Golob v primeru zmage na volitvah obljublja pasji davek
Golob predlaga.
O tem so spregovorili tudi na Svet na Kanalu A in se vprašali, ali bo ta način poskrbljeno, da se v lastništvo domačih živali spuščajo le tisti, ki si to lahko privoščijo, ali bo to vodilo v prenatrpanost zavetišč za živali?

Sicer pa ideja davka na domače živali ni nekaj novega, to izvajajo v Avstriji, Nemčiji, Nizozemske, Švici ter na Finskem. Na Dunaju mora tako lastnik letno za enega psa plačati 72 in 105 evrov za drugega psa, če tega ne plačuje, ga lahko doleti visoka kazen v višini do 7 tisoč evrov. Tudi Berlin ima podoben zakon – letno lastnik na psa plača 120 evrov. Na Nizozemskem vas bo pes ‘stal’ 60 evrov, v Švici se številka vrti okoli 40 evrov, Finci pa za psa plačujejo okoli 50 evrov letno.
če bo to pripomoglo k ureditvi pasjih iztrebkov in premišljenega lastništva psov – ok.
me pa moti, da pri nas za vsak k*** nabijejo davek – a je to vse, kar znajo? kam in komu pa se bo stekal ta denar? na koncu se bo za pse plačevalo davek, nekateri se bodo s tem omastili, drekov pa nihče (še naprej) ne bo čistil..
Kuža laja, 28.03.2022 ob 13:42
pa je šlo “par” glasov…
Jaz mu dam glas samo za ta davek, za vse ostalopač ne. Z pasji davek bi se celopotrudil inšel na volišče, sicer ne hodim sploh.? Kaj pa če bi imeli vsaj enih dvajset predsednikov vlade namesto parlamenta in bi vsak lahklo odločal le o tistem, za kar je dobil glasove? Ne bi bilo tako bolj prav??
modrivrag, 28.03.2022 ob 13:47
Jaz mu dam glas samo za ta davek, za vse ostalopač ne. Z pasji davek bi se celopotrudil inšel na volišče, sicer ne hodim sploh.? Kaj pa če bi imeli vsaj enih dvajset predsednikov vlade namesto parlamenta in bi vsak lahklo odločal le o tistem, za kar je dobil glasove? Ne bi bilo tako bolj prav??
Ti mogoče že, marsikater lastnik psa pa pač ne. JJ bo zdaj v zameno obljubil vrečko briketkov za vsakega štirinožca.
Bi pa moral biti ta davek za “mestne” pse višji od tistih na deželi oziroma kmetih. Ker na kmetih imajo psa za čuvaja, v mestih pa imajo pse zaradi modne muhe.
Imaš prav, vendar še nič ne kaže na to, da bi se trend te mestne norosti nehal. Se še kar povečuje. Veš da bo mestna drhal bolj glasno kričala proti kakršnikoli obveznosti, kot tisti ki imajo pse normalno.
Spet nakladanje. Kaj “obljublja”?
Ima v programu (mogoče, vira še nismo videli), do predloga zakona in potem njegovega sprejetja je še hudo dolga pot, ki tudi malo ni 100%.
Me ne moti sicer, ne vidim pa niti od daleč kaj se s tem denarjem potem reši? Primeri iz naštetih držav? Kaj profitiraš?
Razen da bo nek reven upokojenec zdaj se brez svoje žvalce ostal.
Kako in koliko bi pa obdavčili pasjo prostitucijo?
Vse pasje princese?
LDS (https://sl.wikipedia.org/wiki/Katarina_Kresal)
Se kar strinjam, da bi se morali srčni pasjeljubci nekako spremeniti v mišljenju in ravnanju in prevzeti odgovornost zaradi tega, ker so pač lastniki psov.
Na deželi, na samskih kmetijah res rabijo psa čuvaja. Nekateri živinorejci imajo psa za svoje pomočnike. ok. ti res rabijo psa. Sedaj pa vzemimo primer:
Živiš v stolpnici z npr. 30 stanovanji. Ohišnice oz. funkcionalnega zemljišča je po večini okrog hiš malo.
