Najdi forum

girice

Tako se mi je “zaluštalo ” giric, da imam okus že kar v ustih. Vendar jih še nisem nikoli pripravljala doma. Rada bi naredile takšne hrustljave kot jih znajo pripraviti na morju. Pa ne vem ali imajo kakšno posebno testo v katerega jih pomakajo in potem ocvrejo. Jih katera pripravlja doma in na kakšen način?!

Hvala in čim več sonca

Mogoče nisem pravi naslov, a pri nas jih samo pomokamo in ocvremo.

Povaljam v koruzni moki in ocvrem. Fino je cvreti manjše porcije.

Zdravo!

Jaz jih niti pomokam ne. Pečem v veliki teflonski ponvi – samo malo olivnega olja. Ker jih delam le zase, jih hrustljavo zapečem. Kuhinja sicer ostalim smrdi. No, saj bom to lahko kmalu počenjala na vrtu pod brajdo.

LP

Tudi mi delamo tako kot tinkarca. Običajno jih pečemo poleti, ko je toplo in jih na terasi “grickamo” kar same brez priloge.

Huh…
Prejšni teden sem se potepala in potem se po dolgem sprehodu ustavim v eni gostilni, gledam jedilnik in jih zagledam ! Girice namreč. Kar sline so se mi začele cediti od zadovoljstva, da jih bom jedla.
Naročim..in čez minuto je natakar nazaj in pove , da jih danes pa slučajno nimajo ! Jao…
Kar šla sem, hehe..in sedajle so spet sline tu:))))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

hej!

Vedno sem jih nesla na srecanje za otroke. So res uzivali. Eni jih nic ne ocistijo; jaz jih.
Pazim, da jih dobro posusim (potem ni potrebno niti moke, lahko se pa samo rahlo poprasi) in ocvrem res malo naenkrat, da se hitro popecejo; ce jih je prevec, se zacnejo bolj dusiti ali kuhati. Potem ni vec hrustljavo.

Zdaj ste me spomnile, da imam lepo porcijo ze ociscenih v zamrzovalniku.
Ko naletim na lepe sveze, jih vzamem se za drugic. Jutri bodo na mizi.

Speedy! To je podobno mojemu primeru.
KG pozimi tri leta nazaj. Vnuk ima zelo rad vaflje. Hotel KOMPAS ima pri cesti krasno reklamno tablo z gostinko ponudbo. Na veliko…barvno. Na samem vrhu napis v treh jezikih:

Francoski vafli. French wafers…nemsko ne znam 🙂 Sledi se ostalo…

Z vnukom se odpraviva na vecerjo po celodnevnem smucanju.
Pride natakar in povem, kaj bova; pa me malo cudno gleda in nic ne kapira.
Malce mu pomagam in potem se povem, to kar je na tabli napisano.

Jaaa, gospa, to je bilo napisano ze veliko let nazaj!!! Vaflov nimamo.
Potem sav jedla orehove palacinke.

Me pa res zanima, ce je tabla se z enako vsebino:))) Lep pozdrav

Jaz sem se že navadila, da dobim girice nekje do junija, julija , kasneje pa ne več, ker ni več sa za girice. Tam, ki ti rečejo, da jih nimajo jih naslednjič z užitkom lahko poješ, ker bodo sveže:)

Kolikokrat sem šla samo zaradi giric kam … pa jih ni bilo:(((( Pol sem mogla pa kaj drugega:))))

giric nikoli ne cistim. operem jih, dobro odcedim t.j.posusim….povaljam v moki in specem. morajo biti res hrustljave, da so dobre. lp petra

Oprostite, mojemu morda hecnemu vprašanju. Še nikoli nisem jedla niti pripravljala giric, sem jih pa videla po trgovinah v hladilnikih. Ali se jih nič ne posoli? Samo očisti, posuši in popraši z moko ter ocvre?

