Govedina od nedelje
Hrana po 3. dnevu v hladilniku sigurno ni pokvarjena.
he he…. ravno danes sem stara 55 let, otroci odrasli, vsi smo zdravi, čeprav pojemo 3 dni staro hrano iz hladilnika, golaž, polnjene paprike itd…. Pri nas so bile bolj pritožbe v stilu, da to smo pa že včeraj jedli. Jaz kuham 2 krat na teden, potem kombiniramo hrano z različnimi prilogami.
Tudi mi jemo večinoma sveže pripravljeno hrano a včasih le ostane kaj kar je enostavno škoda vreči v koš. Pa tudi to kuhano govedini nisem mislila kar tako dati na mizo. Rada bi jo podušila z zelenjavo in dodala kuhane testenine in tako bo to nekaj čisto drugega od kuhane govedine pa še sveže pripravljeno – čeprav z govedino od nedelje.
Jo pa še boš,ko bo taka kriza,da še za hrano ne bo več.[/quote]
Sori, skuham toliko kolikor pojemo in zato ničesar ne mečem stran. Če že kaj ostane, to zamrznem. Res ne vem zakaj bi v krizi jedla postano hrano.
Kot vam paše. Prepričana pa sem, da štiri dni postana hrana nima nobene kvalitete. Vse kar ti da je to, da te nasiti.
Sori, skuham toliko kolikor pojemo in zato ničesar ne mečem stran. Če že kaj ostane, to zamrznem. Res ne vem zakaj bi v krizi jedla postano hrano.
Kot vam paše. Prepričana pa sem, da štiri dni postana hrana nima nobene kvalitete. Vse kar ti da je to, da te nasiti.[/quote]
Žal nimam časa vsak dan kuhat, pa si poenostavim tako, da neko “glavno” jed skuham 2 krat tedensko potem pa med tednom še malo popravljam in dodajam. Skratka že 30 let jemo na tak način pa smo še vsi zdravi.
Mislim, da tudi, če daš zamrznit in potem odtališ ni isto kot sveže kuhana hrana.
Kot vam paše. Prepričana pa sem, da štiri dni postana hrana nima nobene kvalitete. Vse kar ti da je to, da te nasiti.[/quote]
Hm, mi tudi skuhamo kolikor pojemo. Ampak govedina iz juhe velikokrat ostane za naslednje dneve, ker ponavadi pri nas ob nedeljah sploh ne jemo mesa pri kosilu. Zato jo bomo danes z veseljem pojedli skupaj s fižolom na kislo. Včasih iz nje naredim polpete, včasih uporabim v omaki za testenine,…
Seveda je govedina še uredu po treh dneh.Jaz ponavadi govedino od juhe uporabim naslednji dan za kosilo.Zraven ponudim špinačo in pire krompir.
Kadar imam namen to skuhati kupim res lepi kos mesa.Juhe vedno toliko skuham,da imamo še za naslednji dan.Tako ,da juho precedim in dam noter govedino in tako lepo počaka,naslednji dan samo pogrejem juhico oziroma zakuham in še govedina se lepo pogreje in povrh je še sočna..
Lp
Zanima me ali imate res vsi toliko časa, da vsak dan skuhate vse sveže?
Res je, da je bolje sveže, amapk če človek hodi v službo, ima še druge obveznosti, hobije in tako, je pač dobro, če dva dni ješ isto stvar. Prihranek na času je velik. Seveda pa ne mislim, da danes skuhaš krompir in ga še jutri ješ ali pa napravi solato in jo ješ dva dni. To res ni ok. Ampak golaži, juhe, pečenke… vse se lahk poje tudi drug dan.
In zamrzovanje: je to kaj bolje kot, če hrano poješ drug dan?
Pa tudi mislim, da je težko vedno točno toliko skuhat kolikor se poje.
seda vsak dan sveže jest, saj ni treba da kuhaš neke mineštre pa nevem kaj še vse ker se mi jih tudi neda. makarone, špagete, pire z korenjem ali špinačo pa nekaj spohanega zraven pa solatka to maš v 30minutah narjeno, riž z omako za makarone pa solata,…svašta lahko narediš v kratkem času, vsak dan pa ni važno ali sreda ali sobota, nisem človek ki bi kuhala kosilo 2 uri in se potem to poje v 15ih in mi je res škoda vsega časa in posode
Forum je zaprt za komentiranje.