Gledajo…
Kjw pa piše, da ljubosumen človek govori o svojih občutkih? Nekateri so toliko ljubosumni in v strahu, da nekaj izgubijo, da niti govorit ne upajo o tem.
A ti sploh veš kaj je ljubosumje?
To je ljubosumje: “Jaz si potem delam v glavi vse sorte scenarije,kako ga bi lahko ena osvojila,kaj bi bilo,če on nebi bil pošten in bi ga lahko katerakoli imela?? mene to ubija:(((“[/quote]
To še ni ljubosumje To je dvom v partnerja in vase in je lahko pogoj za ljubosumje. Ljubosumje nastopi, ko partnerju te dvome izrazimo na napačen način, to je z raznimi prepovedmi, izsiljevanjem, omejevanjem itn.[/quote]
Ne ni res.
Kjw pa piše, da ljubosumen človek govori o svojih občutkih? Nekateri so toliko ljubosumni in v strahu, da nekaj izgubijo, da niti govorit ne upajo o tem.
A ti sploh veš kaj je ljubosumje?
To je ljubosumje: “Jaz si potem delam v glavi vse sorte scenarije,kako ga bi lahko ena osvojila,kaj bi bilo,če on nebi bil pošten in bi ga lahko katerakoli imela?? mene to ubija:(((“[/quote]
To še ni ljubosumje To je dvom v partnerja in vase in je lahko pogoj za ljubosumje. Ljubosumje nastopi, ko partnerju te dvome izrazimo na napačen način, to je z raznimi prepovedmi, izsiljevanjem, omejevanjem itn.[/quote]
V partnerja ona sploh ne dvomi. Jo pa mučijo določeni občutki. In to je ljubosumje. Konkreten začetek ljubosumja. Bistvo ljubosumja je tisto, kar se dogaja v človeku, v njegovi glavi, njegovi občutki, njegova bitka s samim sabo, ne pa to, da ti partnerju “težiš”. To teženje je lahko samo POSLEDICA ljubosumja. To je ljubosumni izpad. Včasih ženske celo težijo tudi brez da so ljubosumne. Ljubosumje samo pa se, to še enkrat poudarjam, dogaja v človeku samemu, gre za občutja, ki so za tistega, ki se s tem spopada, izredno neprijetna in mučna. I če tega ne bo pravočasno razrešila, se to lahko še stopnjuje.
Ne ni res.[/quote]
Ljubosumje se prepozna v sebi že v neprijetnih občutkih, od nas je odvisno kaj bomo naredili, da bi se jih znebili….se spomnili omejevanja druženja, preverjali telefon, e-pošto, izsiljevali, uprizarjali teatralne vložke, itd. Bolj, ko se ima človek pod kontrolo, manj ljubosumja bo pokazal, če je to dobro pa je težko kar tako pavšalno reči, nekateri želijo občasno videti svoje partnerje vsaj malo ljubosumne 😉
Jp, tako si jaz mislim o svojem decu – naj ga kar gledajo, več ne bodo dobile, itak gre z mano domov. Pa mislim, da on v obratni situaciji enako razmišlja :)[/quote]
Kaj pa, ko ni s tabo? Bogsigavedi, kje vse luta in kaj vse se mu podi po moških možganih… :)))
Seveda, ker bi se ti ziher zaluštal njen, ko pa je tako lep, da se vse slinijo in ga požirajo s pogledi. :)))[/quote]
Matjažko, če bi bil ti moj….[/quote]
Ah, daj povej, kakšen je ta občutek, če si zamisliš, da bi bil tvoj tip? Kako je, če o tem intenzivno razmišljaš, da bi bil tvoj tip, da sediva sama nekje na klopci ob ribniku, nepremično strmiva v vodno gladino ali pa krmiva račke? Oh, oh, vsi ti intenzivni občutki, močna reakcija telesa z mravljinci…. :))))))))))
Mogoče kakšna narcisitično nagnjenje. Tak človek je obseden s tem, kako ga drugi vidijo, zato ves čas išče ta feedback, sicer se počuti nesprejetega, neljubljenega. Je pa to značilno za mlajše, ki bi nategnili vse kar leze, ne glede na to, da imajo punco. Ali punca ve, da jo ljubi? :))
Mogoče kakšna narcisitično nagnjenje. Tak človek je obseden s tem, kako ga drugi vidijo, zato ves čas išče ta feedback, sicer se počuti nesprejetega, neljubljenega. Je pa to značilno za mlajše, ki bi nategnili vse kar leze, ne glede na to, da imajo punco. Ali punca ve, da jo ljubi? :))[/quote]
Koliko mlajše? Kot slišim peavit ženske, se dogaja tudi med tridesetletniki in štiridesetletniki. S tistimi, ki hodijo s petdesetletniki, se ne družim kaj dosti, tako da ne vem.
