Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika glinena plošča

glinena plošča

Prosim, katera ve, kje se da kupiti glineno ploščo za v pečico, na kateri lahko baje pečeš kot v kmečki peči?

V Mercatorju na oddelku s kuhinjsko posodo.

Hej!

Do danes se nisem vedela zanjo:) Jaz dam v pec kar tiste vecje tanjse pravokotne stresnike. Tako je delala tudi nona, ko je zacela peci v elektricni pecici, da je hlebcek disal po krusni peci. :))))))

Lep dan

babi, jaz sem pa ravno hotela vprašati, če je sploh res, da je potem kruh ali pa pizza res kot iz krušne peči….torej je res….

SE oproščam,da spet težim, amapk v Merctor centru v Lj. nimajo pojma o taki plošči…

Pri nas se to obnese; hlebcki morajo biti direktno na plosci. In segreta mora biti v predogreti pecici.Tudi spodnja skorjica je drugacna. Jaz sicer malce namazem spodaj hlebcek z olivnim oljem.

Spomnim se none, ki ni prenesla kruha iz protvanja in potem je nasla vsaj delno resitev:)

Lep pozdrav Babi

Spomladi sem videla plošče za peko pice v BTC hala A. Trgovina je v zgornjem delu med Elanovo trgovino in proti Merkurju (sedaj je baje tam Interšpar). V trgovini imajo razno drobnarijo za kuhinjo. Imajo štirioglate ali okrogle plošče za peko pice. Mislim da so plošče glinene. So pa na nekakšnih kovinskih podstavkih.

Upam, da je to to kar iščeš.

LP Mateja

Jaz pa to picino ploščo uporabljam tudi kot pladenj za pod torto, ker pravega okroglega rostfrei pladnja za pod torto take velikosti nisem še nikjer našla, imam pa takooo velik pekač za biskvit (ker je torta normalnih velikosti za nas vedno premala). Malo izven teme, pa vendar: ali se kje dobi pladenj premera 40-45 cm?

Evo malo obujem staro temo ker bi si želela glineno ploščo kupiti pa me zanimajo vase izkušnje.
Ok starega strešnika sedaj ne bom iskala, niti ne vem kje naj ga najdem. Me pa zanima kje ste ostale kaj kupile te plošče in kakšne so vase izkupnje?
Za kaj jo uporabljate, polek peko kruha in pic? Lahko na taki plošči pečete tudi potico? Kako pa je glede prijemanja ali se testo prime na ploščo, kar predvidevam da plošče ne namažete z oljem ali čim podobnim?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close