GORENJKA ČOKOLADA
Hmm, tisti ki pravite, da je vcasih bila boljsa…
A ne pomisli noben na to, da vam je bila veliko boljsa, ko ste bili se otroci, saj si je niste mogli kupiti 🙂 Pa tudi okus se je pokvaril medtem tistim, ki sedaj kadijo… hehe
Predlagam; da posljemo mail na aajeResVasaGorenjkaZdajSlabsa:)@gorenjka.si in ugotovimo. LP
Ja, tudi sama sem bila leto bridko razočarana: sprejela sme jo v veri, da je to nekaj boljšega, nekja na ravni Milke. Tdu senca ni, bolj je podobna nekim sladkornim tablam ki se jih iz časa pomanjkanja čokolade spomninjam na našem tržišču. Žal mi je za to, ker to je bila res slovenska znamka, ki sem jo imela za dobro in sem jo kupovala, ker se mi je zdelo, da s takim nakupom res nimam kaj izgubiti!
Navijam za to, da bi se v Gorenjki potrudili in dosegli višjo stopnjo slastnosti.
Konec koncev mi ni vseeno za slovenske proizvajalce.
POzdrav
Ema
Uf tale emina izjava “…Ja, tudi sama sem bila leto bridko razočarana: sprejela sme jo v veri, da je to nekaj boljšega, nekja na ravni Milke. Tdu senca ni, bolj je podobna nekim sladkornim tablam…” me je pa res nasmejala…
Moram reči, da bi prej pričakovala obratno, pa še to bi bila žalitev za Gorenjko.
Tudi jaz vam lahko iz zansljivih virov povem, da je Milka taka čokolada, ki je zaradi sestave ne bi privoščila tudi sovražniku ne.
Res je, da se Gorenjka ne more primerjati s kakimi francoskimi ali belgijskimi proizvajalci čokolad, ki v svoje čokolade ne dodajajo drugih rastlinskih maščob kot kakavovo maslo (gorenjka dodaja tudi druge rastlinske maščobe), je pa njen recept veliko veliko pred milkinim.
Nekaj časa sem delala tudi na enem izmed slov. uradov, kjer skrbijo za pravilnost receptov in kakovost (uvoženih in domačih) živil. Tam Milki rečejo kar “britofčokolada”, ker je njen recept tako zanič.
Verjemite, če bi ga poznali, Milke (in še marsikatere čokolade za 100 sit) ne bi več dali v usta.
U, MayaM… mene pa zanimajo ti podatki. Če seveda niso skrivnost. Saj ni treba napisat znamke, sam res me zanima, kaj raznorazne firme dajejo v svoje proizvode.
Sama sem tako ali tako trdno odločena, da je Gorenjka zelo dobra različica vseh tujih kvalitetnih proizvajalcev. Še posebno tista s 70% kakvovih delcev!
Ne pojem veliko čokolade, vendar, če jo komu kupim ali pa tudi zase, vedno brezpogojno kupim Gorenjko, ki mi je izmed vseh najbolj všeč. Milke že dolgo ne kupujem več, ker peče. Ne vem pravzaprav zakaj bi kupovala uvožene, če imamo doma tako dobro kot je naša ljuba Gorenjka!
Je pa tako – vsak ima pač svoj okus. LP
Kaj bi jaz tu dala za čokolado Gorenjka… imam že v mislih, da si za rojstni dan zaželim “ta največjo” – 7 kilogramsko :o)
In, da se še malo pohvalim… poznate bonboniero Čokoladne sanje z ročno izdelanimi pralineji? To pa izdeluje naš dobri prijatelj oz. najboljši prijatelj mojega moža iz osnovne šole in skoraj sosed.
Pozdravček vsem!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.