Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Glukozamin – katere so najboljše (če sploh)?

Glukozamin – katere so najboljše (če sploh)?

vse povsod so neke reklame za glukozuamin z raznimi imeni, pa ne vem, katere bi jemala, če sploh to res kaj pomaga ali je samo metanje denarja preč..

bolijo me kolena, včasih bolj včasih manj, pa nimam še niti 40 let, živim pa v 4.nadstr.brez dvigala..

naj se selim ali naj poskusim s temi kaspulami, ampak katerimi? tudi zdavnica se ni zjasnila, katere so najboljše

hvala…lep dan.

Jaz jemljem te, ki se tudi imenujejo glukozamin od Pharma med (hm, upam, da sem si prav zapomnila). Nisem še niti naredila cele kure, ampak je boljš. Prvih nekaj dni mi je bilo po kapsulah rahlo slabo (tudi piše v navodilih), potem se je pa umirilo.
Prej sem poskusila z neko drugo varianto, pa se mi je čisto preveč spahovalo. Pa še pazit je bilo treba, da si jih vzel med obrokom in sem včasih pozabila. Pri tem Glukozaminu je pa vseeno.

Farma Nord je meni svetovala zdravnica. Imam 50 let in me že nekaj mesecev boli koleno.

Poznam žensko, ki je bila že v čakalni vrsti za operacijo kolena.
Hodila je z berglo.
Po jemanju glukozamina, hodi brez bolečin in bergle. Pravi, da se niti ne spomni več, da jo je koleno bolelo 20 let ! Stara je 70 let. Glukozamin jemlje nepretrgoma in ga bo morala do konca življenja. Vendar pa pomaga !

Prav tako mi je moški star 50 let rekel, da po mesecu jemaja glukozamina ni občutil več bolečin v sklepih. Zato je prenehal z jemanjem. Nato se je bolečina spet povrnila.

No, meni se zdi vseeno prav, da prekineš in vidiš, kako je … Moja sestra je jemala g. pač celo škatlo in zdaj ji ga že par let ni treba, ker nima problemov. Upam, da bo tudi pri meni tako.

Jaz jemljem od Pharma Nord (taka bela škatlica z belo-modro nalepko). Res ni dobro
vzeti na prazen želodec (mene peče zgaga).
V bistvu samo pazi, da jemlješ zadostno dozo (cca 1200 do 1500 mg na dan) – nekaj
proizvajalcev ima recimo nižje cene, dobiš pa seveda tudi manj glukozamina na kapsulo –
fajn je prebrati tisto tadrobčkeno pisavco na robu.

Ja, seveda, Pharma Nord je … Med 🙂 Se vidi, kje čvekamo.

No, meni se zdi vseeno prav, da prekineš in vidiš, kako je … Moja sestra je jemala g. pač celo škatlo in zdaj ji ga že par let ni treba, ker nima problemov. Upam, da bo tudi pri meni tako.[/quote]

Če je bolečina posledica pomankanja substanc, ki se jih vnaša z omenjenimi prehranskimi dodatki, potem je potrebno le te jemati “do smrti”. Ker ti dodatki ne zdravijo nič, le tako močno blažijo simptome in delujejo še protivnetno in … skratka, zadeva je odlična, priporočam, katerekoli že (fino je še dodajat MSM), le zavedati se je potebno da gre za konstantno jemanje.

Jaz jih jemljem že skoraj mesec dni, pa ne pomaga popolnoma nič.

Saj pravim, odvisno od vzroka. Če gre za revmatično obolenje, kaj dosti ne bo pomagalo, če pa gre za obrabo ali topljenje hrustanca pa zelo. Sploh pa pri prehranskih dodatkih čudežev sv smislu ublažitve bolečin čez noč ne smete pričakovati.

