Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gimnazija Ledina

Gimnazija Ledina

Ze razmisljam o vpisu za v srednjo solo in me zanima kaksno je vase mnenje o Ledini?

Kot starš otroka, ki obiskuje gimnazijo Ledina, lahko povem,

da mi je po eni strani všeč (šola je po uspehu na maturi v redu, ne težijo kaj preveč otrokom, ti imajo precej svobode, pouk vseeno poteka resno, profesorji so dijakom večinoma na voljo, celo kaj se da zmeniti, pa seveda: odlična lokacija šole + dobra organizacija prehrane, možnost ekskurzij – ampak med tem časom poteka pouk in je treba nadoknaditi),

po drugi strani sem pa razočarana (občutek imam, da profesorji odbrenkajo svoje, dijaki pa se morajo sami znajti, če dobijo npr. slabe ocene, jih nihče ne pocuka za rokav – hej, lahko bi ti šlo bolje, kaj je problem, popravni roki le na koncu polletja, nenajnovejša telovadnica, to, da že drugo leto ni pevskega zbora, slaba organizacija priprav na nekatera tekmovanja, premalo občutka pripadnosti, čeprav imajo neke prireditve …).

Seveda pa izhajam iz svojih gimnazijskih izkušenj, ki so bile z drugo šolo, sedaj opazujem zadevo z očmi starša, pa verjetno so nekatere reči skupne vsem gimnazijam (da to pač ni več osnovna šola in da se morajo dijaki sami pobrigati za stvari in da je program zahteven).

Verjetno bo iz naše družine šel na Ledino tudi drugi otrok (pri nas se sami odločijo), starejši pa tudi ne izraža kakega obžalovanja nad izbiro ali želje po menjavi. Je bil pa informativni dan res super (čeprav ne tako super, kot na Viču).

Srečno pri izbiri!

Ena boljših gimnazij v Ljubljani.
Gimnazija z dušo in super profesorji.
Odlična lokacija, dobro poskrbljeno za prehrano in dobro počutje dijakov.
Tu ni dresure in drila kot na Bežigradu, ampak dovolijo dijakom
razmišljati tudi s svojo glavo.

Priporočam!

Ko sem bila jaz mlada in sem se odločila za gimnazije, je bila LEDINA ena najboljših gimnazij. Sedaj pa sin končuje OŠ in smo gledali seznam najboljših gimnazij in sem bila zelo negativno presenečena, kako je Ledina padla. Na seznamu je bila na zadnjih mestih. Lestvica je narejena glede na uspeh na maturi. Očitno se je tam nekaj v teh 20 letih zgodilo, da je šola tako padla. Zelo dobre so Bežigrad, Vič , Škofijska, Poljane, Želimlje, Kranj, Ivančna Gorica. To so gimnazije, ki so v zgornji polovici. Jaz bi glede na to Ledino odsvetovala, ker tak padec ni hec in nekaj resno škriplje.

Naša je hotela na Vič, pa jo je potem prepričala Ledina.
Kaj naj rečem?
Ena boljših odločitev. Marsikaj slišim o gimnaziji Vič …. in lahko mirno rečem:
NI VSE ZLATO kAR SE SVETI.

Sem spodaj napisala, kako je ta gimnazija v zadnjih 20 letih padla. Tako da še zdaleč ni ena najboljših gimnazij v LJ, ampak je na lestvici uvrščena kot ena najslabših gimnazij v Sloveniji (ne v LJ)

Matura ni merilo kako kvalitetna je gimnazija. Kdaj boste to dojeli?

Obstajajo različni načini kako doseči boljši uspeh na maturi
(na prvi rok mature ne spustiš rizičnih dijakov, celo leto drilaš maturitetne naloge in zanemarjaš ostale vsebine, imaš enostavno dijake, ki so že pri vpisu kazali tendenco, da so pri šolskem uspehu boljši )
in kar je morda še bolj pomembno, matura meri le del znanja in sposobnosti dijakov.

Je pa matura glavno merilo za vpis na željene fakultete. V tem segmentu pa je uspeh na maturi zelo pomemben.
Razen, če imajo zdaj za na posamezne fakultete tudi omejitve pri osebnostni strukturi ljudi, ki jih vpisujejo.

Po “Hej, lahko bi ti šlo bolje. Kje je problem?” je znana predvsem Škofijska klasična gimnazija.
Meni je pa tudi kot staršu všeč, da se morajo otroci tudi sami potruditi. Moja hči je v prvem letniku imela malo “težav” in se je zbrihtala šele po tem, ko ji je kazalo tako slabo, da bi morala iti na popravce.
…sva sedela in se učila skupaj. Letnik je izdelala s povprečjem 4,3.
Hotel sem le opozoriti na dejstvo, da imajo učitelji tudi svoje življenje in da otroka, ki se noče učiti v to težko prisiliš.

