Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek glasba na pogrebu

glasba na pogrebu

izbereš priredbo ( naprier instrumental izvedbo), ne original – prblem rešen 😀

Pa to ne moreš verjeti, no. Očitno te nikoli nihče ni imel rad in posledično tudi ti ne znaš in ne zmoreš imeti rada nikogar. Smiliš se mi, res!

Ej, draga moja, ti res privoščim, da izgubiš nekoga bližnjega. Me zanima, kakšno predstavo za javnost boš pripravila.[/quote]

Ne ti meni draga moja, ne ženeva skupaj krav v gmajni.

Ti pa še nappišem: eden od mojih staršev žal že pokojni, bivši partner (prometna nesreča) tudi. Spoštovana želja starša: raztros pepela nekje drugje, na priljubljenem kraju, ob zvokih priljubljene glasbe Joan Baez…. In ja, fazo žalovanja moraš pri sebi opraviti, se pri sebi spominjati ne pa drame za javnost delat. Ampak saj tako kot jaz sprejmem in vzamem v zakup, da nekateri ljudje zganjajo vse sorte na pogrebih samo zaradi neke tradicije, rituala, ki naj bi bil nekako pri nas predpisan ob smrtnih svečanostih, tako tudi nekateri razumite, da so med vami ljudje, ki imajo o tem svoje mnenje in spoštovanje do želja pokojnikov, in kar lahko krepko odstopa od nekih standardnih prepričanj. Moj bližnji sorodnik si ni nikakor želel ne maše, ne cerkvenega obreda, ne govora župnika, pa je bil kot otrok krščen. In ga tudi ni imel. Pa smo vsi vedeli, zakaj – ker si ni tega želel in tega sorodniki niso naredili zato, ker so spšotovali njegovo željo. Pa so vsi rekli, da je bil to eden izmed res lepih pogrebov.[/quote]

Bolj te berem, bolj vidim, da si res iz kamna. Torej, ti misliš, da tisti, ki na pogrebu joče, ne joče zato, ker mu je hudo, ampak zato, da bodo drugi videli, da joče?? Torej ti si prepričana, da ne more nihče jokati od žalosti? Vsi samo zato, ker se tako pač spodobi? Mogoče točijo celo umetne solze, kaj praviš?
Uh, tebe si pa res ne bi želela srečati nikoli v življenju.

Ej, draga moja, ti res privoščim, da izgubiš nekoga bližnjega. Me zanima, kakšno predstavo za javnost boš pripravila.[/quote]

Ti pa še nappišem: eden od mojih staršev žal že pokojni, bivši partner (prometna nesreča) tudi. Spoštovana želja starša: raztros pepela nekje drugje, na priljubljenem kraju, ob zvokih priljubljene glasbe Joan Baez…. In ja, fazo žalovanja moraš pri sebi opraviti, se pri sebi spominjati ne pa drame za javnost delat. Ampak saj tako kot jaz sprejmem in vzamem v zakup, da nekateri ljudje zganjajo vse sorte na pogrebih samo zaradi neke tradicije, rituala, ki naj bi bil nekako pri nas predpisan ob smrtnih svečanostih, tako tudi nekateri razumite, da so med vami ljudje, ki imajo o tem svoje mnenje in spoštovanje do želja pokojnikov, in kar lahko krepko odstopa od nekih standardnih prepričanj. Moj bližnji sorodnik si ni nikakor želel ne maše, ne cerkvenega obreda, ne govora župnika, pa je bil kot otrok krščen. In ga tudi ni imel. Pa smo vsi vedeli, zakaj – ker si ni tega želel in tega sorodniki niso naredili zato, ker so spšotovali njegovo željo. Pa so vsi rekli, da je bil to eden izmed res lepih pogrebov.[/quote]

Imaš prav, si ne zaslužiš naziva draga moja.

Si čisto navadna pras…, neobčutljiva psihopatska osebka. Ej, dobro, da te ne poznam in dobro, da takih osebkov ni v moji bližini

Morda pa bi moral vsak človek, že v času svojega življenja povedati, kakšen pogreb si želi in kakšno glasbo. Pogreb pomeni spoštovanje pokojniku in ne glasbene želje žalujočih. Pokojnikove želje bi morali upoštevati. Kar pa se tiče žalosti – na pogrebu ni nihče vesel, še posebej če čutiš do pokojnika ljubezen in spoštovanje. Preplavijo te spomini in solze same pritečejo po licih, ne oziraje se na to, kaj mislijo drugi.
Sedaj, ko so večinoma žare, se mi zdi, da je vseeno malo lažje. Ko so bile krste, se mi zdi, da je bilo mnogo hujše in pogosto se je zgodilo, da so vsi ljudje na pogrebu jokali, še posebej, če je umrl kak mlajši človek.