Iščejo pa podobno, kar so enkrat baje že našli. Ti boš že vedel kaj. Ampak ti seveda tega ne počneš. Da ne bomo spet nekaj insinuirali brez dokazov. 🙂
Da ne boste samo do moških kritični, kaj si šele misliti o dokaj mladi ženski, ki dobro zgleda in je prisotna na spoznavnih portalih, za nameček pa ima označeno, da je v razmerju??[/quote]
Jaz osebno isto kot o prej omenjenem moškem. S to razliko, da je ona očitno samo odkrito pripravljena varati oziroma iskati neko afero, on pa prikrito, tako da svoje razmerje zataji.
V bistvu bi njemu samo kakšen pridevnik več dodala, drugače pa vse isti šmorn. Osebki, ki predstavljajo velika tveganja za tiste, ki rinejo z njimi v resna razmerja.
Je pa možno tudi, da kdo to komu naredi iz škodoželjnosti, da to v renici ni profil osebe, ki je recimo na sliki ali kaj podobnega.
Mogoče kakšna narcisitično nagnjenje. Tak človek je obseden s tem, kako ga drugi vidijo, zato ves čas išče ta feedback, sicer se počuti nesprejetega, neljubljenega. Je pa to značilno za mlajše, ki bi nategnili vse kar leze, ne glede na to, da imajo punco. Ali punca ve, da jo ljubi? :))[/quote]
Koliko mlajše? Kot slišim peavit ženske, se dogaja tudi med tridesetletniki in štiridesetletniki. S tistimi, ki hodijo s petdesetletniki, se ne družim kaj dosti, tako da ne vem.
Iščejo pa podobno, kar so enkrat baje že našli. Ti boš že vedel kaj. Ampak ti seveda tega ne počneš. Da ne bomo spet nekaj insinuirali brez dokazov. :)[/quote]
Če je značilno za mlajše, ne pomeni, da se ne dogaja med starejšimi. Sicer bi napisal, da je značilno samo za mlajše in bi povedal točno od koliko do koliko let. :))
Matjažko, če bi bil ti moj….[/quote]
Ah, daj povej, kakšen je ta občutek, če si zamisliš, da bi bil tvoj tip? Kako je, če o tem intenzivno razmišljaš, da bi bil tvoj tip, da sediva sama nekje na klopci ob ribniku, nepremično strmiva v vodno gladino ali pa krmiva račke? Oh, oh, vsi ti intenzivni občutki, močna reakcija telesa z mravljinci…. :))))))))))[/quote]
Matjažko, moja domišljija nima meja… Če zaprem oči, si lahko zamislim, kako sedim na klopci s tipom. Prisežem, da ta trenutek čutim, kako se trese moje telo v pričakovanju njegovega dotika. Kako se iskre krešejo od najinih poželjivih pogledov, da imajo smreke bližnjega gozdička že čisto osmojene veje. Zamislim si lahko kaj vse vidim v njegovih očeh. Mmmm … vidim, da pripravlja napad name. Nekakšen spolni Pearl Harbor se mi obeta. Aahhh…
Torej, ja, taisto sceno si lahko zamislim tudi v kombinaciji s tabo: sediva in nepremično buljiva v račke in krmiva ribnik, al kaj že… In ja, tudi mravljince imam v nogah od dolgotrajnega sedenja.
Lupčka, M.
Iščejo pa podobno, kar so enkrat baje že našli. Ti boš že vedel kaj. Ampak ti seveda tega ne počneš. Da ne bomo spet nekaj insinuirali brez dokazov. :)[/quote]
Če je značilno za mlajše, ne pomeni, da se ne dogaja med starejšimi. Sicer bi napisal, da je značilno samo za mlajše in bi povedal točno od koliko do koliko let. :))[/quote]
Ja kaj, a nisi tega napisal?
“Je pa to značilno za mlajše, ki bi nategnili vse kar leze”
Forum je zaprt za komentiranje.