Zapaj pa je Ledina tako slaba pri maturi? Pod njo je samo se Walfdorska. Jaz osebno ne bi sla tja nikoli. Je pa res kar ena zgoraj pravi, vcasih je Ledina prosperirala. Poljanska je kvalitetna gimnazija, ce vam ne disijo Bezograd, Vic, zelimlje, Skofijska.. dobra je Crnomelj, je cist na vrhu, Iv. Gorica, Kranj… in ena zgoraj pravi da matura ni odraz sole. Sorry, to je zame kljucno.

Jaz pa sem zelo razočarana nad Ledino. Večinoma prof. nadutih, dijake zafrkavajo da se kar kadi. npr.nemscina. Če imas negativno oceno ali testa ne pišeš je to možno popraviti samo v točno določenih terminih. Odločb otrok s posebnimi potrebami ne upoštevajo. Ravnatelj te kao razume, na koncu ti obrne hrbet.

Js sm v 2.letniku in sm nad to solo naravnost navdusena

Ja, razumljivo, ni vse tko lepo kot zgleda, mas nekatere profesorje k bos mogu velik vec sam narest, ampak taki so v manjsini.
Drgac pa so profesorji supr, ubistvu si z njimi ze “na ti” sam jih valda vikas. Upam da razums kva hocm povedat haha – probajo ti pomagat in ne sam glede sole, ampak nasplosno vsega. Vzdusje je fenomenalno, vedno se neki dogaja,..tuki res ni pritozb.
Popravni roki so ja, kar je ubistvu po eni strani slabo ker se moras ucasih po 4 mescih ponovno ucit isto snov, po drugi strani je pa super, ker takrat ni rednih ocenjevanj in si lahko uzams cs da popraulas.
Drgac pa se da z vecino profesorjev zment da naknadno popraulas, uglaunm res ti gredo na roko.
Dijaki pa tut niso rivalski med sabo, prprauleni nuditi pomoc, skratka men je super sola 🙂

Tudi jaz hodim na Ledino in strinjam se da je sola naravnost cudovita, s profesorji imamo poseben odnos in povezemo se na ravni cloveka ne pa samo profesor-dijak. Glede popravnih rokov je pa tako- ja res imamo moznost popravljanja samo 2x letno oz v januarju in juniju vendar se da s profesorji dogovoriti tudi za dodatne datume ce je res nuja ce pa vam ni do popravnih rokov se pa preprosto za pozitivno naucite prej in ne jamrajte potem. Ledina nas pripravi na zivljenje in nas ne “ujcka”, nimamo miljon moznosti za popravit slabo oceno zato se potrudimo ze v prvo in vsekakor nismo slaba sola, dosegamo uspehe na veliko podrocjih, zato lahko recem da se kosamo z vicem, poljanami, celo bezigradom, le da se mi za tisto 5 trudimo veliko bolj kot kdo iz zgoraj nastetih sol (govorim iz osebnih izkusenj).
Ce povezamem, Ledina je super sola s super ucitelji in dijaki

Vse je boljs kot sentviska gimnazija…

Po kateri lestvici pa to gledaš? Ledina je na 25. mestu, waldorfska pa na 80.

Nemščina. Zna zagreniti lajf! Pa ne predmet kot tak.

Lestvica Ledina na 25. in Waldorfska na 80. mestu je iz leta 2014. Zdaj je lestvica popolnoma drugačna.

Kje misliš študirati?

Kje misliš študirati?
[/quote]

Najbrž lahko vse, saj je to splošna gimnazija.

Nemščina. Zna zagreniti lajf! Pa ne predmet kot tak.
[/quote]

V čem je problem z nemščino v gimnazijah/srednjih šolah? Slišim, da ima ogromno dijakov težave z nemščino, tudi popravcev je baje zelo veliko… Morda kdo ve kaj več? Se opravičujem, ker ni direktno povezano s temo.

V čem je problem z nemščino v gimnazijah/srednjih šolah? Slišim, da ima ogromno dijakov težave z nemščino, tudi popravcev je baje zelo veliko… Morda kdo ve kaj več? Se opravičujem, ker ni direktno povezano s temo.
[/quote]

Tukaj, profesorica.

