Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Grafologija

Grafologija

Ste raziskovali oz. veste kaj več o grafologiji in kakšni so vaši zaključki?

Je kdo bral knjigo:
http://www.bukla.si/?action=books&book_id=22338

Ne verjamem v to, ker če pogledam sebe in svojo pisavo sem sposobna pisati nečitljivo ali ekstremno lepo. Vse je stvar odločitve v tistem momentu.

Jaz sem se v najstniških letih fuuull s pisavami igrala, in tudi zdaj lahko preklapljam med njimi…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Samo ne na tem forumu. Tu je pisava skoz enaka. [sub]samo[/sub] [sup]variante[/sup] so malo drugačne. A font ostane enak.

Pa analiziraj to :)))

Ne kliči hudiča! Saj vidiš, kakšni zmazki nastanejo, ko si nekdo želi biti terapevt… 😉

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ne kliči hudiča! Saj vidiš, kakšni zmazki nastanejo, ko si nekdo želi biti terapevt… ;)[/quote]

Vem jst dobr kako se to spaca na koncu. Enkrat je ena hotla, da sem terapevt.
Niti dima ni blo več od mene tok hitr sem spremenil lokacijo 🙂

Ne kliči hudiča! Saj vidiš, kakšni zmazki nastanejo, ko si nekdo želi biti terapevt… ;)[/quote]

Vem jst dobr kako se to spaca na koncu. Enkrat je ena hotla, da sem terapevt.
Niti dima ni blo več od mene tok hitr sem spremenil lokacijo :)[/quote]

Jaz sem prijateljicam večkrat terapevtka. In one meni, seveda. 🙂 Ampak ja, v nek ljubezenski odnos (romantičen, erotični, whatever) pa to ne sodi. Če naj bi bil odnos zdrav za oba…

http://www.preprosto-naravno.si/sl/grafologija

Hvala za povezavo.

Hvala za povezavo.[/quote]

Ni kaj. Ker je tukaj toliko bedastih odgovorov, sem ti pač poslal to povezavo.

Je pa portalu preprosto naravno-kar dober in tu boš našel kar precej dobrih prispevkov.

L.p.

Ne glede na to, ali si en dan bolje razpoložena in lepše pišeš, bo izkušen grafolog vedel povedati, če si nekaj napisala ti ali nekdo drug. Pri grafologiji je namreč bolj kot lepota pisave pomembno – naklon pisave, prostor med posameznimi črkami (torej, ali je pisava lepo tekoča, ali prekinjena in pri katerih črkah do prekinitve pisave pride)….V nekaterih kriminalkah (npr. film Bodyguard) so bili prizori, ko je kriminalec iz časopisa izrezal črke in jih lepil na grozilno pismo. Če bi kriminalec pisal en dan lepo, drugi dan pa grdo, se sigurno ne bi zavaroval z lepljenjem črk.

Mislim, da je grafologija zelo pomembna tudi pri zaposlovanju. Dobro bi bilo, če bi šefi zahtevali CV, ki je napisan lastnoročno. Ali pa bi izbor med kandidati naredili tako, da bi v posebnem prostoru pisali test, grafolog pa bi potem izdelal “osebnostni profil kandidata”.

Ne glede na to, ali si en dan bolje razpoložena in lepše pišeš, bo izkušen grafolog vedel povedati, če si nekaj napisala ti ali nekdo drug. Pri grafologiji je namreč bolj kot lepota pisave pomembno – naklon pisave, prostor med posameznimi črkami (torej, ali je pisava lepo tekoča, ali prekinjena in pri katerih črkah do prekinitve pisave pride)….V nekaterih kriminalkah (npr. film Bodyguard) so bili prizori, ko je kriminalec iz časopisa izrezal črke in jih lepil na grozilno pismo. Če bi kriminalec pisal en dan lepo, drugi dan pa grdo, se sigurno ne bi zavaroval z lepljenjem črk.

