grčija, makedonija
zdravo
Imam nekaj vprašanj. S fantom se s trajektom odpravljama v Grčijo na otok Lefkas, domov pa potujema z avtom preko Makedonije, kjer se boma ustavila še na Ohridu in preko Srbije.
Kam se je najbolje namestiti na trajektu kot palubni potnik?
Zanima me tudi ali vzamete ves denar v gotovini ali kako, ker sem brala, da je težko najti kakšen bankomat?
Kako pa je s prenočišči na Ohridu? Je že mogoče kdo tam kampiral ali bil v kakšni privat sobi?
Če imate še kakšen drug nasvet glede same poti ali kampiranja bom vesela.
hvala in lep pozdrav
Na Lefkasu sicer še nisem bil, pa vendar bi si upal trditi, da z bankomati v večjih krajih ni problemov. Pred dvemi leti še kar nekaj bankomatov ni podpiralo Maestro kartice, lani pa že vsi. Mi vzamemo denarja samo za nekaj dni, največ za teden, ostalo pa dvigamo sproti, saj so provizije zelo nizke (do 0,50€ na dvig) in je tako bolj varno.
Na trajektu imate več možnosti za namestitev. Ker precej piha je zelo dobra lokacija kje v trajektu (sedeži v kjer strežejo samo pijačo), pod kakšnimi stopnicami, kjerkoli kjer ne ovirate prehoda ostalim potnikom. Če boste ostali na palubi pa si poiščite dobro zavetje saj na ladji vedno precej piha. Na ladjo se vkrcajte čimprej, tako da zasedete najboljši položaj.
Voznik ostane v avtu do vkrcanja, ostali potniki pa se vkrcajo že prej in prav oni lahko poiščejo dobro mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.