Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Gmail in varnost podatkov

Gmail in varnost podatkov

Po novem letu sem presedlal na Gmail. Zanima me, kolikšna je varnost podatkov, saj še vedno navajajo, da je storitev v beta verziji. Ali se pri takih ponudnikih brezplačnih e-računov, kot je Google, lahko primeri, da se pošta na njihovem serverju nenadoma izgubi? Ni mi namreč jasno, kako uporabnikom lahko zagotavljajo tako velike poštne predale?
Še nekaj bi vprašal, kako bi se dalo pošto z Gmaila backupirati na lasten disk?

Zaenkrat deluje brez problemov. Glede varnosti pa ne moreš biti 100% nikjer. Maile lahko shraniš kar preko OE (Save As), ali pa pustiš kopijo na strežniku…

Lp, Max

Še nekaj mi ni jasno v povezavi Outlook 2003 – Gmail pop dostop. Sprejeta pošta se sedaj normalno hrani z obeh naslovo v Outlooku. Tisti maili, ki jih pošljem z Gmailove strani pa tudi pridejo v Outlook, vendar ne med poslane maile, temveč kar med prejete. Je to že kdo opazil in kako to rešiti?

Ja, dobiš pod prejete maile, ampak ti piše komu si poslal, tako da veš da je bil mail poslan in ne prejet. Ne more pa ti jih dati pod poslane, ker pač nisi poslal preko Outlooka… Če pa pošlješ obratno (iz OE na xxx@gmail.com), ti pa napiše “pravilno”.

Lp, Max

Pri gmailu uporabljam prusmeritev. Sporočilo, ki ga prejmem avtomatsko prestavi v koš in posreduje na mail, ki ga imam naštimanega v outlooku. Stvar preverjeno deluje…No, tudi to je ena varjanta 🙂

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close