Gimnazija Vič
No, pa sem se odločila, da tistim, ki se letos vpisujejo na Gimnazijo Vič, malo orišem zadeve tudi s svojega vidika, v pomoč in ker vem, da je ta tema tukaj kar precej aktualna in smo zadnja leta polni.
Gimnazija Vič je sicer splošna gimnazija, ki pa je še vedno bolj naravoslovno usmerjena. Tisti, ki vam naravoslovje leži, se boste tukaj od začetka počutili domače, ker je res kvalitetna razlaga, dosti zahtevno itd. Takoj se vidi, če imaš slabo podlago, moraš res delat od začetka, drugače ne gre, tudi profesorji to od tebe kar apriori pričakujejo. Skratka, naravoslovni pouk je zahteven, a vsekakor kvaliteten, to kot dijakinja naravoslovnega razreda lahko potrdim. Mogoče se moraš navadit na malce trši režim oz. odnos, kar zna bit malo moteče, ampak se hitro nehaš smilit sam sebi in to sprejmeš. Ne priporočam tistim, ki so malo bolj mehke narave, ker solze nikoli ne pomagajo, pač moraš vzpostavit nek karakter in se malo zase postavit. In bolj kot vse, moraš delat sproti.
Kar se družboslovnih predmetov tiče malo oz. pravzaprav kar precej šepamo, čeprav se profesorice dost angažirajo, ampak je bolj ali manj vse v okviru formalnosti in je dost monotono, če je vaš otrok družboslovec, mu iskreno priporočam Poljane. Izjema sta zgodovina, mene ima res super profesorica,
in likovna umetnost, na katero se tudi splača hodit že zaradi profesorice, ker je res legenda in se res trudi, da ti umetnost približa in jo kljub začetnim predsodkom ogromno dijakov vzame za maturo.
Kolikor sem slišala od mlajših dijakov, ima določen delež, ki ga učita dotična profesorja, velike težave, torej vam lahko samo zaželim srečo s profesorjem, tako ali tako pa imaš informatiko samo v prvem letniku obvezno, kolikor jaz vem. Jaz je kasneje nisem imela.
Dijaki pa načeloma nismo nekaj ”high”, se najdejo posebnosti v vsakem razredu, ampak načeloma med sabo dokaj dobro sodelujemo, imamo tematske dneve, pekarne, tudi šolska skupnost je dost aktivna in angažirana. Jaz sem ta tri leta pa pol preživela dost v redu, bili so dobri in slabi dnevi, ampak mislim, da na fakulteti ne bom imela nobenih problemov in da je moje znanje kar solidno.
Če ima kdo kakšno vprašanje, se pa lahko oglasi in vpraša, bom z veseljem odgovorila.
Punca vse lepo in prav si naravoslovka boš šla na neko fakulteto po tej gimnaziji. AMPAK KAJ PA POTEM? Sorry ker težim, samo meni je eno in isto a ti greš na neko gimnazijo ali na neko ekonomsko šolo, ker na faks gre danes večina zato da pridobi status študenta. Slovenija nima delovnih mest!
Veš kako ti bom povedala, sem v poznih 20tih, tudi hodila na gimnazijo, dokončala faks sedaj sem pa brezposelna. Noben te noče verjemi, če nimaš ateka, tateka da te bo naprej nekam priporočil torej brez vip nimaš v Slov. šanse. Ja hvala bogu da sem družboslovka:) matematko sem imela komaj 2 ali cvek, jeziki pa 4, 5 in sedaj grem v tujino sem ravno karte kupila par tednov nazaj, imam tam sorodnike in upam da dobim službo.
Mladina ne sekirajte se katera SŠ in kateri faks v Sloveniji ni važno ali imaš srednjo živinorejsko ali ne vem kaj, če nimaš vezi nimaš nič, če imaš vezi si lahko tup ko točak in boš imel delo in denar!