Moje izkušnje z Ledino niso ravno dobre. Sama sem se zanje odločila, ker je mami hodila sem in je imela zelo dobre izkušnje. Odločala pa sem se med njimi in Poljanami.
Po mojih izkušnjah si nihče si nikoli ne pomaga, če komu posodiš zvezek, ti ga ne vrnejo tudi po dva tedna (v primeru radirk, svinčnikov,… jih nikoli ne dobiš nazaj), če nekaj vprašaš v skupinski chat, odgovora ne dobiš, četudi je vseh 25 sošolcev vprašanje videlo, ogrooomno je jokanja takoj po odpisanih testih, češ da je šlo zelo slabo, potem pa tej isti osebki pišejo 5 in se kurčijo pred drugimi, ki so pisali manj. Da o profesorjih ne začnemo. Velika večina je takih, da si v začetku 1. letnika naključno izberejo par dijakov in jih imajo brez kakršnega koli razloga na piki (to se je na primer zgodilo moji prijateljici pri angleščini, kjer ji profesorica ni zaključila 5, četudi je imela povprečje 4,6). Pogosto dobiš občutek, da se profesorji znašajo na dijaki, ki so tišje narave, da bi izpadli “kul” pred ostalimi dijaki. Da niti ne omenjamo, da boš, če si privlačen fant, na spraševanjih pri nekaterih profesoricah dobil vsaj 1 oceno več kot bi dobila katerakoli punca za isto znanje. Sedaj mi je žal, da nisem šla na Poljane, sploh ko slišim kako se imajo fajn prijateljice, ki so šle tja.

Sam ne na gimnazijo Ledina!!! Na šoli vlada totalna anarhija. Ravnatelj nima nobene avtoritete, podravnateljica sestavlja urnika isti dan, tako da sploh neveš, da imaš nadomeščanje, vlada popolna zmeda. Profesorji delajo kar jih je volja, si sproti izmišljujejo pravila, kršijo pravilnike, zakone, dijake zmerjajo, se jim smejijo, če dobijo negativno oceno. Negativno oceno popravljaš ob točnih rokih, ki jih pripravi šola in so popolnoma pisani na kožo lenim profesorjem, dijaki pa imajo tako tudi po 4 ocene na teden za popravit!!! PAZI: VSAKO NEGATIVNO OCENO SI DOLŽAN POPRAVITI!!! Tudi če imaš pri nekem predmetu 5 pozitivnih ocen in samo 1 negativno, če te negativne ocene ne popraviš, imaš potem popravni izpit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Da popraviš to oceno imaš zgolj in samo 1 priložnost!!! Drugače je gimnazija zverinsko, pasje težka, z veliko več matranja kot v Oš za 5+, moraš imeti zdaj srečo, da dobiš sploh 2!!!  Profesorji obupno razlagajo, tako da moraš potem vse narediti sam doma!!! Nekateri profesorji dijake tako zmerjajo in norčujejo, da se včasih vprašaš, če si na zaprtem oddelku psihiatrije!!!!!!Če nimaš nekega res velikega talenta, se moraš, da sploh lahko izdelaš razred učiti najmanj 3 ure na dan in polega tega še kakšnih 6 ur v soboto in 6 ur v nedeljo!!!!!!!Te gimnazije ne priporočam nikomur!!!! Raje pojdite na lažje gimnazije(npr. Šubičeva, Aškerčeva, Prešernova, Moste…)

Take gimnazije kot je Ledina povzročijo, da psihično zboliš, pristaneš na psihiatriji in nimaš več moči izdelati faksa!!!! Če imate kaj v glavi me poslušajte si ne gre ure življenja in pojdite na lažjo srednjo šolo!!!!!

Sin je letos končal Ledino. Vsi so bili ponosni, da so bili Ledinci.

Ja, šola ima pravila glede popravljanja ocen, kar pa ni nujno slabo. Učil se je pa mogoče 3 ure v celem tednu, pa sem veliko napisala. Vsak pač ni za gimnazijo.

Maturo so zelo dobro pisali.

Jaz šolo vsekakor zelo priporočam, ker so res uživali  😉

Ledina je groza od šole. Profesorji žalijo dijake(npr. biologija, matematika….) ,drugi te histerično nadirajo za vsako malenkost in ti če slučajno pozabiš domačo nalogo dajo nezadostno oceno(1) v redovalnico (npr. kemija). Če pozabiš zvezek dobiš neopravičeno uro(6 neopr. ur je ukor!!!). Prav tako velja, če pozabiš športno opremo. Ravnatelj je filozof, ki ga boli za vse. Požvižga se na vse pripombe, na začetku leta starše roti, da naj jih ne prijavljajo inšpekciji(le zakaj, če so pa tako grozljivi…) Takšnega odnosa, kot ga ima podravnateljica do otrok svet še ni videl. Šola pa je na sploh izjemno težka, če dobiš negativno oceno, te ni noben profesor ne bodri, da bi lahko naslednjič lahko šlo bolje, prav nasprotno zanalašč te nadere in ti na popravljalnem roku da še težji test!!!!! O tem koliko jih pade letnik in ga ponavlja na drugi šoli nimajo podatka(zakaj ne??- Ker bi jim to uničilo krinko, pod katero uničujejo slovenske otroke!!!) Tako, da če imate kej v glavi pejte na drugo šolo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close