Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gobova omaka – kako se naredi da je temna?

Gobova omaka – kako se naredi da je temna?

Gobovo omako vedno delam s smetano in tako je moja omaka svetla. Sem malo zdaj gledala recepte po netu pa so vse s smetano in zato svetle.
Ko kdaj jem v gostilni omako je pa vedno temna in me zanima če kdo ve kako se naredi tako omako.

hvala in lepo popoldan vsem.

Tako, da ne dodaš smetane????????????

V gostilnah se čebula vedno bolj temno prepraži. Pa smetane je običajno tudi manj, kot doma. Ponekod dajo samo eno žličko kisle smetane, potresene z malo peteršilja na krožnik tik preden natakar odnese juho gostu.

V gostilnah so v večini primerov gobove in vse ostale omake iz vrečke.

V veliki večini. Se strinjam.

sojina omaka potemni zadevo

Jurčki itak dajo temno omako pa tudi če daš smetano zraven.

Šampinjoni pa ne bodo nikoli dali take omake.

In se ne strinjam da v večini gostišč dajejo ojačevalce barve in okusa iz vrečk, tub in stekleničk.

Seveda so, zato se je pa potrebno vprašati ali je gobova juha za 1 E enakovredna tisti z ceno 8E.

Najslabša gobova juha, ki sem jo kdajkoli jedla, je bila v hotelu Lev, kjer je (bil?) šef kuhinje slavni Oseli. Bila je narejena kot osnova instant juhe iz vrečke, z dodanimi parimi drobci gob in šr pol kg soli za dobro mero, da je preslan okus prekril vse ostalo. Ne vem, kaj jim je bilo, da so šli tisto reč na mizo dajat…. zgleda, da se zgodi (upam, da ne dogaja) tudi najboljšim!

dobra gobova juha je v kavalu pa še gratinirana je mmmm

Najboljša gobova juha je na sv Adreju nad Šk. loko ! Boljše ni zame ,veliko gob res pravi ukus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close