Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Goveja želatina za sklepe.

Goveja želatina za sklepe.

Ima kdo kakšno izkušnjo z želatino,je komu pomagala pri bolečinah v sklepih,kje se lahko kupi.

V vsakem hladilniku s salamami in klobasami v vživilski trgovini najdeš tudi tlačenko. V tlačenki je veliko kolagena.

Jaz se en teden mažem z ognjičevo kremo,čez pa s švedsko grenčico.In se mi zdi, da je 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolje.

Žolca za zdravje (a una na torticah ni ok?), polžja in kačja krema za lepoto…. kaj sledi? Prašičji gnoj za pamet?

A vam eksotične superdrage superjagode niso več dovolj?

Jaaa, in samo tlačenka Meso Kamnik ( jeziki) nima dodanih ojačevalcev okusa in vse ostale kemijske naslage, ki ji bo stanje sklepov še poslabšala, če bo to jedla. Vsi ostali pa imajo.

Avtorica, kupi kolagen v prahu od Medexa, ker je v taki obliki, da se čimhitreje absorbira in vgradi tja, kamor mora, naprimer tega, ki ima tudi 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gratis pakiranje:

https://www.google.si/search?q=kolagenflex&hl=sl&biw=1918&bih=893&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjgrcLF25bPAhUBAsAKHQ_sB9QQ_AUIBygC#imgrc=ySyTSljAlVmW_M{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A

Žolico, domačo, sem že iskala. Najbolje jo je pripraviti sam. Baje naj bi jo imel mesar na pokriti tržnici v lj.

Sama sem uporabljala kar alge, agar agar.
Drugače pa poskusi še z ricinusovim oljem- za mazanje sklepov, ne uživanje. Ker bi bili trebušni krči, ker pospeši prebavo.

Ehh, današnji mesarji tudi na pokritih tržnicah prav tako dajejo noter vse, kar je s slovenskim prehrambenim zakonom dovoljeno ( od ojačevalcev do drugih E-jev), brez skrbi. Zato, da ne se v parih dneh ne pokvari, ker ne proda vsega v nekaj dneh….

Mi je to povedal en privat mesar v lj, ki dela baje najboljše hrenovke daleč naokoli -pa je rekel, da dimi jih sicer s pravim dimom, ne v parilniku s tekočim umetnim dimom, da noter pa dodaja ojačevalce okusov, ohranjevalce barve in svežine, ker jih tako ali tako vsi ( večina slo mesno predelovalne industrije)…..

Jaz zaupam raje industrijskemu kolegane – ker je prečiščen in v taki obliki molekul, da gre takoj kot gradnik na mesto, kamer se more vgradit – torej se hitro absorbira preko črevesja.

Pišem pa iz izkušenj, ko sem pozdravila eno od AI bolezni tudi s tem, da sem pila ta industrijski Medexov kolagen. Že 4 leta mam mir, brez bolečin sklepov in nobenih hudih zdravil, kot prej.

Ehh, današnji mesarji tudi na pokritih tržnicah prav tako dajejo noter vse, kar je s slovenskim prehrambenim zakonom dovoljeno ( od ojačevalcev do drugih E-jev), brez skrbi. Zato, da ne se v parih dneh ne pokvari, ker ne proda vsega v nekaj dneh….

Mi je to povedal en privat mesar v lj, ki dela baje najboljše hrenovke daleč naokoli -pa je rekel, da dimi jih sicer s pravim dimom, ne v parilniku s tekočim umetnim dimom, da noter pa dodaja ojačevalce okusov, ohranjevalce barve in svežine, ker jih tako ali tako vsi ( večina slo mesno predelovalne industrije)…..

Jaz zaupam raje industrijskemu kolegane – ker je prečiščen in v taki obliki molekul, da gre takoj kot gradnik na mesto, kamer se more vgradit – torej se hitro absorbira preko črevesja.

Pišem pa iz izkušenj, ko sem pozdravila eno od AI bolezni tudi s tem, da sem pila ta industrijski Medexov kolagen. Že 4 leta mam mir, brez bolečin sklepov in nobenih hudih zdravil, kot prej.[/quote]

aha, pa ta je iz piščančje roževine, ki je tudi najmanj oporečen ( kopitarji, bolezni – svinje, krave, ipd).

Kaj ima žolca z govejo želatino? Žolca se dela iz svinjskih parkljev, ušes, glave…

p.s. Tisto z jezikom, kar ena omenja ni žolca, ampak aspik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close