Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gospodinje, neki sem pacala, a sem zasračkala?

gospodinje, neki sem pacala, a sem zasračkala?

delala sem jogurtovo strnjenko po tem receptu

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6251&offset=20

sem pa uporabljala želatino fix, ki se samo zmeša z maso.

ampaaaak… sem narobe prebrala in najprej dala kremo, potem pa zmešala želatino fix, dodala stepeno smetano in ŠE enkrat zmešala..

a se mi bo vseeno naredilo? ker vprašanje, če se je želatina tudi na smetano “prijela”, glede na to, da sem jo že prej zmešala z maso.

pa še to, sem si predstavljala, da to pride tako “pudingasto”, kot želatina pač…

pa je tak kot trda smetana… je pa šele pol urev hladilniku, ampak dvomim, da se bo spremenilo iz trde smetane v strnjenko.

kaj se vam zdi

Nisem ravno najbolje razumela, kako si zmesala, ampak meni se po nekaj urah v hladilniku strdi. Jaz ponavadi strjenke delam zvecer za naslednji dan in jih pustim cez noc v hladilniku, zjutraj so lepo strjene.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Sem tudi sama enkrat delala s to želatino fix, pa se mi žal ni strdilo. Če imaš še čas, pa še kakšno drugo želatino doma, dodaj še tisto, pa ponovno v hladilnik… Srečno!

jaz vedno uporabljam fix. vedno rata. kaj bo s tvojo ne vem, predvidevam da bo uspelo, le počaj vsaj par ur.

Jaz vedno uporabljlam fix.

Proti večeru bo sigurno že kaj trdo, da boste ponoči lahko ponucal:-))

R

Ma kaj, ko se pa potem spet zmehča.

Ma kaj, ko se pa potem spet zmehča.[/quote]

Ah, ni brige, narava zahteva in dela po svoje:-))))

R

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close