Najdi forum

Govedina

Imam kuhano govedino (iz goveje juhe). Kako naj jo pojemo? Ne jemo je v solati niti samo kot prilogo k krompirju, ker nam je presuha in pusta. Kaj pa v omaki (kakšni), čeprav je že kuhana?

Lp,
Fortuna

Ohlajen kos govedine se zelo lepo lahko razreže na precej tanke rezine, ki se potem pogrejejo v katerikoli omaki, ali pa le v zajemalki juhe in omako priložiš zraven. Seveda pa govedino lahko tudi zmelješ in narediš polpete.
Mi jo imamo radi v solati s paradižnikom in trdo kuhanim jajcem.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tukajle malo prebrskaj:

Poglej še na “sosednji” kulinarični forum pod temo Govedina iz juhe, kakšen mesec nazaj.

Hvala, nanizali ste veliko dobrih receptov.

Lp!

Narezana na rezine in popečena na maslu.

Živjo!

Jaz govedino zmiksam ali narežem na čisto majhne koščke dodam jajca in začimbe ter spečem kot veliko omleto. Da je bolj sočno lahko dodaš še paradižnik , papriko, bučke … Je super, hitro in dobro.

Čeprav vas redno berem in upoštevam vaše bogate nasvete , se malokdaj “vpišem”.
Danes sem kuhano govedino uporabila tako:
Polnjene bučke: bučke po dolgem prerežemo in izdolbemo. Sesekljamo svež paradižnik, peteršilj, česen in izdolbeno meso bučke ter vse zmešamo z mleto kuhano govedino in skodelico kuhanega riža. Začinimo in napolnimo izdolbene bučke. Damo jih v pekač, posujemo z drobtinami, poškropimo z olivnim oljem in nekaj žlic juhe. Vpečici jih pečem okrog pol ure.
Pečene polijem s paradižnikovo omako.
Ker mi je nadeva ostalo, bom jutri primešala rumenjak, riban sir in sneg iz beljaka ter spekla kot narastek.
Vse lepo pozdravljam

dome

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close