Gostilna na Krasu
Jutri gremo kolesarit na Kras. Vmes nameravamo na kosilo ali bolje na koncu kolesarjenja. A mi lahko priporočate kako dobro domačo gostilno, pa ne ravno predrago. Aja, kje bomo kolesarili: od Sežane, Štanjela in naprej proti Goriškemu … Ne me lovit za besedo, ne poznam toliko tistih krajev in upam, da jih bom jutri bolje spoznala.
pa dajte no.
Če res želite kraško košto je Ostrouška zakon.
Kraški hram je avtobusna krmilnica,
Šajna domačinom v preteklosti neprijazna in jo ne potrebujemo tudi danes ko imamo vsi E in ni deljeno na IT lire in dinarje.
Apolonia – še dela? Za koga?
predlagam še gostilno Skok v Štorjah pri Sežani ali gostilno v Kazljah. Skok je cenovno zelo ugoden glede na kvaliteto. Kazlje malenkost dražje.
Svašta, no. Ženska sprašuje za dobro gostilno in ti ji priporočaš Skoka. Đizs, sam prov veliko pojma nima.
Šajna je enkrtana gostilna, hrana na nivoju. Apolonia pa je vrhunska. Za koga dela? Sej bi ti povedala, pa iz tebe veje škodoželjnost in foušija, a ne?
Ostrouška je nekaj srednjega. Predjedi so res dobre (teranov toč recimo), glavne jedi pa nič posebnega.
Vsaka je malo drugačna od druge, ampak primerjati Skoka s Šajno, je tako, kot bi nekdo hotel kupit Mercedesa pa bi mu ti priporočila Kio:)
Apolonia pa je zgodba zase. Zame recimo 10000 x boljša od tako opevanega Asa v Lj. Ena top gostiln v Sloveniji.
Svašta, no. Ženska sprašuje za dobro gostilno in ti ji priporočaš Skoka. Đizs, sam prov veliko pojma nima.
Šajna je enkrtana gostilna, hrana na nivoju. Apolonia pa je vrhunska. Za koga dela? Sej bi ti povedala, pa iz tebe veje škodoželjnost in foušija, a ne?
Ostrouška je nekaj srednjega. Predjedi so res dobre (teranov toč recimo), glavne jedi pa nič posebnega.
Vsaka je malo drugačna od druge, ampak primerjati Skoka s Šajno, je tako, kot bi nekdo hotel kupit Mercedesa pa bi mu ti priporočila Kio:)
Apolonia pa je zgodba zase. Zame recimo 10000 x boljša od tako opevanega Asa v Lj. Ena top gostiln v Sloveniji.[/quote]
Ljudje gredo kolesarit in jih pr Šajni še na borjač ne spustijo. Če pa že, morajo najprej sliko avta poslat in še potem jih v kako skrito sobico skrijejo, da z izgledom ne bi kvarili tebi kosila.
Glede As-a. Smo ga pa imeli priliko ocenit že v Godnjah in mi ni potrebno hodit v LJ
Ljudem sem priporočila domačo oštarijo in ne prepucavanje da dobim joto v kozarčku za vino in feto pršuta navito na grisin, ki je dražji od zlata.
Apolonia pa je zgodba zase. Zame recimo 10000 x boljša od tako opevanega Asa v Lj. Ena top gostiln v Sloveniji.[/quote]
Ljudje gredo kolesarit in jih pr Šajni še na borjač ne spustijo. Če pa že, morajo najprej sliko avta poslat in še potem jih v kako skrito sobico skrijejo, da z izgledom ne bi kvarili tebi kosila.
Glede As-a. Smo ga pa imeli priliko ocenit že v Godnjah in mi ni potrebno hodit v LJ
Ljudem sem priporočila domačo oštarijo in ne prepucavanje da dobim joto v kozarčku za vino in feto pršuta navito na grisin, ki je dražji od zlata.[/quote]
Ok, štekam, Šajne ne marate. Ampak ne govort kr neki v tri krasne. Nihče ne gleda avta, če sem odkrita neke fensi variante v tej gostilni še nisem zavohala. Je pa polno kolesarjev, ljudi, ki prihajajo s trekinga (se vidi po obleki in obutvi) itd. Pozimi so bli eni v smučarski opravi, pa so jih čist običajno sprejeli in postregli.
Če že, potem sem absolutno za Ostrouško (ki mimogrede sploh ni poceni), kot pa za Skoka, ki je ubibože.
Se bom pritaknila k tej temi in ne bom komentirala ostalih, le Šajno.
Mi je popolnoma jasno, o čem avtorica govori, ker ko smo bili tam z enoinpolletnim otrokom, nam niso dali niti otroškega stolčka, češ da ga nimajo in je moral sedeti na tistih ogromnih stolih. Bili smo precej utrujeni ker smo se vračali s poti in smo se želeli malce pred končno postajo okrepčati. Sprejeli so nas “pojejtehitro, otroknespadavnašambient”, kljub temu da je bil tiho, ni tekal po gostilni, skratka popolnoma nemoteč.
Kljub temu, da je zelo lepo urejeno, hrana je bila tudi odlična, mene tam ne vidijo več. Mi je prav žal.
Forum je zaprt za komentiranje.