V tem bloku( govorim o našem) je 30 stanovanj in 23 psov, ker nekateri imajo v stanovanju tudi 2-3 pse.
Sedaj pa vzamimo. Jaz grem iz stanovanju 1- 2 x dnevno ,pasjeljubci pa najmanj 3-5x. Kdo od nas prinese več svinjarije v skupne prostore?
Plačujemo pa vse enako stroške čiščenja- pasjeljubcem bi zaračunala več.
Najbolj svinjsko je, da vsi odpeljejo pse na tiste minimalne zelene površine. Najbolj fajn, da otrok odpelje psa na potrebo, potem pa ostankov ne pobere in pospravi.
Včasih opazujem skozi okno: psa polupčka, gre v pekarno, trgovino…, pes vse ponečedi in ker imajo polne roke robe, seveda ne pospravijo za svojim ljubljenčkom. Sem že prosila, da si naj drugače organizirajo, potem pa še nalašč puščajo pse da markirajo po prostoru tržnice, po vseh zelenicah. Najbolši pa so tisti, ki v vozičku peljejo otroka in ga pustijo igrat po travici, kjer se je njihov in še ene 20 drugih psov ponečedilo prejšnji in tisti dan, pa večina lastnikov niti dobro ni očistila za njimi.
Ma oni bi nabili še davek na dihanje. Če športaš in mal več dihaš, plačaj.
Konkretno – delaš kot idiot, vsak mesec plačaš davek. Kupiš parcelo, plačaš davek. Pridobiš gradbeno dovoljenje, plačaš davek. Gradiš, plačaš davek za vsako zrno peska. Zgradiš, plačaš kataster vsako leto. In tako dalje.
Res se ne splača živet več.
ja,ja, 28.03.2022 ob 15:11
Se kar strinjam, da bi se morali srčni pasjeljubci nekako spremeniti v mišljenju in ravnanju in prevzeti odgovornost zaradi tega, ker so pač lastniki psov.
Na deželi, na samskih kmetijah res rabijo psa čuvaja. Nekateri živinorejci imajo psa za svoje pomočnike. ok. ti res rabijo psa. Sedaj pa vzemimo primer:
Živiš v stolpnici z npr. 30 stanovanji. Ohišnice oz. funkcionalnega zemljišča je po večini okrog hiš malo.
V tem bloku( govorim o našem) je 30 stanovanj in 23 psov, ker nekateri imajo v stanovanju tudi 2-3 pse.
Sedaj pa vzamimo. Jaz grem iz stanovanju 1- 2 x dnevno ,pasjeljubci pa najmanj 3-5x. Kdo od nas prinese več svinjarije v skupne prostore?
Plačujemo pa vse enako stroške čiščenja- pasjeljubcem bi zaračunala več.
Najbolj svinjsko je, da vsi odpeljejo pse na tiste minimalne zelene površine. Najbolj fajn, da otrok odpelje psa na potrebo, potem pa ostankov ne pobere in pospravi.
Včasih opazujem skozi okno: psa polupčka, gre v pekarno, trgovino…, pes vse ponečedi in ker imajo polne roke robe, seveda ne pospravijo za svojim ljubljenčkom. Sem že prosila, da si naj drugače organizirajo, potem pa še nalašč puščajo pse da markirajo po prostoru tržnice, po vseh zelenicah. Najbolši pa so tisti, ki v vozičku peljejo otroka in ga pustijo igrat po travici, kjer se je njihov in še ene 20 drugih psov ponečedilo prejšnji in tisti dan, pa večina lastnikov niti dobro ni očistila za njimi.
Če že lažeš, vsaj laži prepričljivo. Čiščenje se v bloku plačuje po osebah, vsak pes se šteje kot pol osebe, kako potem plačujete vsi enako?? Drhal lažniva, ko bi se ti vsaj vsi psi vsak dan posrali pred vrata!
Forum je zaprt za komentiranje.