Glivice,tablete Lamisil -kaj ce se ne zdravi, laser ?
Na enem nohtu imam glivice onhomikoza ali nekaj takega…noht je bel ze ve kot leto..sedaj so potrdili da gre za glivicno obol.nohta. predpisali so mi tabl.Lamisil in ti naj bi bili zelo skodljivi,saj jih ne smem jesti v primeru zanositve.. :/ ce bom jedla tablete je zdravlj.dolgotrajno in se dolgo ne bom mogla zanositi.. ali je sel kdo na lasersko odstr.glivic in ali to dejansko pomaga?
Je kdo jedel te tablete in ali so pomagali in o kolikem casu? Kaj pomeni antimikotik?
Antimikotik = zdravilo proti gljivicam (enako, kot je antibiotik zdravilo proti bakterijam).
Dolgotrajno zdravljenje je običajno 3-mesece, en teden jemanja in tri tedne pavze.
Zdravljenje se vidi ob izraščanju, ne popravi pa starega dela nohta. Lahko pa si kupiš še Canesnail in sama odstraniš okuženi del nohta in pomagaš še lokalno.
Bom kar opisala moj boj z to zadevo.Sprava nisem opazila,da imam gljivice na nohtih(nožnih)zaradi barvnega laka.
No,ko sem odstranila lak pa jojprejoj.Na eni nogi vsi okuženi na drugi pa dva.Dva nohta sta že odstopala čez čas je eden odpadel.Šla sem zdravnici takoj,ko sem opazila .Vprašala me je,če želim tablete ali mazilo.Seveda sem rekla mazilo saj mi je znano,da te tablete niso nedolžne.komentirala je,da mi je naložila delo.Sem bila takoj za to,ker če hočem,da kaj pomaga moram bit vestna in striktna.torej !
Nosila sem samo bombažne nogavice(zima),razkužila obuvala,copate stran zabrisala in nov par nabavila.Posteljino zamenjala z ono,ki jo lažje prekuhaš.Vsako jutro sem nohte razkužila ,jim potem vtrla to mazilo še prej pa vse nohte čimveč postrigla.Isto ponovila zvečer.Umila (tuširanje itak),razkužila,posušila,vtrla mazilo ……po mesecu dni je bilo stanje znova tipitopi.
Je pa res,da je bilo treba kar vstrajnosti in truda.Sem se jih pa rešila.Nohti na novo zrasli normalni ,kakor pred tem.
lotriderm je kortikosteroid in je učinkovit pri glivicah na koži in lasišču, na nohtih pa ne.
ni prepovedana, lahko pa hudo poškoduje kožo, če jo uporabljaš predolgo in ima ogromno stranskih učinkov.
Infekcijske in parazitske bolezni okužba, folikulitis (vnetje lasnih mešičkov)
Bolezni endokrinega sistema motnje hipotalamo-hipofizne osi in supresija (zavora delovanja) nadledvične žleze, Cushingov sindrom
Presnovne in prehranske motnje slabo pridobivanje telesne mase
Bolezni živčevja zvišan intrakranialni (znotrajlobanjski) tlak, izbočenje fontanel (lobanjskih mečav), glavoboli
Očesne bolezni papiloedem (oteklina glave vidnega živca na očesnem ozadju)
Žilne bolezni krhke kapilare
Bolezni kože in podkožja občutek pečenja kože, pruritus (srbenje), draženje kože, suha koža, hipertrihoza (prekomerna poraščenost), dermatitis (vnetje kože) z aknami, hipopigmentacija kože (nezadostna količina kožnega pigmenta), dermatitis (vnetje kože), kontaktni dermatitis (vnetje kože zaradi stika z dražilnimi
snovmi), maceracija kože (zmehčanje kožnega tkiva), atrofija (usihanje) kože, strije na koži, apokrina
miliarija (kroničen, suh, srbeč izpuščaj z drobnimi bulicami na predelih, kjer se nahajajo žleze znojnice)
in vročinski izpuščaj, ekhimoze (podkožne krvavitve), alergijski dermatitis (alergijsko vnetje kože)
Bolezni mišično-skeletnega sistema in vezivnega tkiva zastoj rasti
Preiskave zmanjšana koncentracija hormona kortizola v krvi, nenormalen izvid ACTH stimulacije
aja, tu pa zarota farmacije ne deluje.
Iz lastne izkušnje ti iskreno priporočam, pojdi na lasersko zdravljenje. Je neškodljivo in 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zanesljivo. O tem sem že pisala, glej link:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,10891406,10896044,quote=1
Glivice nohti, koža, zadnjik, danka, oči, ušesa, vagina.
Soda bikarbona, boraks.
Oboje je v prahu, zato raztopimo z vodo, oljem, kokosovim maslom, ki tudi deluje proti glivicam in kožo zdravi.
Mažemo, pršimo, lahko se kopamo, dodajamo v kad ali napravimo kopel za noge.
Glivice imajo rade vodo, zato po umivanju kožo osušimo in namažemo kombinacijo z oljem, maslom.
Deluje tudi v vagini, ne povzroča stranskih učinkov. Preprečuje smrad, pri potenju namažemo pazduhe, noge, čevlje posprejamo znotraj, posušimo. Smradu ni ves dan, brez dodajanja strupenih kozmetičnih pripravkov.
Oboje je nesramno poceni. Boraks se dobi v prodajalni tržnice v Kosezah, soda pa v eurospinu.
Če prav razumem, vam je pomagala krema Lamisil? Ste potem na noht dali obliž ali ste kar direktno obuli nogavico? S čim ste pred tem razkužili noht?
Najbolj me pa zanima, kako in s čim ste učinkovito razkužili čevlje? Kako pogosto ste razkuževali obuvala?
Doma se namreč spopadamo z isto težavo in se je kar ne moremo znebiti. Sumim, da nismo dovolj dobro razkužili čevljev. Odgovorov bom zelo vesela.
S Canesnail terapijo imamo pa pri nas slabe izkušnje. Uspešno sicer odstrani okuženi del nohta, ampak partnerju se je ravno zaradi odstranjenega dela noht potem začel zelo boleče vraščati. Samo v vednost in opozorilo. Verjetno je sicer tudi odvisno od tega, za kateri noht gre in kako razširjena je okuzba. Pri partnerju je bil okužen noht na palcu in to skoraj cel.
Forum je zaprt za komentiranje.