Grčija – kam
Poglej dva hotela na Chiosu: Golden Sand ali Erytha. Priporočam termin od 1.7. do 15.7., ker potem pa neha pihati in je zelo vroče. Lani je imel Golden sand za dva otroka do 12 let brezplačno, če se ne motim.
kaj pa
in
počelo je, počelo:))))))))
in podobni
Če nimate kaj bolj pametnega za odpisat, ne uničujte si jagod na prstih in se ne oglašajte. Zanima me namreč mnenje tistih, ki so tam bili in informacije iz prve roke so ponavadi najboljše. V vseh agencijah ponavadi prodajajo najboljše aranžmaje, upam, da vam je to jasno !
Pozdravljeni,
tudi jaz sem vam hvaležna za vsako informacijo. Porajajo se mi pa ista vprašanja kot avtorici teme. Vem, da so na voljo katalogi in informacije na agencijah, a ni bolj koristne informacije, ki se jo dobi iz prve roke.
Mi nameravamo it prvič s hčerko ( 3 leta) z letalom. Želim si tudi malo daljše počitnice ( 14 dni) in me je malo strah, da zboli in smo potem vezani na letalo in ne moremo it takoj domov. Ah saj vem, da kompliciram. 😉
LP
Mama2831…Oprosti, ker se te “pogrela”. :))
No ja saj ni nič narobe, saj malo toplote paše v teh mrzlih dneh.
No, naj obrazložim, da te ne zakuri preveč. Da je zdravstvov Grčiji urejeno in dobro mi je jasno in sploh nimam skrbi pred tem, samo kaj,
če si bolan je pač lepo bit v svoji postelji in takrat so takrat počitnice odveč. Je pa res, da sem post napisala malo “smotano”. To je pa to, ko lahko pišeš takoj, ko se kaj spomniš. 😉 Sem pomislila na prijateljico, ko so bili na dopustu z vodenimi kozami. Ja, so bili kar atrakcija z grinticami na letalu.
LP
Pogrelo me je zato, ker imam Grčijo za svojo, smo vsi 4 zaljubljeni vanjo 🙂 Z otroci sva bila med drugim tam tudi, ko je imel mali 6 mesecev in smo uživali.
Morda za prvič pojdite na Zakintos, ki ga obiskuje ogromno britanskih družin in ima zelo visoke standarde kar se tiče ponudbe za družine z majhnimi otroki. Samo ne v kraj Laganas, ta je rezerviran za žuriranje!
Lepo se imejte!
V Grčijo hodim že 12 let. Kjerkoli sem bila, je bilo vedno vse ok. Sama ponavadi vzamem apartma ali pa studio, dvakrat pa sem bila tudi v hotelih, vendar nikoli v več kot 3*. Povsod, kjer sem bila, so bile tudi družine z otroki … Ni bilo videti, da bi bilo kadarkoli karkoli narobe… Zdravstvo je v Grčiji zelo dobro urejeno. Otrok lahko zboli kjerkoli, pomembno je (in to kjer koli letujete), da imate urejeno zdravstveno zavarovanje.
Za otroke se mi zdi primeren npr. Zakintos, kjer je veliko plaž z mivko, tudi Rodos (mesto Rodos, Lindos, samo ne kraj Faliraki = žurerski del otoka), veliko družin je bilo tudi na Lesbosu … Odvisno je, kaj želite … ali bi bili radi v bazenu ali na plaži z mivko, ste bolj avanutistični in radi hodite naokoli. Ste bolj samostojni in bi zato raje imeli apartma in takorečeno vajen ritem? Če bi bili raje v hotelu, potem je bolje, da vzamete hotel s 4*, mislim, da je kar razlika v hrani, če hotele primerjamo med sabo. Imajo pa Grki (vsaj zame) zelo dobro hrano. Glede animacije v hotelih res ne vem, kako je. Znano pa je, da imajo Grki zelo radi otroke in so z njimi zelo potrpežljivi.
Kot sem napisala, v Grčijo hodim že 12 let. Ko greš enkrat tja, se rad vračaš … Kaj naj rečem, Grčija te osvoji za vedno.
Še nekaj: bila sem npr. na Tajskem, na avionu je bilo tudi nekaj evropskih družin, pa ni izgledalo, da bi bilo kaj narobe … Srečala sem celo mamico s 6-mesečnim dojenčkom. Vse je odvisno od nas samih …
Aja, agencije imajo v ponavadi v katalogih označeno, kateri hotel priporočajo družinam …
Še dobro, da je niso z noricami z aviona poslali. Na letu iz Marakesha v Treviso smo nazadnje eno uro čakali pred letalom vsi potniki zdravnika, ki je prišel enega takega otroka na avion gledat, potem so pa mater in otroke iz aviona izločili. Tako da ni čisto enostavno ! Pa smo na nizkocenovniku leteli !
Mi hodimo z otrokoma na grške otroke že od njihove starosti 1, 5 let.
Najprej smo bili na Krpatosu, zaliv Amopi bay – mivka, čudovit zaliv, naravne sence sicer ni, smo koristili senco edinega drevesa. Več let smo preživeli poletne počitnice na Lesbosu, ki nas je očaral. V kraju Anaxox (apartma)- mivka , Petri (apartma)- mivka , Eftalu (hotel) – obupna plaža. Potovali smo z Intelekto. Zadnja leta, ko otroka že zahtevata animacijo pa smo se odločili za otok Kos ( Mastrihari) – čudovito, Kreta- Malia- tudi zelo zadovoljni.
Svetujem, da se že na izbrani agenciji pozanimate glede stavri, ki so za vas pomembne, da ni kasneje razočaranj.
Mi smo prvič šli s strahom, ampak kljub prepihu v hotelu, mrzli pijači, otroka nista nikoli zbolela. Smo imeli celo znance, ki so odpotovali z otrokom, ki je dobil pred odhodom antibiotike, pa je bilo čez 3 dni na toplem soncu vse o.k. No mi pa smo odpotovali eno leto z vodenimi kozami, ki se na srečo, niso razvile popolnoma in smo ravno tako imeli čudovit dopust.
Sicer je vsak dopust rezultat pričakovanj, zahtev in še najboljse splača, da se prepustiš in ne misliš na morebitne nevšečnosti, ker ti potem tudi ne pridejo naproti. Nam to že 9 let uspeva.
Pa prijeten dopust ćželim, irena
Forum je zaprt za komentiranje.