Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice grčija s kolesom

grčija s kolesom

Živjo

A je že potoval kdo po kakšnem delu Grčije (celina, otoki) s kolesom? Kje ste prespali (šotor, apartma). Aje možno v kampih/apartmajih kje spraviti kolesa, da so na varnem? Vsaka izkušnja dobrodošla!

LP Petra

Grcija:
Leta 1998 se mi zdi…
Na kratko:
– po jadranski magistrali do crne gore, tam se je bilo zaradi trenutne situacije obrniti in iti iz Dubrovnika s trajektom do Igumenitse
-potem hotela v Albanijo, vendar ni slo, ker ni bla viza za taprav mejni prehod
-kolesarjenje po grski Makedoniji (sami hribi in visoke nadmorske visine: hladno tudi avgusta)
-vmes ogled Kalambake (samostani Meteora…na hribih), plantaz tobaka (zvecer presenetljivo hitro zaspis 🙂
-nazaj v Igumenitso in v Trst s trajektom.

-cas trajanja grcije ene dva tedna, prevozenih okol dobrih 1000 km.
-spanje: sotor nekje blizu ceste, zadnji dan v parku skor sred Igumenitse (da nisma zamudila trajekta)

Izkusnje:
-grcija (vsaj v temu delu-mogoc zaradi blizine Albanije, ne vem) izredno onesnazena, polno smeti ipd. ob cestah, tudi po mestih tezko najdes smetnjake
-ljudje: izredno prijazni (povsod-po mestih in po podezelju)
-cene: podobno kot pri nas, razen v turisticnih krajih je logicno drazje
-varnost koles…itak imas kljucavnico, ce nisi sam, zvezes dva pecikla skupaj, enega na kako ograjo (pa da vidimo junaka, ki lahko ukrade polno otovorjeno kolo). Osebno se nisem slisal, da bi kakemu popotniku ukradli kolo, vendar osnove varnosti pac morajo biti

Dobro, dovolj imas. Ce te zanima se kaj, pa kr vprasaj, na splosno imam dobro izkusnjo iz Grcije (ceprav je zmanjkalo denarja in je blo treba en dan mal stradat)

LP, Matjaz

Hvala za izčrpne informacije!

Kako je pa z biciklom na ladji? A obstaja kakšen prostor kamor ga lahko “zapelješ” in ima tam svoj mir al ni nč tazga in moraš stalno oprezat za kom ki bi ti- sej ne zarad druzga ampak kao za žur- kej “popravu” na konjičku (sploh v času okoli 1. maja ko hodi dol veliko maturantov in absolventov in imajo miljon idej kako kej nardit).

Kako je s tem spanjem “blizu ceste”. A nič ne težijo, če tako na črno kampiraš?

Če se še kaj spomnem, ti pa napišem.

LP Petra

Petra,

sam sem bil na Corfu avg.2002. Kolesa imas na ladji oz. trajektu privezana v spodnjem delu, kjer so avtomobili, le da cisto pri izhodu. To ni nobeden problem, sam preples se gor in je (enako tudi za Hrvasko). Potem si poisces plac za spat nekje na ladji in cakas na izkrcanje. Kako bo med prvomajskim zaradi matrantov ne vem, seveda je odvisno tudi kam gres?
Na Corfu glede campinga na crno ni problema, sam mal se umaknes ali pa koga vprasas in ni blema. Res pa je, da imajo v severnem delu vec kampov in je tam naceloma bolj prepovedano kot na jugu, kjer ni kampov, hoteli so pa itak vsi polni, ce si pa budget popotnik, pa tudi nimas zelje da bi tam spal, saj so cene posteno zasoljene.
Ce te se kaj zanima, pis.

Pa fejn se mej
ur;)s

Kot je ze urkoland napisal…ko se ladja enkrat napolni, potem nimam nihče več dostopa do tvojega kolesa v garaži(razen seveda ob izrednih razmerah, pa še takrat gre nekdo od posadke z njim).
Kolo dajo nekam ob stran, ali pa na sredino…odvisno od ladje. Sam ga navadno priklenem s ključavnico na nako cev ali kaj podobnega…pedvsem zato, da se ne prevrne. Ključne zadeve imas itak pri sebi.

Je pa fajn, da takoj ko se vkrcas na ladjo (no, to velja tudi za ostale: nebicikliste), da si jo razgledas, pol pa si nekje z armafleksom rezerviras plac za spat, ker so po veceru ze vsi taboljsi hodniki zasedeni 🙂
Lahko se zgodi, da bodo tezili (grki pac), se malo odmaknes, pol pa kr nazaj (po grsko).

Spanje “blizu ceste”…sam naceloma probam spat nekje cim blizje, pa vendar tako, da se me ne vidi (oz. sotora). Saj tudi ce si v kakem mestu gres malo ven (s kolesom itak ni problema), pa se vrzes za kak grm. Ce gres spat po temi, te itak noben ne vidi, zjutraj navsezgodaj se ni veliko grkov pokonci, potem kasneje je pa vseeno, ce te zbudijo, saj je ura lahko ze krepko cez devet 🙂

Kam pa nameravas it?

Ojla

Še enkrat hvala za informacije. Za enkrat nameravam it iz Igumenice do Meteore, Prespanskih jezer, pa nazaj dol do Igumenice. Sam točno še ne vem, ker nikjer ne dobim nobenega pametnega zemljevida (ga imaš morda ti za posodit) in tako ne morem realno ocenit razdalj. Sem se pa osredotočila na Severno Grčijo.

LP Petra

če te zanima zemljevid, jaz imam enega, sicer je zdelan od poti (lani prvi maj) z avtom, alhko ti dam še kako drugo info.

lp

bv

A ni poleti mal prevroče za bicikl? Se ne zajebavam – resno vprašanje!

Po krajih kjer se bo Petra vozila bodo avgusta ravno normalne temperature…res, to so hribi!

Drugac pa mi poslji mail, pa dobis zemljevid, pa lahk tud kopijo mojga ” potovalnega dnevnika”, ker gres nekaj podobnega kot sma sla midva s kolegom.

Ce rabis pa ti tudi posodim Autoroute Express Europe (e-avtokarta na CD-ju). Verzija 98 ima noter se tudi znamenitosti, racuna ti poti, kilometre, ipd…js brez tega sploh ne znam vec potovat s beciklom 🙂

Manj turisticna zadeva, pa vendar ful lepa proga!

LP, M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close