Torej zelo se zanimam za gim Vič. Izbiram pa še med Kranjsko gimnazijo, ki slovi kot zahtevnejša oz. “boljša” in naj bi mi odprla več vrat. Je to res? Osebno me bolj vleče na Vič.
V prihodnosti pa želim študirati medicino ter postati kirurg. Upam da v tujini. Kakšne možnosti imam, če se odločim za Vič? Ali imaš kakšne omejitve, če si študiral tu, naj grem raje v Kranj?
Najlepša hvala za pomoč 🙂
To, sanje pa to. La la la land pa to! Pa kar kirurg? To bo! Pa v tujini, pa lepe bejbe, pa velik avto, pa velika hacienda, pa vse filmske zvezde. Pri 15 vsak lahko sanja. Kaj pa pravita ata pa mama?
Pa šolska svetovalka? Najprej njih vprašaj, potem šele nek anonimen forum. Bo šlo?[/quote]
Ata je odsoten, mama pa sanja namesto sina. Na srečo so vmes še 4 leta.
To, sanje pa to. La la la land pa to! Pa kar kirurg? To bo! Pa v tujini, pa lepe bejbe, pa velik avto, pa velika hacienda, pa vse filmske zvezde. Pri 15 vsak lahko sanja. Kaj pa pravita ata pa mama?
Pa šolska svetovalka? Najprej njih vprašaj, potem šele nek anonimen forum. Bo šlo?[/quote]
Ata je odsoten, mama pa sanja namesto sina. Na srečo so vmes še 4 leta.[/quote]
Ženske sam nevošljivost vas daja!
Ata je odsoten, mama pa sanja namesto sina. Na srečo so vmes še 4 leta.[/quote]
Ženske sam nevošljivost vas daja![/quote]
Kakšna nevoščljivost, izkušnje stara moja, izkušnje. Imam dva na faksu in enega v 3. letniku gimnazije. Moji si sicer niso kaj blazno premislili v smeri študija, so še vedno na isti poti, so bile pa pri 14ih njihove predstave o faksu in poklicu kar sanjske, danes pa le bolj realne. Od dveh generacij jih je šlo le par študirat v tujino, 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mogoče, prej manj, pa še ti zato, ker si starši lahko to finančno privoščijo. Tudi moji so sanjali o tujini, pa jim je zdaj kar jasno, da so tudi pri nas dobri faksi.
Jah, kaj? Bo šla pa v tujino s trebuhom za kruhom.
Žal mi je zate, da se nisi uspela tržiti na trgu delovne sile v tolikšni meri, da bi bila zadovoljna.
Tudi naši otroc, so na koncu Oš, pa pravijo, da ciljajo na tako gimnazijo pri nas ( lahko upravičeno pridejo na katerokoli si bodo izbrali, so v gornjem pecentilu tako po znanju, kot rezutatih predvsem s tekmovanj), ki jim bo v pomoč za študij v tujini ( eden je že popolnoma odločen, ima že izbrano fakulteto v tujini, celo pred srednjo šolo, si moreš mislit – nobenih namigov doma ni bilo nikoli ), ne dvomim v njegov cilj, gre po dobro začrtani poti, zelo zrelo razmišlja za svoja leta, odlično se znajde. Zgledi so tudi doma.
Žal mi je zate, da se nisi uspela tržiti na trgu delovne sile v tolikšni meri, da bi bila zadovoljna.