Si čisto navadna pras…, neobčutljiva psihopatska osebka. Ej, dobro, da te ne poznam in dobro, da takih osebkov ni v moji bližini[/quote]

Za tebi in tvoje podobne somišleče in sopisujoče v takem tonu v tej temi:
Se opazi in prebere, da imate neizdelano samopodobo, da na forumu takole pljuvate po nekomu, ki se pač ne strinja z vami. ker če bi mi v obraz, si verjetno nebi upale – tipično po slovensko. Samo za hrbtom v glodajočem stilu.

Zaradi tega, ker se dotaknem neke teme, ki je tebi tradicionalna in si sveto prepričana, kako je prav, da se tako naredi, ker tudi drugi tako delajo, ker verjetno pač ne znaš drugače izrazit spoštovanja, in ljubezni kot samo takrat, ko ti misliš, da je primerno, ker je množica okoli tebe, še nisem pras… Samo resnico sem ti napisala, tebi so pa maske živčnosti, reale in ega začele padat z obraza in prstov, kar se lepo prebere iz tona tvojega napadanja. In ja, tudi mene veseli, da takih osebkov, kot s ti ni v moji bližini, pa verjetno kakšen drug je tudi še lahko vesel. In ponovno, lepo je, če oseba sama izrazi, kakšen obred bi želela ob shranitvi njegovega telesa, če to taživi spoštujejo in uresničijo, je pa nekaj najlepšega za vse.

Si čisto navadna pras…, neobčutljiva psihopatska osebka. Ej, dobro, da te ne poznam in dobro, da takih osebkov ni v moji bližini[/quote]

Se opazi in prebere, da imate neizdelano samopodobo, da na forumu takole pljuvate po nekomu, ki se pač ne strinja z vami. ker če bi mi v obraz, si verjetno nebi upale – tipično po slovensko. Samo za hrbtom v glodajočem stilu.

Zaradi tega, ker se dotaknem neke teme, ki je tebi tradicionalna in si sveto prepričana, kako je prav, da se tako naredi, ker tudi drugi tako delajo, ker verjetno pač ne znaš drugače izrazit spoštovanja, in ljubezni kot samo takrat, ko ti misliš, da je primerno, ker je množica okoli tebe, še nisem pras… Samo resnico sem ti napisala, tebi so pa maske živčnosti, reale in ega začele padat z obraza in prstov, kar se lepo prebere iz tona tvojega napadanja. In ja, tudi mene veseli, da takih osebkov, kot s ti ni v moji bližini, pa verjetno kakšen drug je tudi še lahko vesel. In ponovno, lepo je, če oseba sama izrazi, kakšen obred bi želela ob shranitvi njegovega telesa, če to taživi spoštujejo in uresničijo, je pa nekaj najlepšega za vse.[/quote]

Pa ti si res morala doživeti nekaj zelo hudega v svojem življenju, da si postala tako brezdušna oseba. Pa drugim očitaš to, kar si sama, se tega sploh zavedaš? Zgleda, da ne.

Ti si tista, ki misliš, da se ne joka iz žalosti ampak občutka dolžnosti, ti misliš, da človek joče samo zato, da ga drugi vidijo, in ne, ker je njemu hudo in težko. Če bom sama na pogrebu nekoga, ki mi ni bil blizu, pač ne bom jokala, pa četudi se bodo vsi okrog mene utapljali v solzah, če pa bom na pogrebu osebe, ki jo imam rada, pa bom jokala iz vsega srca, magari se bodo drugi smejali. Ampak tebi to dopovedat je nemogoče, ti srca nimaš in ne moreš razumeti.
In niti najmanj ti ne oporekam, da je treba želje spoštovati. Če si nekdo želi skromen, anonimen pogreb, sem prva zato, da se mu želja izpolni. Ampak to nima nobene veze z žalostjo. In tega spet ne razumeš, vse si pomešala.
Osebe, ki pa pravi, da nekdo na pogrebu npr. svoje mame kriči, tuli in ne vem kaj še vse samo zato, ker ga drugi gledajo, osebe, ki trdi, da je nemogoče za mamo jokati, ker si žalosten, prizadet, nesrečen… osebe, ki trdi, da je jok na pogrebu samo farsa, pa si res ampak res ne želim nikoli srečati.

