Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ginekološki pregled

ginekološki pregled

Ja zgleda da poznaš premalo žensk! Sej je zavesa sam vseeno ni prijetno tam čakat s karoteko v roki.

Joj, punce, ko vas poslušam, sem bla jest čist ista kot ve. Ful mi je blo groza se slečt, pa pol tam do mize naga hodit…

No…, pa se časi spremenijo in ker ne moremo imeti otrok, smo pač prisiljeni hodit na IVF-je. Kar pomeni, da si v enem mesecu cca 6, 7, al pa še večkrat pri G. No, od lanskega oktobra pa do danes sem bila 5 x v spostopku, pa si zračunajte moje obiske…

Vam povem, grem na pregled kot bi šla na kofe…

Brina

Jaz bi svojega takoj zamenjala, samo ki je drugi zdravnik zelo oddaljen. Jaz nimam avta, jemljem pa KT.. se pravi, bi morala hoditi tam vsake 3 mesece.

Deedee, jaz tudi odlasam pregled ze kaksno leto :((( Zelo se bojim, da bo za kaksno stvar prepozno, ko se bom koncno odlocila, samo ne greeee!! :((

Ojla!
Moje prve izkušnje so bile katastrofalne. Obstajajo stari kreteni, ki mislijo da se svet okoli njih vrti in da smo vse ženske nujno zlo, pa še neodgovorne, neresne, pa še kaj bi se našlo. Po tistem, ko se je v ordinaciji krepko zdrl na mene, sem spokala in šla in se nadaljne 4 leta trmala. Potem sem pa odkrila fenomenalnega (ampak čisto običajnega) ginekologa s katerim se vse zmeniva. Jst sem odkrila njega, on pa 10centimetrske ciste na mojih jajčnikih. Vse se je zaenkrat srečno končalo, nauk je bil pa dober.
Moj nasvet za vse, ki jih je strah ali jim je nelagodno:
Nikjer se vam ni potrebno najprej slečt!! Zahtevajte najprej pogovor z zdravnikom/-co in mu/ji razložite kako in kaj, če vas je česa pri pregledu strah. Če vam bo všeč se lahko zmenita za nadaljnje ‘sodelovanje’, če ne, še zmeraj lahko greste k naslednjem.
Veliko sreče in mirne živčke vam želim:)))

Nic novega ne bom napisala. obleci dolgo majico in kratke nogavice,
potem pa se ulezi in globoko dihaj, sprostit moras vse misice.
to je vsa umetnost.

Največ je odvisno od zdravnika. Moj ta prvi je tudi pritiskal na maternico in jajčnike, kar je precej bolelo, tako, da sem bila že zaradi tega nesproščena, ker sem vedela, kaj me čaka. Potem sem imela nekaj let drugega, ta pa je bil tako “nežen”, da po moje sploh ni kaj dosti otipal.
Zadnja leta imam ginekologinjo in se mi zdi, da grem kar raje, ker je ženska, pa še pomeniva se marsikaj. Mi pa vedno pregleda maternico z ultrazvokom.

pri nas pa moramo čakati 3 leta, da prideš na pregled. Sem imela enkrat full težave, pa sem šla do ginekologije, povedala svoje težave in da bi se rada naročila, pa mi je sestra zabrusla da se naj pridem naročit čez eno leto. To pa ni več normalno da ne moreš pridet na pregled, pred kakim trem letom te je sestra nadrla, če nisi šel dsve leti na pregled, sedaj te pa nočejo naročit, kljub temu da jemlješ KT. Samo zgleda da je samo pri nas v MB tako, ker v Lj in Kr imaš preventivni pregled 1 * letno.

kolk ste pa ble kaj stare, ko ste šle prvič na pregled? Mene je ful strah pa kar odlagam in odlagam;(

Kam pa hodiš, a v bolnico?

Ne v bolnico, v Vošnjakovo, pa vsaki dve leti zamenjajo zdravnika, pa vedno kadar pridem na pregled je drug zdravnik, ker so prejšnjega ali prejšnjo zamenjal. To naj bi bila kao študentski zdravnik.

Mene tud zanima kok ste ble stare k ste ble prvic?

Julija kok si pa ti stara? Jst sm tud na istm k ti…. kr odlasam….

Prvic sem bila pri 16ih letih zaradi gljivic. Grozno se mi je zameril ginekolog, ker je bil grob, ceprav je vedel, da je to zame prvic. In na koncu me je se nadrl, da zakaj nekaj stokam… Ni cudno, da potem imajo zenske tak odpor hoditi k gin., ce pa delajo taki modeli (da ne uporabim grse besede).

A je mogoče katera že pomislila na to da si obleče krilo preden gre h ginekologu? – pol vam pa ni treba nagim letat okoli. Sicer pa a nimate kabin, kjer se pripravite? Ma saj ste ženske – znajdite se. Sploh pa ni noben bav-bav iti na pregled. Saj gre za vaše zdravje.
Sama tudi nisem zadovoljna z zdajšnjim ginekologom in mislim da ga bom zamenjala. A ve mogoče katera za kakšnega dobrega na področju štajerske?