Saj pravim, odvisno od vzroka. Če gre za revmatično obolenje, kaj dosti ne bo pomagalo, če pa gre za obrabo ali topljenje hrustanca pa zelo. Sploh pa pri prehranskih dodatkih čudežev sv smislu ublažitve bolečin čez noč ne smete pričakovati.[/quote]

Pri meni naj bi bil problem obraba hrustanca, pa se mi vedno bolj zdi, da je problem v vezeh, ki so pretegnjene ali natrgane. Za revmo sem še premlad…

Saj pravim, odvisno od vzroka. Če gre za revmatično obolenje, kaj dosti ne bo pomagalo, če pa gre za obrabo ali topljenje hrustanca pa zelo. Sploh pa pri prehranskih dodatkih čudežev sv smislu ublažitve bolečin čez noč ne smete pričakovati.[/quote]

Pri meni naj bi bil problem obraba hrustanca, pa se mi vedno bolj zdi, da je problem v vezeh, ki so pretegnjene ali natrgane. Za revmo sem še premlad…[/quote]

Človek žal ni nikoli premlad za revmo.

Jaz sem jemal Now glukozamin in se mazal z njihovo kremo z glukozaminom in moram reči, da je po enem mesecu veliko bolje.

No, meni se zdi vseeno prav, da prekineš in vidiš, kako je … Moja sestra je jemala g. pač celo škatlo in zdaj ji ga že par let ni treba, ker nima problemov. Upam, da bo tudi pri meni tako.[/quote]

točno tko. moja mama mora tudi redno jemati. če preneha jo boli. to ni tako, da narediš kuro in je potem ok.

sedaj jemlje glukozamin od nowa in je zelo zadovoljna. 750 mg vzame samo eno na dan ji zadošča, ima za dva meseca tudi cenovno je to najugodneje. prej je jemala liberin neka druga zadeva pa vendar ….

so pa baje prehranska dopolnila NOW baje top of d top 🙂 no sama ne konzumiram nič od tega pa vendar povem, kar slišim. kvaliteta po vsebnosti in sestavi najboljša cena primerjliva vedno z gramaturo. ker kot je en napisal treba je pogledati vedno kolikšna je teža.to je isto kot pr mleku eni ga prodajajo pod liter eni pa pod 9 deci folk pa sam ceno gleda …

lp

Če je bolečina posledica pomankanja substanc, ki se jih vnaša z omenjenimi prehranskimi dodatki, potem je potrebno le te jemati “do smrti”. Ker ti dodatki ne zdravijo nič, le tako močno blažijo simptome in delujejo še protivnetno in … skratka, zadeva je odlična, priporočam, katerekoli že (fino je še dodajat MSM), le zavedati se je potebno da gre za konstantno jemanje.[/quote]

Sem šla pogledat vsebnosti – pri tem Now piše, da zadostuje ena kapsula, čeprav so vsebnosti g. cirka enake, pri Pharma Nordu jemlješ pa tri … S tem da je v škatlici Pharma Nord 90 kapsul, pri Now pa 60, cena je pa cirka ista. Tako da če zadostuje ena kapsula, bi se mami bolj splačal Pharma Nord.

čaki pharma nord je potem za en mesec, now pa za dva?!?!??!?!

čaki pharma nord je potem za en mesec, now pa za dva?!?!??!?![/quote]

Lej, sestava ene kapsule je pri obeh cirka enaka. Samo pri Now pravijo, da je dovolj ena na dan, pri Pharma Nord pa, da jemlješ tri. Ampak kapsule so pa cirka iste. Torej zdrava pamet pravi, da bi 90 kapsul ob jemanju ene na dan (količinsko enak odmerek glukozamina) trajalo dlje kot 60 kapsul. Ena od Pharma Nord bi morala imet enak učinek kot ena od Nowa, ker so si kapsule skoraj identične.

Ne vem, v čem je fora take razlike pri priporočenem odmerku.

Farmacevt mi je povedal, da so bile raziskave narejene na prašku in ne na tabletah tako da sem vzela prašek Fidiflex. Jemljem ga že dober mesec in pol in je dejansko veliko boljše.

