Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Grča – pršut, Teran, sir

Grča – pršut, Teran, sir

Končno sem bila postrežena na nivoju visoke kvalitete. Pršut, ki ga dobijo iz Toscane in ga sušijo doma je neverjetno dober, polnega okusa in ogromna porcija. V vinski kleti ponudijo za presekat sir Grana padana, izjemno. Teran pa je kot tekoči rubin, brez primere kvaliteten. Družina je prava delovna, slovenska, poštena in gostoljubna. Sem se nebi bala pripeljati najzahtevnejših gostov. Žal mi je le, da nisem kupila več izdelkov za domov. So pa tudi na spletu, pa si lahko ogledate o čem govorim.

Kakšen zaljubljen par bi tam lahko užival v naravi, hrani, nevsiljivi postrežbi in še prenočil.

Če je kdo že obiskal kmetijo Grča, me zanima, kaj menite?

Si delaš reklamo????

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Bi bila zelo vesela, če bi si jo lahko, sem pa le delila svoje navdušenje.

Paco, komot lahko še naprej misliš, kar ti paše. Spoštujem to.

Da pa si primitivno nespoštljiv in zariplo nazadnjaški, brez občutka prepoznati resnico, je pa no comment.

Tvoje pesti so zelo otrple.

Pa še to,sama sem prišla prav potom osebnega občutka ob priporočilu obiska do tako čudovite postrežbe in ljudi. In nisem se motila. Ne packaj nekaj, kar je lepo.

Moje roke so zelo tople, in cenim, da spoštuješ to kar mislim, čeprav sem primitivno nespoštljiv, zariplo nazadnjaški, brez občutka za resnico, a tu se mi ustavi.
Bil sem tam in niti približno nisem doživel tega kar opisuješ. Ljudje so prijazni, hrana, pa ne presega povprečja. Tu sva si pač različna, pa ne bova zdaj o tem kdo je boljši enolog in kdo večji gurman!
Lep dan ti želim.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Me veseli Paco, da si razmislil. Jaz sem jedla le pršut in sir, ter pol kozarca Terana popila, uživala pa sem v tem, v naravi in srčnih ljudeh. Ne rabim veliko, da sem srečna.Glede na to, da sama že 100 let ful kuham, me prav osreči, če me kdo postreže.

Pričakovala sem, da mi kdo pove, kako je on to doživel oz. še kakšno zanimivo drugo lokacijo. Verjamem in pričakovala sem tudi takšen komentar, kot je bil tvoj, vendar mi je zaradi domačih nerodno, če bi izpadlo grdo. Upam zdaj, da mi verjameš.

pršut in teran sploh nista dobra kombinacija, to je samo zato, ker imajo to dvoje na tem koncu pač doma.Sicer gre poleg pršuta veliko lepše belo vino-to vrhunski sommelierji dobro vedo in so tudi edini (končana 3. stopnja) ki kombiniranje hrane obvladajo.Vsak, ki je probal pršut z belim vinom (suho vino) je to potrdil.Kar pa se terana tiče je pa brez veze za komentirati.Povem vam en dogodek, ko sem ameriškemu gostu ponudil takozvani dober teran-pač od vinarja, ki naj bi bil eden boljših na Krasu (ne bom napisal imena) in mi je ta američan-poznavalec svetovnih vin dejal-A MISLIŠ DA SO SE ZMOTILI IN NAMA PRINESLI KIS…..Ta isti američan je zelo hvalil vina v Brdih in sicer so mu bila zelo všeč vina vinarjev BORUTA BLAŽIČA,MARJANA SIMČIČA, ALEŠA SIMČIČA, JAKONČIČEVA rdeča karolina, v vipavski dolini pa BATIČEVA vina in MANSUSOVA klarnica.No poizkusil je tudi druga vina, te je pa izpostavil.Teran bi lahko bil dosti boljše vino, ampak vinarji na krasu dajo več pozornosti KOLIČINI kot KVALITETI.Pojdi pogledat na kras vinograde konec avgusta, boste videli da je toliko grozdja na trtah da vse dol visi in to je narobe.

johansonson, prav zanimiva izkušnja, kar si doživel. Meni je bil ta Teran všeč prav iz razloga, da ni bil kisel. Tudi glava me ni bolela. Če bi bilo kaj kemije, sem pravi naslov, da takoj odreagiram, kot tisti Američan.

Zanimivo se mi zdi, da naj bi bilo belo vino za k pršutu. Pred časom so postregli belo k ribam. Vem, da se tudi v tej smeri časi spreminjajo in prav veseli me, da je vse to dogajanje v gibanju in premikanju. Meni so sicer ljuba sladka vina, pravi pivci pa jih baje prezirajo.

Naštel si sama “slavna” imena. Žal mi je, da toliko uvažamo, ko imamo doma tako visoko kvaliteto. Domači imajo pre malo reklame morda.Mislim, da bi bilo za vse dovolj prometa, saj ima vsak svoj okus.

Kaj bi dala za eno hiško na hribčku na Krasu ali Brdih, s pogledom na vse strani neba…

Pršut na belo vino?? Ma vai mona

od kod pa je vino’ mislim, pršut italijanski, sir tud, vino pa..iz makedonije? še dobro da je poštenje slovensko, tega nam ne manjka, a ne?))
drugač pa, čist moje laično mnenje, teran , pa tud refošk ne gre nujno k suhemu mesu, spet odvisno ali je meso bolj sladkega okusa al ne..tud kak cabernet sede al pa, izredno prijetna frankinja..modra od vina brežic oz od kleti imeno…no vsekakor jim želim veliko poslovnih uspehov in kdo ve, mogoče me kdaj pot zanese tud tja pa da vidimo in predvsem okusimo

fleš, če te bo kdaj pot zanesla v naše kraje in še predvsem zato, da bi poskušal modro frankinjo ti res toplo priporočam obisk te vinske kleti http://www.vinamastnak.com/
od vina brežic se lahko skrije pred tole 🙂
pa tudi penine so nekaj posebnega.

flash, do pred kratkim sem tudi sama mislila, da se suši meso za pršut v slo le slovensko, pa mi je g., ki je imel prezentacijo pršuta zveneče slovenske firme razsvetlil z dejstvom, da je več ali manj ves slo pršut Madžarski, dosušijo ga pa tu. Tam pa je dovoljena gensko spremenjena krma…Sir imajo tudi slovenski, samo kaj, ko mi raje pojemo tistega, ki nam bolj ustreza.

Mislim, da bi morali en drugega bolj ceniti in se spoštovati. Nekateri se požvižgajo na vse in si “sami vzamejo”, kar je moje, tvoje in ni njihovo. Baje ti v 2. življenju še vse prav pride:)Ena generacija skupaj spravlja, 2. pa zapravlja…

no če majo dotični doma kmetijo lahk sami redijo prašiče ali pa jih kupijo od drugih kmetov..tud v sloveniji je dovoljena gensko spremenjena krma, ravno par mexsecv nazaj je pivka uvozila ohoho ton gensko premenjene soje iz južne amerike za krmljnje “domačih” piščancev…kar se italijanov tiče, za njih , glih tako kot ti za madžare ne dam roke v ogenj..sam spomni se antifiza v vinu, pa dioksinske mozarele itd

fleš, če te bo kdaj pot zanesla v naše kraje in še predvsem zato, da bi poskušal modro frankinjo ti res toplo priporočam obisk te vinske kleti http://www.vinamastnak.com/
od vina brežic se lahko skrije pred tole 🙂
pa tudi penine so nekaj posebnega.[/quote]
no, dober nasvet se vedno posluša))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close