Grcija – kam?
Sva mlad par, v dvajsetih letih, in bi rada sla na pocitnice v Grcijo za en teden, in to nekje sredi julija. Zdaj pa problem. Grcija ima zelo veliko turisticno ponudbo in ker se nikoli nisva bila v Grciji, nimava pojma, kje so lepsi predeli Grcije, kateri otoki so lepsi in bolj zanimivi.
Isceva kraj, kjer je toplo in cisto morje, pescene plaze (no vsaj kjer ni kamenja ko gres v vodo in da se lahko ulezes nekam, da te potem ne bo bolel hrbet), pa ker sva mlada ne bi bila rada prevec dalec od nocnega zivljenja- mimogrede nisva taki tip da bi vsaki dan sla ven in se napila, tako da verjetno otok poln pijanih najstnikov nam ne bi ustrezal. Lepo bi bilo tudi biti na kaksnem kraju ali otoku, kjer je tudi malo zgodovine in si lahko gres kaj pogledat oz. so kaksne znamenitosti ter seveda da imas kaj poceti, in se ne dolgocasis.
Tako da ce ima kdo kaksne pozitivne izkusnje iz Grcije, ce mi lahko kaj predlagate.
Ce predlagate otok, ce lahko omenite tudi del otoka; ker jaz res ne vem, saj kot sem ze omenila nisem se bila v Grciji.
za vase odgovore se lepo zahvaljujeva
mlad par
Priporočam Krf, vendar ne v tiste turistične kraje(Ipsos, Gouvia, Benitses, ….) ki jih podajajo agencije, ki se ukvarjajo z absulvenskimi in maturanskimi izleti. Pojdita na zahodno ali pa na severno stran otoka. Priporočam kraj Acharavi (Animatours), saj ima plažo pesek/mivka dolgo 5km in celo v najvišji sezoni se na tej plaži najde kotiček zase (ni sardelice varianta). Nekaj nočnega življenja je v centru ni pa tisto na ful. Na otoku imaš marski kaj počet: 3dni vzameta skuter in prevozita otok po dolgem in počez, se odpravita na izlet v Albanijo (1h vožnje s čolnom), možna je ježa na konjih, razni vodni športi,……Krf je ful lep, noro lepe plaže, ……
Hi !
Jaz pa bi vama priporočala Faliraki na otoku Rodos. Rodos sam je zelo zanimiv otok, samo na hitro bi omenila kraj Lindos z akropolo, dolino metuljev, 7 izvirov pri katerih se morata obvezno podati skozi rov, ki je del starega namakalnega sistema, antični stadion in gledališče, afroditin tempelj, ruševine gradu Monolites in Prassionisi surferski raj na skrajnem jugu otoka, kjer se srečata dva morja.
Na otoku je veliko mladih še posebej v Falirakiju, tako da priložnosti za žur ne manjka, pa tudi kakšen mirnejši kotiček se brez problema najde…
Plaže so večinoma peščene, v samem centru mesta Rodos žal prenatrpane, na obrobju mest
ravnoprav prazne, če pa najameš avto ali skuter pa si lahko najdeš čisto svojo plažo.
Lep popoldan!
Santorini – Kamari, kjer je dovolj živahno, a ni preveč gneče, da bi hodili drug po drugem. Perissa je malo bolj tiha, Oia in Thira pa sta zeloooo dragi, čeprav jih moraš videti ( sončni zahod in ostalo). Možnost ogleda vulkanskega otoka (blizu), prečudovitega otočka Thirassia, Oie, Thire, Akrotiri ( izkopanine), muzej v Thiri, različne plaže, cene sprejemljive ( razne akcije – veliko pivo predlani 1,5 eura, meniji za dva 10 – 15 eurov),…
Ljudje so zeloooo prijazni!!!
Lahko pa cel otok prevoziš na skuterju v eni uri ( brez ogledov).
Forum je zaprt za komentiranje.