Moj oče je imel tudi spomladi hude bolečine v kolenu, bil je tudi pri ortopedu, pojedel je eno škatlico Liberina pa ni bilo nobenega učinka, nato smo mu doma svetovali Glukozamin od Now foods, ki je ravno prišel v Slovenijo in po 14 dneh se je stanje precej popravilo.
Dobite ga v lekarnah, sanolaborjih in spec. prodajalnah, če pa v 4 mesecih kupite štiri izdelke (imajo tudi krasno omego, multivitamine, koencime) dobite še en izdelek GRATIS.

http://hisa-zdravja.si/prodajni_program/prehranska_dopolnila/sklepi_in_misice/76/glukozamin_sulfat_750_mg/

l.p.

Še pred tremi leti je bil cenejši nakup prek spleta iz tujine, konkretno iz Velike Britanije.
Je polno tega, koliko pomaga…kaj pa vem, v začetku se mi je zdelo, da malo, potem pa ni bil več nobenega efekta.
http://www.healthspark.co.uk/supplements/glucosamine.html
http://www.glucosamine.com/eu/glucosamine-7
http://www.justvitamins.co.uk/Products/Glucosamine-Sulphate-1500mg-1115.aspx?gclid=CL3D9JXW4KsCFYK-zAodNTa3Ng

pozdravček..sem medicinska sestra in nasvet za vse ki kupujete glukozamin kapsule..mnogi dajete kar visoke cifre za škatlico tablet.
ena novost na našem trgu so kapsule katere se dobijo v MULLERJU.
škatlica je belo rdeče barve na kateri piše FIT+VITAL, GELENK DEPOT.
vsebujejo glukozamin in še dodatne vitamine ki pomagajo pri bolečinah v kolenu.
za lažje iskanje: na škatlici je slika neke starejše gospe ki hodi v hrib z nordijskimi palicami.
cena 2.99 EUR

učinek je enak kot pri vseh ostalih kapsulah le da pri drugih preplačate znamko pharma nord oz now foods.

Raziskave in študije so bile delane samo na prašku Dona in ta je registriran tudi kot zdravilo…..ostali so samo prekopirali študije.

Meni po enem mesecu tudi še ni nič pomagalo, pa sem hotela kar nehati. Potem sem pa jemala še naprej in po dveh mesecih je bolečina izginila. Nehala sem jih jemati in jih že 3 leta ne jemljem, pa ni nobenih bolečin v kolenih več. Sem imela pa grozne bolečine in zelo otečeno koleno. Glukozamin je dober, vseeno katero ime ima, mora pa biti v obliki sulfata in ne klorida. Ta pomaga manj.

Problem pri ljudeh je, da enačijo prehranska dopolnila z aspirinom….aspirin prime takoj in je učinek viden po pol ure….glukozamin pa ne “prime” takoj in ne popravi takoj tistega, za kar niste skrbeli 30 ali več let.

Ko bodo/mo ljudje dojeli ta sistem, nam bo po moje kar nekaj lažje. Da bomo dovolj zgodaj začeli uporabljati nekatere dodatke.

Jaz naročam glukozamin iz Rotterdama in je definitivno eden boljših, ker ima pravo razmerje glukozamina in hondroitina. Moj brat jih je pred leti rabil zase in ker je doktor kemije, se je lahko v nulo pozanimal, katere so najbolj učinkovite. Tako da mu verjamem.
Je pa sedaj res brez bolečin, prav tako vsi uporabniki tega glukozamina.
Lahko me pa pokličete na 041 481 378.

Včeraj sem bil v lekarni in sem kupil glukozamin tablete od Lekarne Ljubljana, ker so bile najceneje (12€ za 90 kapsul po 400mg). Prodajalko oz. farmacevtko sem vprašal, če je kakšna razlika med znamkami, ki proizvajajo kapsule z glukozaminom, pa je rekla, da ni. Ko pa sem rekel, da sem na internetu našel kapsule za 18€ za 250 kapsul po 1000mg, pa je rekla, da bohnedej to kupovati, ker niso preverjene, ker niso šle čez živilski urad v Sloveniji in da mogoče sploh ne vsebujejo glukozamina…
Gledal sem pa kapsule znamke Health Rack na spletni strani zdravje2.si
Imate kakšne izkušnje s tem?
Kje bi lahko preveril, če so te kapsule šle čez slovenski urad za živila in so preverjene?

Hvala za pomoč,
Janez

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close