Gliste podančice v blatu
Čisto verjetno jih je staknil v vrtcu. Tabletke pa bo dobil samo otrok, ostali družinski člani pa le, če jih imajo tudi oni a ne.
Verjetno ima podančice, ki živijo v človeškem debelem črevesju; so približno 1 cm dolge in ležejo jajčeca najraje ponoči v okolici danke. Ker s tem povzročajo srbenje, se človek praska. Tako pridejo jajčeca na roke, predvsem za nohte. Ko se dotaknemo ust, prenašamo jajčeca v usta in od tam v želodec in črevo. Gre torej za zelo hitro okužbo.
V vrtec pa lahko hodi.
Ne, se ne hecam. Sprašujem zato, ker smo sicer klicali dežurnega zdravnika in je bil mnenja, da lahko gre. Se pa bojim, kako bodo reagirali v vrtcu, ko jim bom zjutraj to povedala. Čutim se dolžna, da jih o tem obvestim, a če mi ga zavrnejo jutri “5 min” pred službo nimam kaj narediti, ker drugega varstva nimam.
Peljite ga v vrtec, popoldan pa k zdravniku. Če je otrok še manjši bo dobil sirup ali pa tablete. Na okužbo opozorite vzgojiteljico. Povejte ji mnenje dežurnega zdravnika.
Je pa res, lahko se zgodi, da se boste tudi vi okužili. Za preprečevanje samookužbe morate nujno upoštevati naslednja navodila: dnevno prhanje, umivanje rok po uporabi stranišča in pred jedjo, kratki in čisti nohti, bombažno spodnje perilo, ki ga dnevno menjamo. V času zdravljenja dnevno menjajmo tudi posteljnino in čistimo stranišče z razkužilom. Perilo in posteljnino perimo na programu za kuhanje.
A lahko prosim malo pazite kaj pišete in svetujete?
Si mar tisti, ki nimajo glist, ne rabijo dnevno umivat roke po kakanju, ne rabijo se tuširat dnevno in menjat perilo, wc čistimo samo če imamo gliste? Nohte imamo sicer dolge in umazane, dokler ne dobimo glist?
tako se to bere, draga predhodnica, :-((((((((((
Ti ga kar pelji v vrtec. Pač jim razloži situacijo, pomoje ga zarad tega ne bodo zavrnili. Sej jih je itak staknil v vrtcu. Garant ne bo jutri on edini otrok v vašem vrtcu, ki ima gliste. Jaz sem enkrat sumila, da ima sin gliste, ker se je praskal po ritki. Takrat je bil še v plenicah. In sem to omenila vzgojiteljici, ni nobene panike zganjala, je rekla da bo pozorna. Je rekla, da se je že parkrat zgodilo, da je prav ona prva opazila pri kakšnem otroku gliste v blatu.
Ne vem – ali sem nora jaz ali ve! Izhajam iz kmetije na Štajerskem, moža imam iz kmetije na Dolenskem, zdaj živimo v predmestju Ljubljane (bolj ko ne vaško okolje). Podančice sem imela kot otrok nekajkrat. Tudi moji otroci vsi trije so jih že imeli kakšenkrat. Nikoli nismo šli k zdravniku, smo pa takrat močno povečali količino česna, ki smo ga pojedli. (Na solati npr dva stroka, namesto enega), pire krompir ali matevž, kamor smo vmešali še speštan česen, paradižnikova solata s česnom… Malo smrdi, ampak deluje pa zagotovo in brez vsake kemije in brez vsakih zdravnikov najkasneje v treh dneh.
Daj malo poguglaj sem zadnjič prebrala kolikšen procent ljudi ima podančice pa sploh NE vedo da jih imajo :)[/quote]
A ni hecno, da jih v naši družini trije člani, ki so bili v zadnjem letu pregledani (kontrola blata) nimajo?
Kakor kemija vsega ne ve, tudi ne ve gogl, veš. Zdrava kmečka pamet je boljša kot žamet!
Daj malo poguglaj sem zadnjič prebrala kolikšen procent ljudi ima podančice pa sploh NE vedo da jih imajo :)[/quote]
A ni hecno, da jih v naši družini trije člani, ki so bili v zadnjem letu pregledani (kontrola blata) nimajo?
Kakor kemija vsega ne ve, tudi ne ve gogl, veš. Zdrava kmečka pamet je boljša kot žamet![/quote]
ne,ni hecno.Poznam fantka,ki je imel vse znake podančic,dali so 3x blato vse negativno,šele četrtič je pokazalo da ima .Hecno kajne hehe.
Moj ni imel nobenih znakov ,blato smo dali tko bay the way,in so jih našli.
vedno ko daješ blato,pa čeprav jih imaš ne pomeni da jih bodo našli.Lahko vzameš delček blata kjer jih pač ni.
Kakor kemija vsega ne ve, tudi ne ve gogl, veš. Zdrava kmečka pamet je boljša kot žamet![/quote]
ne,ni hecno.Poznam fantka,ki je imel vse znake podančic,dali so 3x blato vse negativno,šele četrtič je pokazalo da ima .Hecno kajne hehe.
vedno ko daješ blato,pa čeprav jih imaš ne pomeni da jih bodo našli.Lahko vzameš delček blata kjer jih pač ni.[/quote]
Hmmm, tukaj bi ti pa celo gugl pomagal. Pa česen tudi, če verjameš ali pa ne! Mi smo zdravi, vi pa kakor veste. Srečno1
vedno ko daješ blato,pa čeprav jih imaš ne pomeni da jih bodo našli.Lahko vzameš delček blata kjer jih pač ni.[/quote]
Hmmm, tukaj bi ti pa celo gugl pomagal. Pa česen tudi, če verjameš ali pa ne! Mi smo zdravi, vi pa kakor veste. Srečno1[/quote]
jaz vem…..
Ko sem sla pred 2dnevoma na stranisce sm opazila neke bele pikice sicer se niso premikale ampak sm sla na internet gledat kaksni so znaki pa jih doyakrat sploh nisem imela sele potem ko sem prebrala me je zacelo bit strah da me bo serbelo in res me je samo da pomislim na gliste me ze zasrbi. Samo zdaj pa nocem vec iti na stranisce ker se mi to tako gabi in nocem pokakati glist. KAJ naj naredim??????
Forum je zaprt za komentiranje.