gosposki kolač
Hojla!
Pred kratkim sem dobila recept za gosposki kolač. Takoje dober, da vam moram povedati ta recept:
200 g masla
180 g sladkorja v prahu
4 jajca
1 žlička cimeta
100 g lešnikov
100 g naribane jedilne čokalade
125 g moke
3 g pecilnega praška
malo višenj iz kompota
Maslo stepamo, dodamo rumenjake in polovico sladkorja, drugo polovico stepamo posebej z beljaki. Obe masi rahlo združimo in primešamo lešnike,čokoladomoko s pecilnim praškom, cimet in višnje. Pečemo v okroglem modelu za šarkelj. Pečenega prelijemo s čokolado. Pečemo pri temparaturi 180-200C 30-40 minut.
Lep pozdrav Mihaela
Hej, Miha ela!
Ze zaradi tvojega nicka sem odprla:) Moj vnuk je Mihael.
Kolac je dober dober. Sama podobno naredim z mandeljni in visnjami. Tudi po vrhu nalistam malo mandeljnov, da se rahlo popecejo. je pa dobro tudi z drugim sadjem – marelice… Tudi brez masla je zelo v redu ( za tiste, ki se mu izogibajo). Lep pozdrav
Hej!
Tocno ne bi vedela, ker dam nekako od oka. Saj bos videla, ko bo dodala, da ne bo pregosto. kaksnih 25 dag ze. Bo se Mihaela povedala.
Veckrat naredim tako, da potresem visnje po vrhu cez celo ploskev. Ko
testo narasca, se sadje potaplja vanj.
Lahko pogledas v iskanju ( dve leti nazaj) tudi recept za sadno pogaco. V njej ni pecilnega ne masla.
Podobno je na srecanju naredila tudi Danica. Recept ni vpisan v bazi, je pa v odmevih na srecanje.
Lep pozdrav Babi
Hojla!
LenkaK, tudi jaz dam višnje od oka, tako kot Babi. Osnovni recept pravi, da daj višnje po vrhu ampak v naglici sem na to pozabila in sem jih stresla noter. Lahko jih daš v testo in na testo. Oboje je dobro. Kolegica, ki mi je dala recet je rekla, da je tako bolj sočen kolač, ko ga je poskusila pri meni.
Želim ti obilo uspeha pri peki!
Lep pozdrav tudi tebi Babi in tvojemu vnučku!
Mihaela
miha-ela, med vikendom sem spekla kolač po tvojem receptu.
Bil je zelo okusen, mogoče bom dala prihodnjič malo več višenj.
Med pripravo sem sicer že malo obupavala, testo je bilo namreč čisto gosto, sem morala z lopatko nalagati v model. Pečeno pa je bilo rahlo in zelo okusno, tako da bom še ponovila. Hvala za recept, Marija
Forum je zaprt za komentiranje.