Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Glogov čaj

Glogov čaj

Oj, vem, da je bilo ze veliko napisanega na to temo, vendar me vseeno nekaj zanima. ze nekaj časa me mučijo razna cudna bitja srca od razbijanja pa do drgetanja v prsih. Bila sem pri kardiologu, z ultrazvokom ni odkril ničesar, menda je vse o.k., izvenredne utripe pa naj bi imela zaradi psihičnih vplivov. Jemljem polovico concorja na dan.Tukaj je bil veckrat omenjen glogov čaj, zadnjič sem ga v lekarni tudi kupila, vendar me je lekarnarica mal cudno gledala in je rekla, da je ta zadeva bolj za kakšna lazja popuscanja srca in ne za zdravljenje zivcnih vplivov na srce. V bistvu se mi je zdela zelo neprepričljiva, svetova mi je tudi, da naj rajši vprasam za nasvet svojo zdravnico…zdaj pa me je kar malo strah piti to zadevo, čeprav naj ne bilo nič, saj je samo čaj…Kaj menite? je kateri pomagal tudi pri srcnih motnjah, ki nimajo organske osnove? Za vsak nasvet bom hvalezna. LP

Kopirano iz Wikipedije, če bo kaj pomagalo:

Zdravilni učinki
Glog deluje pomirjujoče na centralni živčni sistem, znižuje visok krvni pritisk, pomaga proti nespečnosti, zdravi grlo in dlesni, kot krema pomlajuje in ščiti kožo, glogov čaj se največ uporablja za zdravljenje in uravnavanje krvnega tlaka ter za krepitev srca, ….

Opozorilo
Glogovi plodovi so užitni, uživanje večjih količin v presnem stanju pa zaradi težke prebavljivosti ni priporočljivo. Sveže koščice so nekoliko strupene, ker vsebujejo cianovodikovo kislino.

Brez nadzora zdravnika gloga ni priporočljivo jemati.
Po 5-7 dnevih zdravljenja z glogom je priporočljivo narediti dva dni premora.
Po daljšem jemanju povzroča zastrupitev.

Jaz bi se vseeno posvetovala z zdravnikom.

L.P.!

Ker naj bi šlo za težave pogojene s psiho bi ti bolj priporočala čaje oz. tinkture s “pomirjevalnim” učinkom npr. baldrijan, hmelj, tudi šentjanževko (previdno, še zlasti poleti), ki bodo vplivali tudi na neprijetne pojave, ki jih občutiš v zvezi s srcem. Ugodne učinke naj bi imel tudi zdravilni jeglič in bela omela, a sama bi bila – še posebej pri zadnji – zelo previdna. Učinkovine v čajih imajo lahko dokaj močne učinke, še posebej v kombinaciji z zdravili, zato bolje malo bolj previdno kot premalo.

Jaz imam tudi podobne težave z bitjem srca kot praviš.Tudi jaz nimam ,kot pravi kardiolog nič posebnega, a kaj ,ko počutim se pa ne ravno tako.Tako, da te težave predpisujem temu tempu življenja..vsakodnevnemu stresu..Zato sem poizkusil z tedensko kuro glogovega čaja.Meni pomaga.Srce se umiri,tudi sam postanem bolj umirjen.Prvo kuro sem opravil pred novim letom in sem imel mir s srcem do pred kratkim, ko mi je spet pričel poskakovati.POnovil sem kuro in spet se je umirilo.Je pa res, da ne jemljem nobenih tablet.Je pa tako, da srcu lahko največ damo, če se gibamo.Že hoja, če, se le da,po naravi je balzam za naša srca in prežene stres.In če, slučajno predolgo zanemarim takšno gibanje, me srce takoj opomni…Lep pozdrav in ostanite zdravi…

Meni se je pojavila nenadna tahikardija, se pravi prehitro bitje srca. To traja že nekaj dni, zdravniki pa niso našli vzroka. Ker ne upam več pit zelenega čaja, ker ta poživlja meni pa srce že itak prehitro bije, me zanima kako je s kamiličnim čajem. Se mi zdi še najbolj blag in naj bi tudi pomirjal. Ima kdo s tem izkušnje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close