Grčija – Kos
Pozdravljeni,
sicer sem prebrala nekaj starih postov okrog otoka Kosa v Grčiji, pa vendar bi prosila za kakšne dodatne informacije…
S fantom načrtujeva dopust v septembru in se odločava, da bi dva tedna preživela na Kosu preko agencije. Nekako nama najbolj ustreza hotel Oceanis, kjer ponujajo nočitev z zajtrkom, tako da bi lahko za ostale obroke poizkusila grško hrano.
Prosim za nasvete okrog prehrane, cen, dogajanja (če se sploh splača biti tam 2 tedna ali je en teden dovolj), vremena, plaže,…
Kolikor sva prebrala iz prospektov, je možno najeti kolesa in se s kolesi podati naokoli – to naju zelo veseli, ker tudi drugače rada kolesariva…
Hvala že vnaprej in lep snežni pozdrav,
Teja
Lani smo bili v tem hotelu, vendar je imel pol-penzion. Ne vem zakaj je letos samo NZ, kajti nikjer v okolici ni nobene take restavracije, hotelska restavracija je imela pa slabo izbiro in je bilo drago. Hotel leži na predelu PSALIDI in je zadnji v vrsti od mesta, do kamor je 10 km (avtobus na 15 min, izposojevalnica mopedov in koles v bližini hotela). S kolesom se res da veliko prekolesarit, ker je na tem koncu ravnina. Vendar, če greš zvečer v mesto – a se ti bol ljubilo domov kolesarit? V mestu (Kos) je ena ulica, kjer so same restavracije in kafiči, ni pa ravno poceni. Mi smo šli tja 1x na kosilo.
Ja: okolica hotela: manjši bazen s sladko vodo in je poln mularije, ker se otroci v slanem bazenu ne kopajo radi, večji bazen ima slano vodo. Ležalniki ob bazenu so zastonj, na travniku in plaži se plačajo!!! Plaža je sicer lepa, je pa zelo zelo zelo vetrovna. Bolj slabo za kopanje. Ravno predel Psalidi je ful vetroven, prav preveč. Lambi je bolj miren, vsaj tako je bilo ko smo bili enkrat tam.
V Mastihari in Kardameno ne pojdi, ker ti ne bo všeč biti tam cel teden. Kardamena je sploh polna angležev. No v Lambiju so bolj skandinavci, se vidi, ker so eni kafiči čist vikinško opremljeni.
Lepe plaže pa so bolj južno, tam je najbolj znana Paradise Beach. Z avtom!! Ne pozabi pa it vsaj enkrat (vozi bus) v terme.
Dogajanje: mislim, da je za mlade, saj hodijo na Kos tudi maturantje. No, ena iz našega letala je imela hotel v mestu in je komentirala, da se ji je zdelo, kot, da je na počitnicah v Ljubljani. Mesto je kar živahno.
Predvidevam, da si gledala Kos v Intelekti. Nekaj dobrih hotelov ima tudi Atlas (pa prijave do 5.3. nudi 10% popust oz. 15% če takoj plačaš:
Glede hrane v hotelih: mi vedno vzamemo pol penzion, in še v vseh hotelih 4* je bila hrana perfektna in zelo grška.
Meni je bil Kos kar všeč, čeprav sem šla s strahom, da mi bo bolj tako-tako.
Čao!
Forum je zaprt za komentiranje.