Jaz sem bila prvič pri ginekologu pri 17 letih, pa mi je bilo full grozno, naročena sem bila pri ženski, toda tisti dan jo je nadomeščal zdravnik pa me je full šokiralo. Nakra me je še nadrl, ker nisem imela krilo oblečeno ampak dolgo majco, ker pač to ni higiensko, tam na stolu sedet in se z njim pogovarjat. Veliko lažje bi nam bilo punce, če bi si oblekle takrat dolgo krilo, samo je malo nerodno, če prideš na pregled pozimi, poleti pa še tak gre.

Uh, ko se js spomnim svojega prvega pregleda … sem mela tako tremo, da sem cel tedn zbirala korajžo. Stara sem bla 18, dobila sem eno vnetje, kar hudo, pa sem morala na pregled. Ampak tam je bla ena taka super sestra, taka dušica, ki mi je vse skupaj zelo olajšala. Ko je vidla, da sem prvič, mi je vse razložila, kako pregled zgleda, šla z menoj v ordinacijo, zdravniku tud povedala, da sem prvič in da me je strah in je blo vse ok. Zdaj pač grem, ko moram, ne gliz z veseljem, sam z leti se človek vsemu privadi. Tudi moj ginekolog je super, čeprav ga mam v čisto drugem kraju, ampak vsake tolk časa se pač zapeljem tja.

Jaz sem bila prvič pri 18-ih, šla sem pa na čisto preventiven pregled. Na začetku sem imela eno ginekologinjo, ki mi nikakor ni bila všeč, zato sem bila pri njej na pregledu samo kakšnih 3x, potem pa sem jo zamenjala.
Zdej imam pa že tri leta novo ginekologinjo in sem ful, ful zadovoljna z njo. Je res super in brez posebnih težav grem k njej na pregled.

Oh moj prvi gin. pregled:-) Šla sem pri 18ih, po prvem spolnem odnosu. Vzela mi je bris, kar malo me je bolelo, pa sem jamrala:-) Ampak je bilo hitro za mano, nič takega. Edino bilo je grozno, ker je bila za mano v kabini moja razredničarka v OŠ in je vse slišala kaj je z mano, kako me je bolelo,… Ziher ji je bilo ful smešno vse. Ojoj:-)

Jaz rajši ne grem h ginekologu kot, da bi z nago ritjo tam po ordinaciji opletala. Pa kaj vam je ženske, kaj nimate nič ponosa? Saj ste vendar babe pa imate vsaj eno kiklo menda. Se oproščam, ker sem se tako razkurila ampak jasno je, da se za ginekolški pregled obleče krilo!!!

prvic… pri 19ih…
kdo? en stari tipo, ampak mami hodi k njemu ze celo zivljenje… precej uradno vse skupaj, skoraj bolj zadrzan od mene. nekako mi je uspelo preziveti, ocitno, ni bilo pa prijetno… mi je pa svetoval se pregled dojk. in cez dva dni ponovno stopim v isto ordinacijo, mislec, da kaj takega pa zihr pocnejo samo zdravnice. ma kaki, spet en stari (drug)… podobno kot dva dni prej… uradno, zadrzano in se mnogo manj prijetno. skesirala sem se pa tut, da… ampak je pa to neka jako fancy ordinacija v bezigrajskem dvoru… mogoce zato taksno obnasanje, ne bi vedela.

ja! pa punce… se nasvet: pred vsakim seksom ali pa vsaj po njem obvezno lulat! drugace lahko hitro fasete vnetje mehurja (hudo pogosta zadeva pri mladoporocencih). potem pa kar 10dni nic seksa pa se antibiotiki… sm to imela, a odkar upostevam nasvet zdravnice se mi to se ni ponovilo. zakaj do tega pride med seksom? bojda zaradi nase zivahnosti in vseh moznih polozajev…

in cez dva dni ponovno stopim v isto ordinacijo, mislec, da kaj takega pa zihr pocnejo samo zdravnice…

—–

Kaj si hotela s tem povedati? Ne razumem..

(hudo pogosta zadeva pri mladoporocencih)

——–

Zakaj ravno pri mladoporocenich? Kolikor mi je znano, vecina ljudi je imela spolne odnose ze pred poroko.

#v, ja, to pa ziher. Pred sexom treba obvezno na wc, ker je drugače prevelik pritisk pa imaš poln mehur in zna bit kriza. Pa še uživa se ne tako, če te tišči;-)
Za mladoporočence si pa verjetno mislila, ker so potem ves čas skup (če niso že prej živeli skupaj) in hočejo ta čas izkoristit;-)

veliko lažje grem k ginekologu kot k splošnemu zdravniku. ne vem, od kje vam strah. je pa posledica strahu verjetno res bolečina. jaz tisto napravico (…skop) samo čutim, boli pa niti najmanj ne. pa moram povedat, da imam včasih pri sexu probleme, ker sem tako ozka, torej ne more biti to.
NIKOLI ampak RES NIKOLI pa še nisem slišala, da bi se katera morala sleči zunaj pri sestri in tam naga ali delno naga čakat, da bo vstopila. to vendar ni ZA NIKAMOR!!!!! prijavi!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close