Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek GINEKOLOŠKI IZVID – PAP I

GINEKOLOŠKI IZVID – PAP I

Že nekaj časa se mi pri odvzemu brisa pri ginekologu pojavlja izvid PAP I, otem je bolje, ko grem naslednjič zopet in tako enkrat bolje enkrat slabše. Ker se bojim, da se bo stanje naslednjič še bolj poslabšalo me zanima, ali lahko sama kaj naredim, dokler še ni prehudo, da se mi stanje normalizira. Mislim na kakšen domač preizkušen recept.
Hvala za idejo

Kokr jst vem, je PAP I čisto normalen izvid.
Sem imela po porodu 1,5 leto PAP II in sem hodila na pol leta, dokler ni bil normalem. Drugih ukrepov pa ni bilo. A je naredila moja G prav?
Mogoče se pa motim??!!

PAP1 je čisto normalen izvid….bati se moraš PAP4, ki pomeni lahko tudi rakavo obolenje….vse kar je v tvoji moči je, da skrbiš za intimno higieno….

Pap 1-2 normalno, dve je lahko malo uneto, 3 je lahko samo vnetje ali pa že rak (na podlagi lastnih izkušenj, tri je bil rak), 4-5 skoraj sigurno rak. Čeprav tudi ta ne v 100 % primerov ampak večina pa.

Pap I je cisto normalen izvid. Pri pap III pa se zacne panika in pregled na vsake pol leta. A ti ni ginekologinja povedala, da jo to cisto normalen in v redu izvid?!

Ja, PAP so testi za ugotavljanje papilomavirusev, katerih nekateri genotipi so kancerogeni. Ti zaenkrat ne moraš nič narest (pa tudi kot je videt nimaš kakšnega slabega izvida), v bodoče in za druge je pa zaščita pred temi virusi le kondom in čimmanj menjavanja partnerjev.

Mislim, da je PAP I tudi najboljši možni izvid. Sem enkrat vprašala, pa so mi tako razložili.

Jaz sem imela 3x zapored PAP II. Imela sem preglede na pol leta. Mogoče je bil kriv stres, izpitno obdobje na faksu…Ginekologinja je rekla brez panike, je pa dobro vse nadzorovat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close