Grande Punto ali nova Corsa
Nekaj o novi corsici………
Ravno v soboto sem vozila novo corso (pravzaprav dve). Lahko rečem, da me je razočarala. Oblika in notranjost mi je sicer všeč, položaj za volanom dober, preglednost slaba, dobra prostornost, bremze so dobre.
Preformance pa……….
Vozila sem 1.4 16 V 66kW/90KM ter 1.3 CTDi 55 kW/75KM.
Bencinar ne gre nikamor. Sramota za 90KM. Zavrti se šele nad 4000 vrtljajev. Od tam naprej zelo vleče (samo ni mi jasno, kakšna mora biti potem poraba, če ga vrtiš v visoke obrate?????). Pod 4000 je pa megla. Še moja 10 let stara corsica 1.4 60KM je skoraj bolj poskočna. Tudi podvozje se mi je zdelo nekako premehko. Ob močnem zaviranju avto kar zapleše.
Dizelaš je nekoliko bolj poskočen in se lepše vozi.
Glede težav ti ne znam svetovat. Po mojem pri nobenem ne moreš zgrešit- saj je avto itak v garanciji.
lp
bi rekel samo nekaj na poskočnost bencinca…..
Sam sem imel corso GSI – 1.8….
Ko sem avto prevzel pri trgovcu sem ga hotel po 14 dneh peljat nazaj z obrazložitvijo da je od 125 konjev saj 50 crknjenih………
so me pomirili da sicer ne vejo kaj opel čara s temi motorji ampak novi resnično ne grejo nikamor in potrebujejo cca 1500 km da se utečejo…..zadeva se je potem res občutno popravila in tudi poraba je padla skoraj za 2 litra…..