Zaradi tega, ker se dotaknem neke teme, ki je tebi tradicionalna in si sveto prepričana, kako je prav, da se tako naredi, ker tudi drugi tako delajo, ker verjetno pač ne znaš drugače izrazit spoštovanja, in ljubezni kot samo takrat, ko ti misliš, da je primerno, ker je množica okoli tebe, še nisem pras… Samo resnico sem ti napisala, tebi so pa maske živčnosti, reale in ega začele padat z obraza in prstov, kar se lepo prebere iz tona tvojega napadanja. In ja, tudi mene veseli, da takih osebkov, kot s ti ni v moji bližini, pa verjetno kakšen drug je tudi še lahko vesel. In ponovno, lepo je, če oseba sama izrazi, kakšen obred bi želela ob shranitvi njegovega telesa, če to taživi spoštujejo in uresničijo, je pa nekaj najlepšega za vse.[/quote]

Pa ti si res morala doživeti nekaj zelo hudega v svojem življenju, da si postala tako brezdušna oseba. Pa drugim očitaš to, kar si sama, se tega sploh zavedaš? Zgleda, da ne.

Ti si tista, ki misliš, da se ne joka iz žalosti ampak občutka dolžnosti, ti misliš, da človek joče samo zato, da ga drugi vidijo, in ne, ker je njemu hudo in težko. Če bom sama na pogrebu nekoga, ki mi ni bil blizu, pač ne bom jokala, pa četudi se bodo vsi okrog mene utapljali v solzah, če pa bom na pogrebu osebe, ki jo imam rada, pa bom jokala iz vsega srca, magari se bodo drugi smejali. Ampak tebi to dopovedat je nemogoče, ti srca nimaš in ne moreš razumeti.
In niti najmanj ti ne oporekam, da je treba želje spoštovati. Če si nekdo želi skromen, anonimen pogreb, sem prva zato, da se mu želja izpolni. Ampak to nima nobene veze z žalostjo. In tega spet ne razumeš, vse si pomešala.
Osebe, ki pa pravi, da nekdo na pogrebu npr. svoje mame kriči, tuli in ne vem kaj še vse samo zato, ker ga drugi gledajo, osebe, ki trdi, da je nemogoče za mamo jokati, ker si žalosten, prizadet, nesrečen… osebe, ki trdi, da je jok na pogrebu samo farsa, pa si res ampak res ne želim nikoli srečati.[/quote]

Se strinjam. Kar groza me je, če takšni osebki, kot je “neki kalup…” res živijo med nami.

bi si želela takega zaključka; https://www.youtube.com/watch?v=5Cp7xYjYCDQ. Za tiste, ki bi me spremljali na zadnji poti pa tole: https://www.youtube.com/watch?v=hYj4ehnYV2w

🙂

Osebe, ki pa pravi, da nekdo na pogrebu npr. svoje mame kriči, tuli in ne vem kaj še vse samo zato, ker ga drugi gledajo, osebe, ki trdi, da je nemogoče za mamo jokati, ker si žalosten, prizadet, nesrečen… osebe, ki trdi, da je jok na pogrebu samo farsa, pa si res ampak res ne želim nikoli srečati.[/quote]

Brezdušna oseba? Spet neka jasnovidnost na daljavo, preko tipkovnice – prosim, ne smeši se, no….
Moje življenje ni obremenjeno z negativnimi dogodki iz preteklosti, ker jih zahvaljujeoč staršem, vsem bližnjim, tistim, ki se imamo radi in lepo funkcioniramo skupaj, nimam. Moje življenje je lepo, neobremenjen, tukaj na forumu sodelujem za zabavo, za podelitev kakšnih nasvetov, tudi izvem veliko zanimivih stvari, veliko jih pa seveda jemljem z rezervo, tako kot tvoje pisanje – jaz nisem namreč tukaj za sproščanje svojih frustracij, kot si morda ti..
Imam pa vso pravico brez obsojanja tebe in tebi podobnih zraziti svoje mnenje in pogled na določene stvari – pa če je tebi in tebi podobnim, prav, ali pa ne.. To se moraš še v življenju naučiti – sprejeti, da imajo ljudjepravico imeti in izraziti svoje drugačno mnenje, brez obsojanja in tvoje nestrpnosti. Napišem še enkrt tebi in tebi podobni mislečim: bojte se raje tistih, ki vam v obraz hlinijo in pritrjujejo, za hrbtom pa hinavijo in delajo ravno nasprotno, kot vam pritrjujejo v obraz – taki so najhujši 🙂

No, ko boš doživela nekaj negativnega, tragičnega, izven navideznega kalupa sreče… se pa ponovno oglasi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close