Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Govorilne ure-samo resne odgovore prosim

Govorilne ure-samo resne odgovore prosim

Direkt.  Strokovno, z nasvetom za pomoč. Tudi, če je treba povedat, da je otrok nevzgojen.

Z olepševanjem, smejčkanjem in ploskanjem se lahko zgodijo velike težave. Potem pa starši udrihamo po šoli, otrok pa trpi.

Raje prva zamera, kot zadnja.

Odgovor na objavo uporabnika
ponižana mama, 23.10.2008 ob 18:49

Pa še drugačna izkušnja.
S prvih govorilnih ur v 1. razredu sem prišla majhna kot mezinček. Moj otrok naj bi brutalno napadel drugega otroka, ga skoraj ubil, poleg tega naj bi imel resne grafomotorične težave, ni sledil pouku, neurejen.

Drži samo to zadnje. Učiteljica pač po enem mesecu ni mogla spoznati otroka, niti njegovih odlik niti slabosti. Servirala mi je samo slabosti. Nikogar ni napadel, pač pa je bil brutalno napaden on sam (učiteljica je narobe razumela, kaj so ji povedali otroci), grdo je pisal, ker je pač že znal pisati in mu je bilo trapasto risati neke črte levo desno, ko so začeli jemati male tiskane črke, je bilo vse v lepopisu brez problema. Pouku ni sledil iz istega razloga – ker mu ni bilo treba. Ko je vse to čez nekaj mesecev ugotovila, ga je znala tudi ustrezno zaposliti in je bilo vse OK.
No, sama sem mislila, da je otrokova močna stran matematika, pa tudi jezik, na testu nadarjenosti se je pokazalo, da izrazito štrli iz povprečja po – ustvarjalnosti. Jaz tega ne bi rekla, pa non stop nekaj packamo doma.

Samo nekaj me zanima – na osnovi česa sklepaš, da otroku ni bilo treba slediti pouku?

LIlijana, 22.05.2021 ob 07:43

Samo nekaj me zanima – na osnovi česa sklepaš, da otroku ni bilo treba slediti pouku?

Otrok ki že neko zadeva zna oz. obvlada in naredi 10 minut pred drugimi, se potem dolgočasi.

Jaz imam tak primerk pri sinu z matematiko. Večina učiteljev je to zaznalo in ga dodatno zaposlilo z nalogami, ki so mu bile izziv. Je pa imel eno, ki je stalno jamrala da gleda skozi okno. Ja kaj naj pa dela medtem ko je že vse rešil?

Tega je v OŠ veliko. Ti dam primer v vsakem razredu v 1.triadi so se učili na pamet praznike. Je rekel moj sin učiteljici v 2.razredu koliko let se bodo to še učili, da oni niso debili, ki bi se morali vsako leto učiti iste stvari. Tak je pač učni načrt s polno balasta in piflarije.

Neprijavljena, 22.05.2021 ob 14:50

Otrok ki že neko zadeva zna oz. obvlada in naredi 10 minut pred drugimi, se potem dolgočasi.

Jaz imam tak primerk pri sinu z matematiko. Večina učiteljev je to zaznalo in ga dodatno zaposlilo z nalogami, ki so mu bile izziv. Je pa imel eno, ki je stalno jamrala da gleda skozi okno. Ja kaj naj pa dela medtem ko je že vse rešil?

Tega je v OŠ veliko. Ti dam primer v vsakem razredu v 1.triadi so se učili na pamet praznike. Je rekel moj sin učiteljici v 2.razredu koliko let se bodo to še učili, da oni niso debili, ki bi se morali vsako leto učiti iste stvari. Tak je pač učni načrt s polno balasta in piflarije.

Tole je zelo lep opis nevzgojenega otroka in mame, ki njegovo obnasanje podpira.

natural chloroquine https://chloroquineorigin.com/# plaquenil wiki

Mi smo imeli  eno tako v prvi triadi. Gospa mal pred penzijo. Nas je že na prvem roditeljskem posedla na tiste mini stolčke, kot naše otroke dve uri nazaj. In z nami govorila na enak način, kot z njimi. Potem sem ostala še na govorilnih. Prvič in zadnjič sem bila na sestanku. Na srečo je bila hčera odličnjakinja, nasploh uspešna in relativno neproblematična. Edino klepetulja je bila in je še danes, ko končuje OŠ. In skupak še vedno delamo na tem. A če bi takrat še hodila na roditeljske in govorilne, bi verjetno takoj šla z njo k psihologinji, psihiatru in najela inštruktorje za vse predmete. Približno tako nam je namreč predstavljala naše otroke, njihovo grozljivo obnašanje in predvidevala pogrom kar se znanja tiče. Ko so bili na koncu triade uspešni pa je sebi pripisala te zasluge.

Na srečo hčera tega v tistih letih ni opazila ali pa se je do otrok obnašala znosno, ne vem. Vse kar je povedala še kdaj kasneje je to, da je ta učiteljica od vseh najbolj vpila.

Še danes mi ni jasno ali je to bolezensko stanje, posledica hudih življenjskih izkušenj ali stvar intelekta.

Torej, če se vrnem k vprašanju (iz l. 2008 :)), ne vsebina, NAČIN je pomemben.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close