Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice GRČIJA -SAMOS- PHYTAGORION

GRČIJA -SAMOS- PHYTAGORION

Živijo,
letos se s fantom zanimava za dopust v Grčiji z z agencijo Intelekta. Zanima naju Samos, želiva pa si:
– miren hotel torej da ponoči ni preveč hrupno
– prodnato plažo z naravno senco
– in želiva si tudi kaj videti, kaj zgodovinskega
Rzmišljala sva o Phytagorionu, torej če je kdo bil tam če lahko kaj pove, kako je bilo, v katerem hotelu je bil, kakšna je plaža ipd.
Pa še to : lani sva bila na morju na Hrvaškem v Breli – bilo je noro, čudovit kraj, čudovita plaža, veliko sence, najčistejše morje na Jadranu… Predlagava.
Lp in hvala
Ingrid

Kratek odgovor glede Samosa :
– z možem sva bila na tem čudovitem otoku že trikrat; lani s 6-mesečnim otrokom. Sama sva ga prevozila z motorjem čez in čez, z otrokom pa je to malo težje, zato smo bolj počivali ob obali v naravni senčki.
– bivali smo v hotelu Princessa ( preko Intelekte ), v juniju in septembru, obakrat je bilo super vreme, toplo morje, manj turistov,…Hotel ima še z enim hotelom, ki je pod njim, lastno plažo – zalivček, plaža je prostorna, s kamenčki, na enem delu je več naravne sence, drugače pa je dovolj ležalnikov s senčniki ( plačljivo ). Ob morju je tudi manjša restavracija, bar,..ni hrupa, saj nimajo nobenih motornih čolnov, itd. Če želite mir, čudovit razgled iz hotela, lep zalivček s čisto vodo,..je to pravi hotel za vas. Hrana v hotelu ( polpenzion ) je uredu, zajtrk je samopostrežni, večerjo postrežejo.
– seveda je tudi dovolj stvari za videti, zgodovinsko, naravno,…Predlagam izlet po otoku z agencijo, potem pa na motor in raziskovat – zgubiti se ne morete, pa še vse je blizu. Zvečer ( pa tudi čez dan ) pa vas do Pytagoriona popelje tudi brezplačni hotelski mini avtobus, cena taxija je tudi sprejemljiva.

Veliko užitkov,
Nika

Ingrid, Midva s fantom sva bila lani v Pytagorionu / trenutno se ne spomnim imena hotela: blo je super (miren hotel s klimo), ker je Samos ful fajn otoček: kot je rekla Nika, ga lahko raziščeš celga v kratkem času. Res da je blo drago, a o tem je že bla debata, da je grčija draga (pa saj je tut Hrvaška, a ne-turizem pač:), je pa vredno, ker so super plaže, mir. Tudi julija v višku sezone ni blo nikjer gužve, tko da če iščeta mirne kotičke, je super.
Res pa je, da je jugozahodni del (KOKKARI, Votsalakia) še bolj pravljični, tko da če Intelekta ponuja bivanje tam, ti bi ga skor bolj priporočala. Če pa ne, je tudi v PYTHAG. fino sploh če rentaš avto/skuter in si najdeš samotne kotičke, celo s senco. Večina plaž je sicer plačljivih s senčniki, ker je brez njih nevzdržno – če bosta šla julija oz. avgusta. Plaže so prodnate.
Napiši mail, ti pošljem kako slikco-če želiš:)

Ja, jugozahod otoka je res ČUDOVIT in verjetno tudi najbolj miren. Poleg tega, da tam tudi najmanj piha, saj ga varuje mogočna gora na SZ otoka. Vendar žal naše agencije tja ne vodijo. Jaz sem bil sicer v hotelu čisto zraven letališča, če se prav spomnim v kraju Potokaki, zahodno od Pytagoriona, vendar ga odsvetujem, saj stoji ravno ob križišču, kako grki vozijo (speljujejo) verjetno vsi vemo, tako da so lahko noči kar precej hrupne, poleg tega je pa zaradi naravnih mokrišč v bližini tam ogromno komarjev. V eni noči sva jih s prijateljem v najini sobi pobila 14, pri čemer sem naštel samo na levi roki 21 pikov! Repelenti vsekakor ne bodo odveč.
Sicer je pa otok v resnici čudovit in ima mnogo kotičkov, ki se jih splača raziskati (jaz bolj kot skuter predlagam avto, saj za več oseb ne pride dosti dražje kot mali motorčki, vendar ni problem s pritljago, ne prepiha te (sploh po kopanju to ni ravno zdravo), ter tudi hitreje in bolj varno je. Lani septembra je prišel daevoo matiz s klimo in avtoradijem za 3 dni 100€. Pa to ni bila ravno ugodna ponudba.

http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=18680&t=18680

Razmišljamo o tem hotelu. Ali mi lahko poveš, če imajo kaj igral za majhne otroke (ali vsaj v bližini).
Imamo dva majhno otroka, pa nam je to tudi pomembno.Hvala lepa.

tvojga vpr. atina ne razumem …?
Majstor, kje se dajo dobit tvoje fotke o samosu? hvala.

Mene pa zanima, če kdo ve, kako izgleda v hotelu Sirenes Beach na Samosu? Kakšna je plaža, ali je kaj naravne sence…Imamo dva otroka (5 in 8 let).

Hotel sem jih dat na ta portal, vendar administrator ni se postimal. Kot je napisal bo to se v tem mesecu postimano, potem pa jih bom dal gor.
Okoli 200 slik, vendar bom dal najzanimivejse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close