Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija cene-večerja zunaj ali hotel?

Grčija cene-večerja zunaj ali hotel?

S fantom se v septembru odpravljava na Lefkas. Ker je minilo že par let od zadnjega obiska Grčije me zanima, če mi lahko kdo pomaga s kakšnimi bolj svežimi informacijami o cenah hrane zunaj – restavracije, gostilne, tudi npr. hrana na ulici (krepas, gyros). Sva namreč v dilemi ali se odločiti za polpenzion v hotelu s samopostrežno restavracijo ali jesti zunaj. V kolikor bi se odločila za hotel, potem bi prišla cena na osebo/dan (večerja) cca. 3.300 SIT. Kaj po vašem mnenju se bolj izplača? Je pa res, da nisva izbirčna in nama je nasploh grška hrana zelo všeč.

Dobivam namreč nasprotujoče informacije kot npr. da so cene podobne kot pri nas, pa do tega, da je kar drago. Podrugi strani pa tudi slišim, da je jesti v Grčiji zunaj užitek. Pa tudi to, da morda v hotelu ne kuhajo najbolje, potem si lahko v resni dilemi.

Hotela, ki sta v igri: Odyssey (v primeru da imava nz) oz. Santa Marina (v primeru da bi imela pol)

Hvaležna bi bila kakršnihkoli informacij!

Hi !

Lansko leto smo bili na Rodosu, odločili smo se za najem apartmaja in ni nam bilo žal.
Zajtrk smo pripravili sami, cene v trgovinah so podobne našim, zvečer pa smo jedli
zunaj. Res je kot si napisala jesti zunaj v Grčiji je resnično užitek, cene pa so odvisne od tega
kam greš. Najdražje je v centrih mest še posebej v starih mestnih jedrih, tam smo npr. za
resnično dobro večerjo v tradicionalnem lokalu z živo glasbo odšteli 40 EUR (2 odrasla+3 letni
otrok), ulico ali dve iz strogega centra pa te večerja s pijačo vred pride 20 – 25 EUR (isto za 2 odrasla in otrok). Pa še nekaj cen: krepes 1,5 eur, gyros 1,5-2 eur, pivo 2,5-3,5 eur, koktajli
3-5 eur, kava 1,5 eur, sok 2 eur…

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri odločitvi.
Lep dan!

Moj predlog je, vzemita samo nočitev z zajtrkom. Meni je nezanimvo vsak večer večerjati v isti restavraciji. Sploh če sta še brez otrok je dobro zvečer iti malo okrog in greš pač jest ko ti na ulici zadiši in postaneta lačna.

Tudi jest bi uzela raje samo zajtrk. Tako lahko po zajtrku skočita malo raziskovat ali pa na druge kraje in vama ne bo treba gledat kdaj bosta prišla nazaj, da bi ujela večerjo. Plust tega bosta sprobala več stvari. Pa mislim, da se za 3.000 na osebo tudi zunaj naješ do sitega.
Midva s fantom sva sicer kampirala, zato sva vsak dan jedla zunaj, Saj ne greš vsak večer v kakšno noubel ali traicionalno restavracijo! Vidiš in doživiš veliko več!

pa lep dopust!

samo nočitev z zajtrkom- za dve osebi.Jaz grem sicer all inklusive varjanto z mojo 8 let staro punco.
Plačam isto za njo,( samo nočitev ali pa all inkl). Iz iskušenj vem, otroci so vedno lačni ali žejni ali pa kakšen sladoled- potem pa je all inkl. varjanta bolj ugodna.
drugače pa absolutno ne! Lep dopust

Hvala vsem za nasvete in informacije. Mislim, da je odločitev že padla – nočitev z zajtrkom bo zgleda kar prava izbira.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close