Mislim, da je grafologija zelo pomembna tudi pri zaposlovanju. Dobro bi bilo, če bi šefi zahtevali CV, ki je napisan lastnoročno. Ali pa bi izbor med kandidati naredili tako, da bi v posebnem prostoru pisali test, grafolog pa bi potem izdelal “osebnostni profil kandidata”.[/quote]
Ni. Za analizo pisave je potrebno besedilo pisati zase in ne za druge. Ker se razlikujeta.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Wd40, nekaj o grafološki analizi, samo zate….ker si me ravnokar izzval. :)))

http://www.natonhrcroatia.com/poslodavci/kadrovska-grafoloska-analiza/

Ampak, ne se bat….večino zaposlitev se pri nas dobi preko vez in vezic ter politične pripadnosti. Tako, da pisava ne igra nobene vloge, včasih niti izobrazba ne. :)))

Nekatere firme imajo zaposlene ali pa najamejo razne psihologe, ki potem na podlagi raznih psiho testov izdelajo profil kandidata.
Enkrat sem več kot eno uro izpolnjeval takšne teste in ogromno vprašanj o tem, kaj bi naredil, če bi bil v takšni in drugačni situaciji…..
Mogoče je takšen način boljši od grafološkega načina.

Nekatere firme imajo zaposlene ali pa najamejo razne psihologe, ki potem na podlagi raznih psiho testov izdelajo profil kandidata.
Enkrat sem več kot eno uro izpolnjeval takšne teste in ogromno vprašanj o tem, kaj bi naredil, če bi bil v takšni in drugačni situaciji…..
Mogoče je takšen način boljši od grafološkega načina.[/quote]

Tak test je sigurno boljši kot le vtis kandidata, ki ga naredi na razgovoru (ker so nekateri pač dobri igralci). Vendar pa pri psihološkem testu lahko vsaj približno oceniš, kateri odgovor bi bil pravi (če vsaj nekaj o tem poklicu veš), pri grafološki analizi pa morda niti ne veš, kaj bodo preverjali, gledali pri pisavi.

Kateri tip temperamenta je najboljši za policista: kolerik, flegmatik, sangvinik ali melanholik? Če smo pri psiholoških testih….

BOm prebral, samo ne zdaj, ker grem na luft:-) Sicer pa vse moje znanje izvira iz neke knjige, ki sem jo bral kakšnih 5 let nazaj, tako, da nisem kakšna referenca. čeprav, kar sem napisal zgoraj se mi zdi da imal nek smisel:-)

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Pa toplo se obleci. :))

To je res, da je možno pri psiho testih manipulirati, pri pisavi pa ne, ker se ljudje ne spoznamo na grafologijo in kaj iz naše pisave kdo razbere.

Za policista ?
Kaj pa vem….Mogoče flegmatik, da je sposoben delovati in ohranjati svojo uradno držo ?

se ne gre samo za temperament, ampak je bolj pomemben tip osebnosti, za to so drugi testi, na primer po myers-briggs bi to bil lahko ISTP, MBTI, ISTJ… odvisno od področja (teren, kriminalistika, promet,…) in ne moreš zožat samo na en določen tip. ponavadi je itak dobro, da v teamu delajo ljudje, ki so močni na različnih področjih.

a take nebuloze so palhko objavljene tukaj??

saj vendar tipkamo … pišemo (še) ne na mašincah ☺

V privatnem sektorju ima največjo težo ZNANJE, kaj ti znaš narediti (miselno, ročno…).

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

še večjo težo imajo pa poznanstva, najbolje z generalnim 😛

lahko temu rečeš nebuloze ali kakor hočeš – fakt je, da delodajalci po teh testih izbirajo (nekateri). in večina ljudi rabi “samo službo” pred “super službo”. nekateri izbirajo celo po horoskopu. lahko sicer jokcaš, kot večina, ali pa preštudiraš zadeve in jih obrneš v svojo korist.

take, ki tako zablodijo kot vi tukaj (od grafologije v korupcijo za službo) jaz pošljem h konkurenci z dobrimi priporočili in lepo odpravnino ☺

Res je, nekaterim je pomembno celo to, v katerem astrološkem znamenju je rojen kandidat. Enkrat mi je prijateljica rekla, da je šef ni maral zgolj zato, ker je rojena v istem znamenju kot njegova bivša žena. :))) Ni pomembno, za katero znamenje gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close