Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Goljufivi merkatorjevi osliči

Goljufivi merkatorjevi osliči

Danes sem za kosilo kupila merkatorjeve zmrznjene osliče 3x400g in zanje dala caa 1.460SIT. In glej ga zlomka, ko jih dam odtajat, je voda kar tekla iz njih. Dala sem jih na kuhinjski servet in enega čez. Z zgornjim sem nekajkrat popivnala in ga ožela, potem pa jih stehtala. Kazalo je točno 80 dag, pa še ni šla vsa voda ven. Se pravi, da je bilo na 80 dag rib 50% vode. Pri pečenju so se še precej skrčili. Sem mislila, da sem kupila osličove fileje in ne ocvirke.

Vem, da boste nekatere rekle, naj drugič kupim raje sveže, samo nimam možnosti priti do ribarnice, pa še precej dražje so. Čeprav glede na količino vode v zamrznjenih niti ne.

Tole me je pa res pošteno zjezilo.

LP

Saj pri svinjskem in govejem mesu je isto. Če ga pustiš nekaj ur v hladilniku je krvave vode sigurno 30 % teže mesa.

Le kdaj bodo inšpektorji začeli delati?

Pri govedini tega še nisem zasledila, svinjina je pa včasih tako namočena, da me zanima, kako tisto vodo sploh spravijo noter.

jaz bi nesla nazaj…sem kupila enkrat kao sveze ribe v merkatorju in doma to spečemo je smrdelo kot hudič…zavijem v vrečko in nesem nazaj…in so brez besed vzeli…naj povem da je bila riba 2 jurja
kar kocine mi gredo pokonci…zdej vedno sproti kupujem me pa pozna trgovnka in ve da bom nazaj prinesla če bodo stare
jaz mislim da smo kupci pri tem preveč strpni…samo bunimo se in kregamo premalokrat pa nesemo stvar nazaj in jim v obraz povemo kako ina kaj
in tako nas oni se naprej vveeselo nategujejo
lp

S smrdljivimi ribami sem tudi jaz že prišla iz Mercatorja. Nesla sem jih nazaj in so mi jih brez besed zamenjali. Od takrat jih pač ne kupujem več pri njih.
Res se potrošniki premalo zavedamo svojih pravic. Včasih pa nimaš niti časa niti volje, da bi hodil nazaj. Pa ne gre samo za denar, gre predvsem za odnos do kupca.

Tudi panirane palčke Mizica pogrni se so FUJ. Namesto, da bi bili celi koščki ribe, tako kot od Findus-a ali druge, je notri zmleta neka packarija res BLJEK.

Strinjam se in zagovarjam, da je treba blago odnesti nazaj, če nam prodajo pokvarjene ribe. Še bolje pa je, da v trgovini vsaj malo povohamo, kaj so nam dali. Sploh je treba biti pozoren, da nas ne ogoljufajo, nam zaračunajo dvakrat isto blago, ali pa nam ga prodajo po višji ceni, čeprav v katalogu piše, da je znižano.

Nekoč sem kupovala v Leclercu in ko sem prišla domov ter pogledala račun, sem opazila, da so mi zaračunali cel paket nekega blaga (6 komadov), čeprav sem kupila samo dva komada, ki sta bila delno še zavita v originalni ovoj. Bila sem besna in ker mi Leclerc ni pri roki (slučajno sem bila na tistem koncu) sem vzela telefon in poklicala. Najprej je bil zaseden, nato pa so se oglasili. Bili so presenetljivo prijazni, vzeli številko blagajne, se pogovorili z blagajničarko (vsaj tako so rekli), ugotovili napako, se upravičili (ne samo enkrat) in denar (skoraj 1000 SIT) me je čakal pri informacijah.

Še o veliki količini vode pri zamrznjenih rakcih oziroma o “zavijanju” školjk in mehkužcev v led:

Na embalaži od zamrznjenih mehkužcev sem opazila “OPOZORILO Zamrznjena glazura je potrebna za boljšo ohranitev izdelka” ter podatek kolikšna je neto teža brez zamrznjene glazure. 10 % zamrznjene glazure ni zanemarljivo in zelo prav je, da je ta podatek naveden ter verjamem, da ima zamrznjena glazura varovalno vlogo.

Moja mama je pred kakšnim letom v Mercatorju kupila “sveže” skuše !! Ko sva jih doma odprli, je bilo drobovje dobesedno gnilo!! Od takrat kupujemo ribe samo še na tržnici (pravzaprav smo jih skoraj vedno), a še tam moraš malo pogledati!! Sedaj že kar obvladamo “finte”,kako prepoznati svežo ribo! 🙂 Skoraj vedno uspe ::(… Maja

a bi zaupala še nam?? kako jo prepoznaš??

lp

Sveza riba naj bi zgledala tako:

Lepe rdece skrge, oci ne prevec motne, luske prozne, svetleca kompaktna koza, cvrstost mesa, na trebusni strani naj ne bi kaksno drobovje pronicalo skozi ranjeno kozo, ne nazadnje prijeten vonj po morju …Sveza riba ima svojstven vonj, ki je lahko komu tudi zoprn, a ne smrdi po razpadanju.

Domov jo prinesi cimprej, poleti v posebni vrecki za zamrznjene stvari, hitro jo ocisti, daj do uporabe v hladilnik s kaksno rezino limone.

Ce poleti nosis ribo domov eno uro ( ker gres se vmes s prijsteljico na kavo ali sladoled), je lahko ze v procesu razkrajanja:((

Ce ima prodajalec cas, mi ribo v ribarnici ocisti.
Svak pa je takooo priden, da jo ze na colnu, takoj ko jo ujame:)

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close