Tudi naši otroc, so na koncu Oš, pa pravijo, da ciljajo na tako gimnazijo pri nas ( lahko upravičeno pridejo na katerokoli si bodo izbrali, so v gornjem pecentilu tako po znanju, kot rezutatih predvsem s tekmovanj), ki jim bo v pomoč za študij v tujini ( eden je že popolnoma odločen, ima že izbrano fakulteto v tujini, celo pred srednjo šolo, si moreš mislit – nobenih namigov doma ni bilo nikoli ), ne dvomim v njegov cilj, gre po dobro začrtani poti, zelo zrelo razmišlja za svoja leta, odlično se znajde. Zgledi so tudi doma.[/quote]
Hehe, tudi moj je imel v 9. razredu izbrano univerzo v tujini, vse preračunano in splanirano, smer začrtana v nulo. No, pa je na gimnaziji ugotovil, da je tudi pri nas fajn. Z njegovega faksa jih gre malo v tujino na sam dodiplomski študij, celo izmenjav je zelo malo, se zgodi, da ne gre celo nihče, gredo pa potem nekateri na podiplomca, nekateri pa v službo v tujino, čeprav je tudi pri nas zelo zaposljiv in dobro plačan kader. Trenutno imate doma enega otroka. Čez 4 leta boste imeli doma mladega moškega. Razlika bo očitna.
Tudi naši otroc, so na koncu Oš, pa pravijo, da ciljajo na tako gimnazijo pri nas ( lahko upravičeno pridejo na katerokoli si bodo izbrali, so v gornjem pecentilu tako po znanju, kot rezutatih predvsem s tekmovanj), ki jim bo v pomoč za študij v tujini ( eden je že popolnoma odločen, ima že izbrano fakulteto v tujini, celo pred srednjo šolo, si moreš mislit – nobenih namigov doma ni bilo nikoli ), ne dvomim v njegov cilj, gre po dobro začrtani poti, zelo zrelo razmišlja za svoja leta, odlično se znajde. Zgledi so tudi doma.[/quote]
Hehe, tudi moj je imel v 9. razredu izbrano univerzo v tujini, vse preračunano in splanirano, smer začrtana v nulo. No, pa je na gimnaziji ugotovil, da je tudi pri nas fajn. Z njegovega faksa jih gre malo v tujino na sam dodiplomski študij, celo izmenjav je zelo malo, se zgodi, da ne gre celo nihče, gredo pa potem nekateri na podiplomca, nekateri pa v službo v tujino, čeprav je tudi pri nas zelo zaposljiv in dobro plačan kader. Trenutno imate doma enega otroka. Čez 4 leta boste imeli doma mladega moškega. Razlika bo očitna.[/quote]
Pri nas ni fant, je kar dekle – dekleta ( potem: mlade ženske) so pa že vsaj 4 leta prej “zrela” v odločitvah in razmišljanju, kot fantje ( potem: mladi moški)
Hehe, tudi moj je imel v 9. razredu izbrano univerzo v tujini, vse preračunano in splanirano, smer začrtana v nulo. No, pa je na gimnaziji ugotovil, da je tudi pri nas fajn. Z njegovega faksa jih gre malo v tujino na sam dodiplomski študij, celo izmenjav je zelo malo, se zgodi, da ne gre celo nihče, gredo pa potem nekateri na podiplomca, nekateri pa v službo v tujino, čeprav je tudi pri nas zelo zaposljiv in dobro plačan kader. Trenutno imate doma enega otroka. Čez 4 leta boste imeli doma mladega moškega. Razlika bo očitna.[/quote]
Pri nas ni fant, je kar dekle – dekleta ( potem: mlade ženske) so pa že vsaj 4 leta prej “zrela” v odločitvah in razmišljanju, kot fantje ( potem: mladi moški)[/quote]
Nic vec. Danes so fantje prej in bolj zreli od punc. Tudi med mladostniki so se zamenjale vloge.
Pri nas ni fant, je kar dekle – dekleta ( potem: mlade ženske) so pa že vsaj 4 leta prej “zrela” v odločitvah in razmišljanju, kot fantje ( potem: mladi moški)[/quote]
Nic vec. Danes so fantje prej in bolj zreli od punc. Tudi med mladostniki so se zamenjale vloge.[/quote]
Iz lastne prakse izpodbijam tvojo teorijo.
Forum je zaprt za komentiranje.