Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gobova rižota – kako?

gobova rižota – kako?

kako naj naredim gobovo rižoto iz zamrznjenih šampinjonov??

Odtajaj šampinjone in jih popeci na olju in potem malo zaliješ z belim vinom in ko vino izhlapi dodaš riž, ki ga popražiš in ko postane riž rahlo steklen dodaš vodo, da izpari in to je to. Lahko sicer popražiš na česnu,…dodaš še jušno kocko v vodo,…različno, ampak jaz običajno kar tako naredim;-)
Upam, da ti dobro uspe, lp Nina

Tako, kot je opisala Nina (pri meni z obveznim česnom), na koncu pa bi dodala še peteršilj in potresla z naribanim parmezanom. Njami!

Jaz naredim zako kot Nina, le da še stisnem na začetku malo limoninega soka, da poudari okus gob. Obvezno pa na začetku podušim stebelno zeleno in malo masla.Na koncu pa obvezno parmezan.

no jaz pa tlacim cebulo in cesen povsod tako da bi sla ta dva najprej na olje, nato pa zmrznjeni sampinjoni – direktno, ko se preprazijo, riz in naprej enako kot ostale.
LP, M.

Lahko je se ena varianta – nekateri pravijo, da je potem polnejsi okus:

Riz posteklenimo na olivnem olju in prilijemo vodo ( skodelica riza, dve skodelici tekocine) , da jo riz vso popije ( ali kdor ima rad stopljeno jusno kocko). Dusimo pokrito do ” al dente”. Ko odkrijes, praviloma opazis majne luknjice v rizu.

V tem casu kar zmrznejne gobice zdusim na cebulci, cesnu, petersilju; dodam sol, poper, muskatni orescek.

Potem rahlo primesam rizu. Potresem s parmezanom in na drobno nasekljanim petersiljem.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close