Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › GIMNAZIJA BEŽIGRAD ALI POLJANE?

GIMNAZIJA BEŽIGRAD ALI POLJANE?

Rabim eno mnenje oz. nasvet. Hčerka se vpisuje v srednjo šolo. Odloča se med Poljanami in Bežigradom. Ima pogoje za vpis saj ima vse točke. Je bolj naravoslovka, čeprav ji ležijo vsi predmeti. Bila je na informativnih na obeh šolah vendar je rekla da je bilo na Poljanski bolj pestro in zabavno na Bežigrajski pa bolj monotono. Informativni dnevi so potekali po zoomu zato je težko pridobiti celotno podobo o šoli. Zanima me, če je kdo, ki ima kakšne izkušnje s temi gimnazijami oz. če jih je obiskoval sam ali njihov otrok. Vaše mnenje… Hvala!

Hja, tole je težko svetovati, vsak mora sam začutiti, kje se najde. Mi smo vsi Poljanci, Poljane so zakon. Ampak poudarjam, tako je pri nas, tudi po zanimanju in talentih smo bolj družboslovci.

Vzdušje na Poljanah je pa definitivno boljše kot na Bežigradu, bolj sproščeno, manj tekmovalno, Bežigrad je zategnjen in zapiflan.

Bila sem na bezigrajski in mi je bilo top – sicer je res tekmovalno(vsaj takrat je bilo), tud kar se tice pripadnosti med sosolci – ce nisi mel nic pametnega za povedat, se pac noben ni druzil s tabo. Moj najvecji strah na bezigradu je bil, da bi izpadla glupa, ker potem se te oznake res tezko znebis.

ucitelji 50/50 – nekateri so bilo res vrhunski in sem ogromno odnesla, so pa zahtevali veliko.

Po mojih izkusnjah je bezigrajska precej zahtevna, ampak imam nanjo lepe spomine 🙂

Brez pomena katero gre, ker največ zavisi od njene motiviranosti. Na teh šolah z nekim porsch prizvokom eni potem mislijo, da so potem nekaj več, pa ni tako.

Jaz sem bil 4 lete odličen v gimaziji pa nikoli več ne bi šel na gimnazijo, sploh pa ne na tisto z nekim elitnim renomejem ne (nisem hodil v Lj), ker je bila kvaliteta katastrofa. Elitne so bile samo samohvale, pouk pa pri nekaterih predmetih v redu, pri drugih malo manj. Ali si odličen ali dober niti ni pomembno, ko se vpišeš na fakulteto.

Tudi medve s hčero obe Poljanki in tudi mi kot družina bolj družboslovci.

Poljane se mi vseeno zdijo bolj družboslovne, podpirajo vse, ki se ukvarjajo s kulturo, bolj v to smer so. Vsako leto decembra imajo v Cankarjevem domu božično-novoletni koncert, Galusova dvorana je razprodana! Nastopajo dijaki in profesorji.

K odločitvi mogoče pomaga razmislek o študiju, po drugi strani pa mogoče res ni važno, na katero gimnazijo greš. Srečno!

Imam sorodnika na Bežigradu. Je zelo zadovoljen. Sicer izrazit naravoslovec. Večinoma imajo ocene 4 in  5. Je pa res, da pridejo tja že iz OŠ ljudje s samimi peticami.

Kaj pq Vic? Super za naravoslovce. Nasa letos 1. Letnik. Izredno zadovoljna. Imela tudi vse tocke ob vpisu

Ce jo bolj zanimajo jeziki in druzboslovni predmeti, naj gre na Poljane, ce jo bolj vlecejo  naravoslovi predmeti, naj gre na Bezigrajsko. Ce ne ve, kaj jo bolj zanima, naj vlecke listke iz vrecke. Tako preprosto je to.

Jaz imam za sabo Bezigrad. Z zelo malo ucenja sem bila prav dobra. Na faksu se je pri matematiki zelo poznalo, da so nas veliko naucili.  Vendar na kasnejso poklicno kariero izbira med Poljanami in Bezigrajsko ne bo imela nobenega vpliva.

Bežigrad. Iz izkušenj otrok. En hodil na Poljane, drug na Bežigrad.

Zakaj ste modiji v tej temi izbrisali kar nekaj kometarjev? Ste sami bežigrad gimnazijci in ne prenesete pohval gimnazije  Poljane? Shame on you.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close