Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija – Kreta

Grčija – Kreta

Pozdravljeni!

Odločamo se o letošnjem dopustu in smo se trenutno “ustavili” pri Grčiji in sicer Kreta… Bolj natančno htl. Themis Beach ali pa htl. Petra Mare… Nam lahko kdo pove kaj več o Kreti? Pa mogoče še o teh dveh hotelih? Za vsako informacijo vam bomo zelo hvaležni… Gremo pa z 2-letnim otrokom… Lp. vsem!

Kje na Kreti pa sta hotela? Je Petra Mare v Ierapetri? Ta hotel kar hvalijo. Žal v Ierapetri še nismo bili, je pa ta del Krete razen Ierapetre bolj neobljuden. Pa tudi kakih znamenitosti ni tam. Plaže na jugu Krete so pogosto zaprte zaradi visokih valov. Vsekakor je izlet na Hrissi skoraj obvezen, če si tam.
Kdaj pa greste na dopust?

Na Kreti ti odsvetujem kraje kot so Malia, Stalis in tu okoli. So polni pijanih mladih angležov, ki žurajo cele noči, podnevi pa gledajo po kafičih njihove humoristične nadaljevanke. Plaže so sicer tu peščne – za male otroke zelo dobre. Uživajte.

Ja, hotel Petra Mare je v Ierapetri… Šli bi naj pa nekje v prvi polovici julija… Bi torej bilo boljše, da poiščemo kaj drugega?

Jaz pa sem bila na Kreti pred leti in to prav v Maliji ,z dvema majhnima otrokoma in če bi šla danes ponovno bi šla zopet tja.Bila sem v hotelu Alexander Beach, popolnoma zraven delno peščeno mivkaste plaže in na drugi strani skalnata. Kar se morja tiče oziroma plaže za majhne otroke bi rekla kar se Krete tiče – raj na zemlji.Angleži in Rusi nas niso prav nič motili,hotel je krasen čist,zelo dobra hrana ,blizu imate še aqua park mi smo šli tja zaradi otrok,en dan smo rentali avto in šli po Kreti z vmesnimi postanki za kopanje ,in sem naletela na vulkansko plažo ki ni niti malo bila všeč otrokom,meni pa tudi ne ker se je tako vdirala…
Če vas še kaj zanima vprašajte
LP Irencca

Se strinjam z Malio. Kraje na relaciji Hersonisos-Stalis-Malia odsvetujem zaradi gužve. Imajo sicer zelo lepe plaže za otroke, žal pa so julija in predvsem avgusta prepolne.
Za Kreto načeloma velja, da so plaže na severu lepše in da so valovi manjši. Medtem, ko so na jugu valovi večji, pač do Afrike ni nobenih večjih ovir.
Kjerkoli že boste, splača se najeti avto in se malo zapeljati naokoli. Verjetno boste prileteli na letališče v Heraklionu, tako da si vzemite čas za oglede Knososa, Lasithi platoja ter Ideonove jame (rojstni kraj zeusa). Na poti od platoja do jame je še en lušten Homo sapiens muzej. Naš 7-letnik je bil navdušen.
Ostali izleti pa bodo odvisni verjetno tudi od tega kje na Kreti boste stacionirani. Cestne povezave so bolj slabe. Edino New National Road (relacija Kissamos – Hania- Heraklion-Stalis) na severu je malo boljša.
Na vzhodu Krete bi priporočil še ogled Spinalonge, otok trdnjava je res veličasten. Na skrajnem vzhodu leži tudi edini palmov pragozd v Evropi (na polotoku Vai). Svetujejo oglede zjutraj, ker je kasneje gužva.
Pa še dva koristna linka:

Tale link bo verjetno koristil pri izbiri hotela. Vse plaže krete v sliki in besedi. Mi smo jih lani obiskali kakih 10, upam da bomo letos bolj učinkoviti.

Hvala za vse odgovore in informacije… Seveda se še nismo odločili, kam bi šli… Kaj pa mogoče otok Kos? In to mogoče htl. Atlantis? Hvala in lp.

POzdravljena, Acjom,
če smem vprašat, za kam ste se torej odločili? Jaz sem že čisto obupala, večino grških otokov “naštudirala” in zdaj še manj vem kot prej, kam bi šli na dopust. Tudi mi smo študirali na Kos ali Kreto ali Chios preko Intelekte.

Kam pa jo vi mahnete?

Lep pozdrav iz Celjskega…

Ja, smo se odločili in rezervirali… Šli pa bomo na Kreto… Sprva smo hoteli na Kos pa je bilo v tistem terminu vse zasedeno, zdaj pa smo se odločili za Kreto – preko agencije Sonček… Gremo pa julija… Drugače pa sem tudi jaz že skoraj obupala ob študiranju Grčije… :)))

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close