Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika GORENJKA ČOKOLADA

GORENJKA ČOKOLADA

GORENJKA MLEČNA ČOKOLADA Z LEŠNIKI ni več kar je bila…in je ne bom več kupoval…ta čokolada je bila še ne tako zelo dolgo nazaj zelo dobra (čeprav dražja kot druge), ampak sedaj pa je postala plehka-kot da bi jo delali z vodo- vodenega okusa, skratka ni več kar je bila….opaža še kdo podobno..

Hej!

Jaz obdarim otroke slavljence s tisto pol kg z lesniki. Vnuku sem jo tudi kupila za popotnico.Tako ne vem,ce so znizali kvaliteto.Bilo bi skoda,ker je res vsaj bila cokolada in pol. Verjetno bo tvoja trditev drzala,ce si opazila razliko,ker je prej bila izredno dobra. Lp Babi

Hm, morda je bila smola in je bila čokolada že bolj stara ali pa je niso imeli na primerni temperaturi. Jaz tudi zmeraj kupujem Gorenjko in nisem opazila da bi bila kaj slabša. Za peciva se mi zdi zelo dober tudi njihov obliv iz temne čokolade.

Lep pozdrav
Andreja

Moji sladkosnedi prisegajo na Gorenjko – in ker so bili ravno obdarovani z njimi, ni še nihče nič potožil, čeprav moram reči, da so prave “zbirčne Metke” in bi predvsem večji že imel pripombo

LP Tinkarca

iz zanesljivih virov lahko povem, da je gorenjka najbolj kvalitetna čokolada na našem tržišču….
gurman to lahko preveriš le na en način če so spremenili okus-sestavine…da probaš še eno:)

imas prav!! niti slucajno ni vec to kar je bila!! spomnim se je iz otroskih let- to je bilo the best!! sedajsnji okus je komaj podoben! lp petra

Hmm, tisti ki pravite, da je vcasih bila boljsa…
A ne pomisli noben na to, da vam je bila veliko boljsa, ko ste bili se otroci, saj si je niste mogli kupiti 🙂 Pa tudi okus se je pokvaril medtem tistim, ki sedaj kadijo… hehe

Predlagam; da posljemo mail na aajeResVasaGorenjkaZdajSlabsa:)@gorenjka.si in ugotovimo. LP

Ja, tudi sama sem bila leto bridko razočarana: sprejela sme jo v veri, da je to nekaj boljšega, nekja na ravni Milke. Tdu senca ni, bolj je podobna nekim sladkornim tablam ki se jih iz časa pomanjkanja čokolade spomninjam na našem tržišču. Žal mi je za to, ker to je bila res slovenska znamka, ki sem jo imela za dobro in sem jo kupovala, ker se mi je zdelo, da s takim nakupom res nimam kaj izgubiti!
Navijam za to, da bi se v Gorenjki potrudili in dosegli višjo stopnjo slastnosti.
Konec koncev mi ni vseeno za slovenske proizvajalce.
POzdrav
Ema

pri nas smo vedno kupovali GORENJKO in nihče od nas ne kadi in lahko rečem, definitivno je ta čokolada mnogo slabša kot je bila, TUDI GORENJKA NI VEČ KAR JE BILA…

Tiste z lešniki že nekaj časa nisem jedla, ampak temna čokolada z mislim da 70% kakava je pa fenomenalna. Dosti boljša od Lindtove podobne. Za moj okus.

Uf, z Milko je pa ne moreš primerjat. Je pa Gorenjka 100% boljša. Razen, če ti je pri Milki všeč, da te peče po žrelu, bo jo ješ. Gorenjka je zame ena boljših čokolad. Pa še trudijo se in vedno znova “ustvarjajo” nove vrste.
Meni je super 🙂

Uf tale emina izjava “…Ja, tudi sama sem bila leto bridko razočarana: sprejela sme jo v veri, da je to nekaj boljšega, nekja na ravni Milke. Tdu senca ni, bolj je podobna nekim sladkornim tablam…” me je pa res nasmejala…

Moram reči, da bi prej pričakovala obratno, pa še to bi bila žalitev za Gorenjko.

Tudi jaz vam lahko iz zansljivih virov povem, da je Milka taka čokolada, ki je zaradi sestave ne bi privoščila tudi sovražniku ne.

Res je, da se Gorenjka ne more primerjati s kakimi francoskimi ali belgijskimi proizvajalci čokolad, ki v svoje čokolade ne dodajajo drugih rastlinskih maščob kot kakavovo maslo (gorenjka dodaja tudi druge rastlinske maščobe), je pa njen recept veliko veliko pred milkinim.

Nekaj časa sem delala tudi na enem izmed slov. uradov, kjer skrbijo za pravilnost receptov in kakovost (uvoženih in domačih) živil. Tam Milki rečejo kar “britofčokolada”, ker je njen recept tako zanič.

Verjemite, če bi ga poznali, Milke (in še marsikatere čokolade za 100 sit) ne bi več dali v usta.

U, MayaM… mene pa zanimajo ti podatki. Če seveda niso skrivnost. Saj ni treba napisat znamke, sam res me zanima, kaj raznorazne firme dajejo v svoje proizvode.
Sama sem tako ali tako trdno odločena, da je Gorenjka zelo dobra različica vseh tujih kvalitetnih proizvajalcev. Še posebno tista s 70% kakvovih delcev!

Ja mene tudi zelo zanima kaj je res v tej Milki, ker mi je po okusu ful dobra.

Ne pojem veliko čokolade, vendar, če jo komu kupim ali pa tudi zase, vedno brezpogojno kupim Gorenjko, ki mi je izmed vseh najbolj všeč. Milke že dolgo ne kupujem več, ker peče. Ne vem pravzaprav zakaj bi kupovala uvožene, če imamo doma tako dobro kot je naša ljuba Gorenjka!
Je pa tako – vsak ima pač svoj okus. LP

Kaj bi jaz tu dala za čokolado Gorenjka… imam že v mislih, da si za rojstni dan zaželim “ta največjo” – 7 kilogramsko :o)
In, da se še malo pohvalim… poznate bonboniero Čokoladne sanje z ročno izdelanimi pralineji? To pa izdeluje naš dobri prijatelj oz. najboljši prijatelj mojega moža iz osnovne šole in skoraj sosed.
Pozdravček vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Nekoč sem čital, da švicarji dajejo v čokolado kri iz klavnice živine. Baje je
taka čokolada bolj kremasta in lepše barve. Če je to res ne vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close