granatno jabolko
granatna jabolka lako ponudimo k divjacini /podobno kot brusnice/. izdolbemo meso,pokapljamo z limono,dodamo malo sladkorja v prahu…celo malo popra!!…
tu je se sadna solata,ki tudi vsebuje granatna jabolka.
zmrznjene borovnice/ 1/2 zavojcka cca /
3 zlice sladkorja
1 vanilj sladkor
1 loncek sladke smetane
2 zlici pretlasene skute
2 pomaranci
2 granatni jabolki
scep cimeta
pomarance olupimo in zrezemo na koscke.smetano stepemo,primesamo skuto,sladkor in borovnice+ cimet.granatnemu jabolku izluscimo socne dele in jih potresemo po ostalih sestavinah. lp petra
Lahko pa iz njega narediš prav ljubko rastlinico. Če seveda peške vzameš iz rdečega ovoja, jih opereš in osušiš in vtakneš v zemljo. Zraste nekakšen grmiček z majhnimi listki. Ups, saj res, forum je o prehrani, jaz pa o grmovju :)). Se oproščam, ampak ideja pa je a ne?
LP
Damjana
Petra, teh jabolk pa midve doma ne bova obirali :)). Vsaj mislim da ne. Je pa luštna rastlinica. Jaz sem začela “rožce” kar sama doma vzgajat, tako za hec, me je firbec matral če bo sploh kaj ratalo. Recimo iz avokada nastane tako hecno drevo. Na tankem steblu ful veliki listi. Enega mi je celo uspelo nahecat, da je pognal kar tri vrhove (kar je bojda redko). Nekaj časa nazaj sem vtaknila v zemljo limonine peške, kar pridno rastejo (nikoli ne bodo obrodile limon, če jih ne bom dala cepit, jasno, pa vendar je luštna rastlina). Naša žlahta ima takšne restline recimo tudi iz mandarininih pečk in pomarančnih. Zanimivo je, da ko podrgneš listke prav lepo dišijo po citrusih. Fajn je gledat kako je nekaj kar iz nič zraslo a ne? Zato pa je moja dnevna soba podobna pragozdu :)). Dobro da nimam muck, pes pa ne pleza po drevju (vsaj moj ne :)) ).
LP
Damjana
Hej,bom povedala natancno: na listice narezes(s tistim pripomockom za lupljenje krompirja) nekaj gomolja zelene,nekaj narezanih stebel sirokostebelne zelene(podolzno,cim tanjse),prav tako na tanko parmezan,ovcji sir,olivno olje,balzamicni kis,sol,limonin sok in …
zrna granatnega jabolka.Dobro premesaj in pusti malo stati.
Lahko dodas tudi rukolo,ne skodi.Ingver jaz vcasih dam,je malo bolj pikantno;ga pa ni v receptu.
Recept prihaja z juga Italije.
Sedaj je na obali polno teh sadezev. Lp Babi
Oj Urša!
Je zanimivo kako vsak avokado drugačen rata, a ne? Sem pa brala v knjigi iz zbirke Moje sobne rastline mislim da je naslov Rastline iz pešk (ali nekaj podobnega), da avokado ponavadi ne naredi več vrhov, tako da sva midve pravi experti zgleda :)) (no, naj priznam da je meni uspelo po neumnosti – poleti sem enega imela na balkonu, in so reveža napadle uši, pa sem vrh kar odščipnila, čez čas glej ga čudo – je pa začel poganjat tri vrhove :)) ).
Damjana
Hehe, pa morava res bit eksperta. 🙂
Pri meni je bilo pa tako, da je tale s tremi vrhovi rabil ful casa, da je sploh pognal (skoraj 2 meseca, sem ga hotela ze prec vrec, ker se mi je zdelo, da ne bo nic), imel je samo ful dolgo korenino, kalcka pa nobenega. Potem so pa kar naenkrat trije ven prisli.
Imam tudi nekaj limon, ampak zgleda, da jim je zdaj, ko je ze tako hladno (imam jih na okenski polici, kjer je zdaj jeseni kaksnih 17C, prej poleti je bilo pa okoli 25C in direktno sonce zjutraj, ker je okno na vzhod) in malo svetlobe, ne pase vec. Ravno so jim zaceli listi odpadat in se susit in preudarjam, ce bi jih prestavila kam drugam (mogoce na okno na hodnik, kjer je bolj toplo in vec svetlobe, ker je okno na jug?).
Forum je zaprt za komentiranje.