Grčija z otroci
Letošnje počitnice bi želeli preživeti v Grčiji. Imamo otroke. Zanima me če ima kdo od vas izkušnje kje je OK za otroke?? Torej kakšna fajn plaža, pa po možnosti apartma. V študentskih letih sem sicer “bluzila” po Grčiji, vendar je bil takrat na sceni žur, danes pa je malo drugače. Kako pa je z vročino, če se prav spomnim je zrak bolj suh in je vročino lažje prenašati. Kako je s temperaturo julija – avgusta! Hvala za kakršnokoli info. čao
Jaz sem bila na Zakintosu in kolikor vem, imajo vse agencije tudi hotele, ki jih priporočajo za družine z otroci, pa še orng skonto dobiš za otroke. Na jonskih otokih je poleti (julij/avgust) kar vroče, cca 30-35, pa precej komarjev, tako da kar moraš vzet sobo s klimo pa kakšen Avtan .. Čez dan sploh ni panike, ker je suha vročina. Na temu otoku maš kup ta velikih želv, ponudba na plaži je dobra, sam če nimaš hotelske plaže, mora kar plačat za ležalnike (10-15 evrov za dva/dan).
Ko je hči imela 2.5 leti smo bili na Karpatosu-hotel je bil v Amopi bay in je bilo zelo lepo ,ker je nizka voda in peščene plaže .Otrok je zelo užival.Lani pa smo bili v Laganasu na Zakintosu pa je tudi zelo lepa plaža pesek in nizka voda edino ponoči, julija zelo glasno in gužva,ni nas toliko motilo.
Priporočam ta dva otoka.Karpatos je bolj miren otok.
byby
Jaz bi priporočala otok Samos, majhen otok z zelo lepimi plažami primernimi za otroke, mislim, pa da ima največjo ponudbo na tem otoku Agencija Intelekta. V njihovem katalogu sem tudi zasledila, da imajo zelo lepo in nazorno označeno, kaj je primerno za otroke.
Meni je bil otoček zelo všeč, zelo umirjen, sedaj ne vem imena je pa hotel, ki ima apartmajčke narejene v take male hišice kjer je sicer pol penzion, a imaš v tej hišici tudi malo kuhinjsko nišo za kakšno kavico ipd. To je vse v borovem gozdičku. Hotel ima svoj velik bazen ter svojo plažo za hotelske goste.
Imena hotela res ne vem, ker je že kar nekaj let kar sem bila tam.
Lepo potujte!
Ja, tudi jaz sem se spomnil na Samos. Je pa res, da je to precej drag otok (ker je veliko Angležev, Nemcev in Skandinavcev) Je pa en od najbolj zelenih grških otokov s čudovito naravo. Če otroci niso zelo zelo mladi bodo uživali predvsem pri slapovih Potami, kjer se v kopalkah potuje po slapovih in tolmunih nekega potoka (Podobno imajo na Kreti). Plaže so pa večinoma peščene, na jugozahodu je pa tudi nekaj zelo lepih mivkastih. V okolici Phytagoria proti Potokakiju in naprej je pa več kot 6km dolga, lepa peščena plaža, izven sezone tudi prijetno nezasedena. Tudi senca se najde.
Vendar pozor, v okolici Potokakija je zelooooooo veliko komarjev, saj so v bližini močvirnata jezera sladke vode, zato se je potrebno temu primerno opremiti. Drugod, kot sem iz pogovorov izvedel, teh problemov ni bilo.
Zadnja sprememba (05-01-05 08:28)
Forum je zaprt za komentiranje.