Gostilna GROF Vransko
Bila sem prvič v tej gostilni,ambient lep,zanimiv.Pred gostilno veliko parkiriščre in tudi zelo zasedeno.Zelo pa so me razočarali natakarji.Ob prihodu so nas kar nadrli ,ko smo se vsedli ,da tam pa ne bomo sedeli..pa sploh ni povedal zakaj.Hkrati z nami je mizo iskal še mlad par, en natakar jih je lepo usmeril ,joj ko pa je prišel drugi je že začel stresati jezo zakaj tu sedita.Osebje se mi zdi tako nezainteresirano ,naduvano,jezno.In kaj je gost kriv?Vem ,da je tam zaposlenih veliko ljudi in upam ,da smo samo mi in mlad par naleteli na tako neprijazen sprejem.Ko smo dobili glavno jed smo natakarja 10 min čakali na ostalo,prinesel je šele ko smo ga opozorili 2x.Na koncu seveda želiš račun ,natakar pa ti reče osorno kaj bi ti rad …Upam ,da ste vsi ostali naletreli na lepši odnos v tej gostilni.
Z možem sva pozitivno iskala v pogovoru ,da lahko natakar pokvari vzdušje .In nekdo ga za to plačuje.
Pa sem bila presenečana, ker takšne gužve res še nisem doživela, hodim pa kar pogosto.. Res, je da te natakar pospremi do mize, ampak upošteva vse tvoje želje. Pač tak sistem imajo, meni je to kul. Če nisi vajen in se kar zakadiš za eno mizo ti je to čudno, ja.
Hrana je meni top, daleč od klasične gostilniške hrane. Če si navajen raznih Štormanov, ti tole ne bo sedlo.
Osebej pa ja, moram reč, se kar drži visoko, ampak do nas vedno na nivoju.
Pač ni klasična gostilna. Če ti ne sede, pač ne greš več. Slabo pa pomeje ni, drugače nebi bila non stop polna.
kmtm,
Vedeti moraš, da za lokacije, ki npr. leto dve po odprtju dostikrat niso več to,kar so bile na začetku, ni nič nenavadnega. Sploh, če je lokacija krmilnica, torej ob avtocesti in kjer je frekvenca velika, kjer se je baterija dobrih kuharjev in natakarjev že zamenjala, kjer kvaliteta hrane ni več taka, kot je bila na začetku. Da o nekompatibilni dekoraciji s hrano na krožnikih ne zgubljamo besed 😀
Pa samo primer: npr, hobotnica je zdaleč neprimerljiva po okusu in količini v tem letu, kot malo po odprtju. Jedi na žlico so večinoma dogrete in pogrete v mikrovalovki ( se čuti, ker je peklensko vroča vsebina od znotraj navzven, krožnik pa skoraj mrzel).
Otroški meniji: toplo odsvetujem spagetti alla bolognese, ker tiste omake še otroci ne marajo, ker je popolnoma umetnega in absolutno presladko paradižnikovsko konzervnega okusa. Zaradi tistega “presenečenja” v otroškem meniju se ne izplača pokvarit apeptita tudi najmlajšim jedcem. Pa da ne bo pomote, radi obiščemo take gostilne po priporočilih, samo je pa sedaj razočaranje glede na lastne izkušnje preveliko. DOber je pa še vedno kruh, če imas srečo, da dobiš nezasušenega in sestavljenega iz več košaric.
Glede natakarjev mi nismo imeli slabih izkušenj, smo pa že slišali ja, da delajo red, ko se že vsedeš za mizo. Če je tako, potem naj pri vhodu postavijo sprejemni pult, tako kot je to v navadi v frekventni kulinariki, naj imajo nekoga tam, ki bo usmerjal goste in bo vsem po godu in ne bo slabe volje preden sploh kaj dobiš na krožnik. Se je treba naučit, da funkcionira. Tudi v gostilnah,kjer se pričakuje predvem avtobus turizem in rojstnodnevna praznovanja.
Ta gostilna je živa katastrofa. Jaz sploh ne morem dojeti, da kdo dvakrat prestopi prag. Vegeterijanski krožnik masten in nezanimiv, poln zelenjave iz konzerve. Fuj.
Če hočete dobro pico se zapeljite v kraj Vransko v picerijo Golobček. To je družinska picerija z dolgoletno tradicijo z zelo njami picami. če hočete nekaj na hitro dobrega in dobro postrežbo je to stari štorman(Šempeter).
Forum je zaprt za komentiranje.