Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice GRČIJA OTOK KARPATOS

GRČIJA OTOK KARPATOS

Letos septembra sem se odločila za počitnice v Grčiji na otoku Karpatos. V Grčiji še nisem bila nikoli in sem bila prav prijetno presenečena nad otokom. Manjši otok leži v Egejskem morju in je še skoraj neznan in nedotaknjen. Je precej vetroven, skalnat in z malo zelenja. Domačini so izjemno prijazni in gostoljubni. Odlično govorijo angleško, saj jih je večina delala ali pa še dela v Ameriki.
Nastanjena sem bila v hotelu Olympic v glavnem mestu Pigadii, s katerim sem bila zelo zadovoljna. Manjši hotel leži na vzpetini, v bližini centra, je zelo čist, s prijaznim osebjem in okusno hrano. Priljubljen del mesta je živahna promenada in zaliv s pristaniščem. V mestu je polno tavern, barov, diskotek in trgovinic. Priporočam vam, da obiščete tipične grške taverne in poskusite značilne grške jedi kot so tatziki, feta sir, suvlaki, gyros, razne pite in solate, domači jogurt in seveda žgano pijačo ouzo ter razna vina.
V bližini mesta je dolga peščena plaža, kjer se dajo najeti ležalniki in senčniki. Redne avtobusne povezave so tudi z ostalimi naselji. Splača se pogledati v Amopi, kjer so res čudoviti zalivčki s peščenimi in prodnatimi plažami. Tudi za srfarje je poskrbljeno. Afiartis je eno izmed priljubljenih srfarskih središč v Evropi, saj na tem delu otoka najbolj piha.
Potovala sem s turistično agencijo Intelekta. Pohvaliti moram njihovi vodički, ki sta bili zelo prijazni in sta vedno priskočili na pomoč. Tudi organizacija izletov je bila odlična.
Na izletu sem si ogledala še ostale prečudovite plaže, do katerih pa se je treba zapeljati z ladjico. Najlepša plaža na otoku je Apella. Presenetljivo je kristalno čisto in toplo morje povsod naokrog.
Ogledala sem si tudi tradicionalne vasice, kjer še vedno živijo stari običaji (ročna dela, narodne pesmi in plesi, tridnevne poroke,…) ter izročila kot so kamnite hiše, praznična oblačila domačink,…Posebno zanimiva je vasica Olympos, kam sodobno življenje še ni prodrlo in ljudje še vedno živijo po starih običajih iz dorskih časov. Znamenitost otoka so še vedno delujoči mlini na veter.
Karpatos je res enkraten, nepozaben in bi ga priporočala vsem, ki si želijo uživati v še neokrnjeni naravi in bolj mirnih počitnicah

jaz obožujem grčijo in na krpatosu še nismo bili.

ali se v pigadii kaj dogaja, da najstrniški punci ne bo dolgčas?? da mi ne bo cel teden težila z vprašanjem kaj naj delam?

zanima jo kejtanje. sej ne zna niti srfat ampak ona bi kejtala. ali je možno v pigadii ali je treba it na jug?

hvala.

Vsekakor izredno zanimiv otok. Za vsakega se najde kaj. Na jugo zahodu in na zahodu niso tiste dobre plaže, vendar pa vseskozi piha – odlično za srfanje in kejtanje. Bolj na vzhodni strani pa lepe in mirne plaže, tudi z nekaj sence, po večini strežejo hrano, tu se da zdržati cel dan, primerno tudi za družne. Odličen otok za izposojo skuterja ali avta, (malo sem si ogledal tudi nogometno tekmo lokalnih ekip:)), lahko si omislite izredno lep enodnevni izlet z ladjico v vas Olympos, kjer vas stare ženice presenetijo z slovensko besedo. V samem glavnem mestu je veliko hotelov in zanimivih lokalov. Sama sva stanovala v hotelu Electra Beach. Proti drugim hotelom je bila razlika, da so bili zajtrki obilni in ni bilo potrebno ničesar doplačati kot v drugih par metrov stran. Otok vreden raziskovanja in obiska idiličnih vasic, kjer so prijazni domačini tako v dvoje kot z družinico.

tisti, ki ste bili tam z majhnim otrokom 13m, a plenice se da kupit tam, da ne vlečem vsega s seboj?

Imajo plenice, sokove, kašice, jogurte, mleko, vodo, kondome…………………………..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close