Gravitacijski valovi
Sem že takoj ko je bila tema aktivna odprl temo in si ogledal zapis. Predmet zanimanja je gravitacija. Govorimo o peti dimenziji. V fizikalni predavalnici je bila neka naprava za neko demonstracijo gravitacije. Dve krogli z neko maso. Ne vem več točno, mislim, da je bila ena krogla večja, druga manjša in potem se je merila sila gravitacijskega privlaka med tema kroglama. Oziroma, ali je bila samo demonstracija kako manjša krogla potuje proti večji. Laserski žarek je bil pa kot kazalec premikanja. To sem napisal zato, da naredimo povezavo z elementarno fiziko.
Iztok Bončina, 30.01.2022 ob 12:19
Koliko znaša hitrost gravitacijskih valov, ve kdo?
Ker ravno gravitacijski valovi “potegnejo” dušo iz telesa in ta potuje s tako hitrostjo do novega raja z izjemno težo.
Nisem diplomiran fizik, ampak a ima duša maso, da bi jo lahko ti valovi lahko kam potegnili? Če se že lotevamo metafizike, bi raje izhajal iz tega, da je duša s tega stališča svobodna in je nič ne vleče nikamor. Lahko pa, da se motim in naj me kak teolog popravi, ker pravi fizik se bo prijel za glavo, ko bo tole slišal.
Gravitacijski center v krogli z neko maso je v središču krogle. V človeku gravitacijski center spreminja svojo pozicijo odvisno od položaja v katerem je človek. Gravitacijski center v človeku ni vedno v isti točki. Zemljina gravitacija deluje najmočneje. Potem sta še gravitacija Lune in Sonca. S tem je povezana tudi bibavica morja (plima in oseka). V osončju ima najmočnejšo gravitacijo Sonce. V centru galaksije je pa seveda gravitacija razred zase. Postavite sebe v center vsega tega dogajanja. Če si predstavljamo, da je celotno vesolje vključno z lastnim materialnim telesom animacija ste kot animator v neki točki znotraj sebe. Najbolj zanimiva je ta točka. Je kot izvir vsega. Anima-duša. Izraz animacija bi lahko zamenjali tudi z izrazom iluzija. Verjetno bi se našel še kakšen izraz.
Forum je zaprt za komentiranje.