Hvala za vaše odgovore in lp!

ja, seveda se jih posoli. ocitno vazen podatek …..je “usel”…) lp petra

Bom jih poskusila pripravit prav kmalu, mojemu že skoraj petletniku so se zadnjič kar očke zasvetile, ko jih je videl v trgovini. Seveda jih nisem kupila, ko pa nisem vedela kako jih pripraviti.
Hvala za hiter odgovor!

Hej!

Ze med pisanjem zgoraj sem si rekla, da ne smem pozabiti napisati – pa sem:(

Solim jih sele ocvrte – kot pomfri; ce jih osolimo prej, je nevarnost, da zacno spuscati vodo. Lp

Babi!

Lepa hvala za pojasnilo. Ga bom vsekakor upoštevala.

Lep sončen dan želim!

Joj, zdaj pa še jaz cedim sline. Babi, se jih v ribarnici na tržnici vedno dobi? Oz. kdaj je njihov čas?

Na ta post sem pokukala bolj iz radovednosti kot drugega .. girice doslej niso bile med mojimi posebno dobrimi jedmi .. bolj kot sem vas brala, bolj sem dobivala “gušte” po njih. Odločitev je padla, ko sem prebrala kako jih Babi pripravi – nisem potrebovala veliko časa, da sem ugotovila, da je polna trikov.
Danes sem šla čisto “slučajno” mimo ribarnice .. imeli so sveže girice (po 1.500,00). In so bile na mizi za kosilo. Slastno.
Babi hvala za nasvet kako do hrustljavih giric .. ko sem živela še pri starših, jih nikoli nisem jedla tako dobrih, zato mi niso bile v posebno dobrem spominu. No, od zdaj naprej pa bo drugače.

Hej!

Pravilno narejene hrustljave girice so njami in zelo priljubljene med otroki.
Vse se lepo pohrusta, koscic, ce so, jih ne zaznas:)))

Ne vem, v katerem letnem casu so najboljse; poleti jih jemo, pozimi tudi.
Od jeseni jih v ribarnici veckrat veckrat dobim. So pa razlike: vcasih vse krasne,kompaktne, svetlece…vcasih pa malo tudi pomeckane.

Jzst, veckrat poglej. Ko dobim res lepe, jih doma tudi na hitro zamrznem.
Dam jih lepo eno poleg druge na pladenj, zamrznem, pa v vrecko, da potem odmrznjene lepo zgleda.

Lp

No, najboljše pa so poleti na morju – na otoku Pašmanu. Domačinom jih pomagamo naloviti, potem pa “gas”. Se posebkamo tako, da nam jih speče gazdarica. Potem pa na teraso s pogledom na Biograd. Uh, komaj čakam..

Sončen pozdrav!

zadnjič sem zelo dobre girice jedla na ljubljanski tržnici – imajo kiosk čisto na koncu, skoraj pri zmajskem mostu. pečejo skoraj vso morsko hrano – zelo okusno

Hej Tinkarca!
A vi tudi na Pašmanu polnite baterije?
Mater je svet majhen…no mi smo malo nižje in zvečer gledamo luči Sv.Petra in Filipa in Jakova…in uživamo v mirnosti,kramljanju z domačini,dalmatinsko glasbo in melosom…

Uf,komaj čakam…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej!
Prejle sem pometala balkon in me je skoraj zanohtalo:(((
Pred tednom dni sem pa ob pol osmih lepo kavo pila. Ja, zdaj imamo mi hladnejse kot vi:)))

En lep dan zelim!

U Babi,sploh ne morem verjet.Pri nas pa tak prijeten sonček,toplo…

Pridi k nam…

Drugače pa ti pošiljamo nekaj sončnih žarkov čez hribe in doline…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

ojla, Babi…

Sem včeraj brala vremensko napoved, pa sem mislila, da so napačno napisali temperaturo za Primorsko:) Sedaj pa vidim, da je res tako…pri nas pa tako toplo kot sredi poletja. Sem med pavzo šla na sprehod, pa sem komaj premagala en hrib, tako vroče je bilo…

Pozdravčka in lep vikend

Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Speedy, zacetek pomladi je pri nas vedno tak – morje hladi:)

Imas eno GSM sporocilce. Lep vecer Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close