila, pa ne razumem vprašanja – če greš z agencijo, potem ti ni treba znat kej dosti. v turističnih krajih vsi grki razumejo angleško, so rojeni trgovci in se zmenijo tudi z rokami.

Ma ja, greva preko agencije, zanima me kako zgleda, ko prideš tam v hotel?

Mislim, da zdaj že vsaka agencija organizira vse od prve do zadnje minute, tako da te na letališču v Sloveniji pričakajo njihovi predstavniki (če te že ne peljejo na letališče z njihovim avtobusom skoraj iz domačega kraja), ki uredijo vse na letališču, dobiš letalsko vozovnico in greš skozi kontrolo na letalo. Tudi na letališču prihoda te vodijo skozi vse, razdelijo potnike po avtobusih in jih odpeljejo v hotele. Potem v hotelu uredijo vse na recepciji, tako da praktično od njih dobiš ključ in greš v sobo. Praviloma je tudi v hotelu ali vsaj kje v bližini predstavnik agencije, ki ga lahko prosiš za pomoč. Teoretično bi se po mojem v vsakem turističnem kraju vsakdo moral za silo znajti tudi če recimo sploh ne zna tujih jezikov. Grško pa sploh ni treba znati, saj znajo vsi angleško.

Upam, da sem odgovorila na tvoje vprašanje.

Popoln odgovor, najlepša hvala!

No, jaz se v hotelih vedno sama prijavljam in urejam, kar je potrebno. Ne vem, kaj bi v hotelu lahko urejala agencija, saj na recepciji samo oddaš papirje in dokumente in dobiš ključe. Po moje gre tudi brez pogovarjanja.

Miš, jaz tudi, moraš pa upoštevati, da so ljudje, ki se res bojijo, da bi morali to sami urejati in so zelo veseli, ko izvedo, da vse uredi agencija. Moja kolegica je šla prvič nekam z letalom – ko je prišla nazaj, je bila čisto navdušena, da jih je predstavnik agencije čakal že pred letališčem in potem vse uredil zanje. Ko sem ji rekla, da je to samoumevno, mi je priznala, da jo je bilo na smrt strah, kako se bo znašla na letališčih in v hotelu. In ni si me upala vprašati, kako natanko vse skupaj poteka, zato zdaj vsakemu razložim v detajle 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close