Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek glina

glina

tiste, ki uporabljate glino za čiščenje-masko na obrazu: kako pogosto jo uporabljate? lahko vsake 2 dni, da se stanje malo umiri in potem nadaljujem 1x tedensko, ali je to prepogosto?
ima kdo morda tudi izkušnje z uživanjem gline?

---------- le vent nous portera...

Naravno glino lahko uporabljaš. Če pa imaš kakšno še z drugimi sestavinami pol pa ne vem.

imam naravno prečiščeno glino (iz lekarne). maska naj bi bila primerna za mešano do mastno kožo. ne vem, kako pogosto lahko uporabljam, da kože ne bom preveč izsušila. hvala za odg.

Jaz jo uporabljam po občutku. Nikoli pa mi ni kože izsušila. Glina kožo zelo lepo nahrani, seveda pa moraš uporabljat tudi kakšno dobro hidrantno kremo.
Boš pa sama hitro opazila, da tako gladke in mehke kože že dolgo nisi imela 🙂

hvala, kitty. torej bi lahko za začetek vsake 2 dni, potem pa 1x na teden. odločila sem se namreč, da bom razne pilinge in agresivna mila zamenjala z glino. zaenkrat mi je super.

imam pa še eno, malo bolj tehnično vprašanje, namreč po odstranitvi je treba glino zavreči – a jo lahko splaknem kar v umivalnik ali je nevarno, da se mi sčasoma zamaši odtok?

Sicer je odvisno od tipa kože, ampak jaz več kot 2x tedensko ne bi priporočala, ker lahko drugače kožo preveč izsuši. To uporabljaš zeleno, sivo ali belo? Zelena in siva ful bolj izsušujeta kožo (in temeljito očistita) kot pa bela glina, tako da je odvisno od tipa gline. Je pa ful pomembno, da ne pustiš, da se maska popolnoma posuši na obrazu, ker kožo to še dodatno izsušuje. To sem prebrala, sama ne vem…jaz jo izperem ko ni še čisto suha, ker mi ni všeč, da me preveč zateguje : https://www.wildfornature.si/zelena-glina-za-obraz/.

Jaz jo splahujem v umivalnik; vsaj tisto, ki gre z obraza, pa do sedaj ni bilo nobenega problema…pomoje ti lahko zamaši odtok, če jo je preveč (npr. tisto, ki pijem, vedno vržem v smeti).

Za obraz je nisem uporabljala, ce bi rada bolj naravno milo, ti priporocam crnega iz oglja.

Kar se pitja tice, ce se ne motim se kura dela spomladi in jeseni (sama tega sicer nisem upostevala pa ni bilo panike) in sicer 21 dni brez prestanka zjutraj na prazen zelodec. Morda samo manjse opozorilo, pitje gline ti zna fino pospesit prebavo 🙂 Vsebino sem vedno zlila v wc. Uporabljam pa glino iz Komende, firma Bolus. Imajo tudi sampone in zobne paste.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close