Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Geniji za ustvarjanje izgube ali drugače ALTA INVEST

Geniji za ustvarjanje izgube ali drugače ALTA INVEST

V dobri veri, da bodo strokovnjaki za upravljanje premoženja tega kolikor toliko strokovno upravljali, sem nasedel njihovemu oglasu in jim po pogodbi o upravljanju prepustil precejšnjo količino denarja v upravljanje.
Odločitev se je izkazala za katastrofalno, saj so se “strokovnjaki” za upravljanje izkazali za velemojstre za ustvarjanje izgube. V letu 2011 so od 30 odločitev, kar 25 ustrelili mimo in pridelali hiperizgubo. Izkazali so se celo za prave vedeževalce za nakupovanje precenjenih delnic, ki so čez nekaj dni postali top poraženec na celem ameriškem trgu. Tak primer je bil npr. nakup delnice CROX sredi oktobra leta 2011, ki je tri dni pozneje padel za 40 %, ali pa delnica CCME, kupljena konec januarja 2011, ki so jo čez 4 mesece prodali po 92 % nižji ceni in še cela vrsta podobnih potez.

Ta borzna mešetarjenja niso nič drugega, kot raj za mafijo.

Eh, s temi financami je zmeraj križ. Jaz sem tudi imela nekaj denarja pri njeh, pa sem vse ven vzela… Sem tudi kar nekaj izgubila…
Sem pa bila prejšnji mesec na enem res uporabnem seminarju o osebnih financah. Sem bila malo skeptična na začetku, vendar ker sem dobila karto kot darilo in sem bila ze obupana z mojimi naložbami, sem šla. In med drugim so kazali tudi neke raziskave, kako so bile opice bolj uspešne kot borzni analitiki pri izbiri delnic. Pa nekaj hakeljcev o vzajemcih je tudi bilo, kjer bi padla na rit, če ne bi že sedela :).
Poskusi se mogoče malo bolj izobrazit kot pa slepo zaupat drugim, da se igrajo s tvojim denarjam. Nekaj dobrih knjig se da tudi dobit.

Zakaj si dal svoj denar nekomu drugemu v upravljanje ? Tega res ne razumem. Po temu kar si napisal imam občutek, da imaš nekaj soli v glavi torej bi lahko svoj denar vlagal po lastni pameti in intuiciji. Seveda bi se znalo zgoditi, da bi nekajkrat tudi sam kiksnil in pridelal izgubo, vendar sem prepričana, da bi s svojim denarjem upravljal veliko bolj skrbno in previdno, kot pa nekdo, ki se igračka z denarjem ki ni šel iz njegovega žepa.

Na voljo je toliko trgovalnih platform, tudi takšnih, ki so prilagojene totalnim začetnikom. Zakaj ne poskusiš? Vloži 100$ in poskusi. Za 100$ te ne bo hudič vzel.

Če se ti pa to ne ljubi, pa vzemi bankovce, naredi iz njih ladjice in jih spuščaj po najbližji reki. Prepričana sem, da boš imel več satisfakcije. Vsekakor pa ne daj denarja v upravljanje.

Lp, Ioli

To sedaj tudi delam, da sam upravljam svoj denar in to bistveno bolj uspešno, kot so to počeli samooklicani “strokovnjaki” ALTE INVEST. Prej tega nisem počel, ker zahteva to precej časa in spremljanja trgov, tako, da sem menil, da bodo “strokovnjaki” ALTE, ki imajo cel dan časa za spremljanje dogajanj na trgu, znali ustrezno reagirati. Izkazalo se je ravno obratno, da so ravnali neprimerno slabše, kot bi ravnale opice, ki bi povsem naključno kupovale in vlagale. Zadnje 3 mesece, ko sem še imel denar pri njih, sem jim glede na dogajanje na trgu in gibanje indeksov, celo sugeriral primerne trenutke za nakup in prodaje, ki so se v veliki večini primerov izkazali za pravilne. Vendar so geniji za ustvarjanje izgube ravnali ravno nasprotno, čakali so toliko časa, da je prišel trenutek primeren za prodajo, ko sem jim sugeriral, da ni več primerno kupovati kakšne zadeve, tedaj so strokovnjaki ALTE INVEST veselo krenili v nakupe. Sledila je čez krajši čas meni povsem pričakovan a večja korekcija (cca 10 %).
Primorali so me, da sem mnogo prepozno prekinil sodelovanje z njimi, sam pa sewdaj mnogo bolj premišljeno in pametno upravljam z denarjem, kot je skrajno malomarno upravljala ALTA INVEST.

Se povsem strinjam s tabo, da sem naredil napako, ko sem slepo zaupal, da bodo “strokovnjaki” ALTE z mojim denarjem dobro in skrbno ravnali. Brez dvoma, da bi bile opice bolj uspešne pri izbiri delnic, kot njihovi borzni analitiki in upravljalci. Še več, izkazali so se skorajda za vedeževalce za ustvarjanje izgube, tako, da ko sem analiziral njihove poteze, kar nisem mogel verjeti, kako so bili pri tem tako neverjetno natančni in uspešni.

Alta Invest govedarji delajo samo določenim ljudem profit, meni so delnice kar sami prodali ker nisem plačal vodenje računa in to takrat ko je bila delnica najnižje, moram reči da sem popolnoma nezadovoljen z njimi in starejše borzno posredniške hiše so bile boljše in niso opeharle ljudi. Moram povedat da so največji lopovi v sloveniji in nebi nikoli več posloval z njimi.:(((

Ja ne vem kako lahko date svoj denar tujim ljudem, da opravljajo z njim?

Jaz nikoli in nikdar ne bi dal svojega denarja komu drugemu, da upravlja z njim. Sploh pa ne Slovenskim skladom.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Če želite nekam vložit denar, da je kolikor toliko varno in da ljudje res vedo kaj delajo je najbolje lepo it v Frankfurt, ki je nam najbližji in je tudi EU finančna prestolnica, kjer se ne dobijo taki luzerji kot pri nas.
Pri nas za svoje nesposobno opravljeno delo in opeharjene vlagatelje še nihče (od traderjev) ni sedel v kaki čuzi, v tujini pa je kar nekaj takih primerov, ko so lepo sedli za rešetke in še mnogo je takih, ki so brez licenc ostali!

Se mi zdi, da so pri nas skladi večinoma kar uradi za ropanje.
Medtem ko vlagateljem premoženje upada, lastniki skladov pospešeno bogatijo.
Čudno vse skupaj.

So kar povečini tudi skladi po svetu bolj v to smer obrnjeni, ne samo slovenski. Če greš k nekim samooklicanih strokovnjakom, da ti bodo plemenitili premoženje, ti itak na čelu piše, da nisi najbolj brihten, če bi bili vsi ti taki strokovnjaki, bi sebi plemenitili premoženje, ne drugim.

Najbolj sem se pa nasmejal unmu zgoraj, ki je imel dnar v skladu, potem pa ljudem pri skladu pametoval, kaj naj nardijo. Haha, če daš dnar v sklad, je to zato, ker veš, da nimaš veliko pojma, zakaj bi te potem drugi poslušali? Dvigni keš od tam, pa se sam ukvarjaj s tem, kupuj delnice, obveznice, če si tako pameten, saj malokdo dejansko je. Brez nič ni nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close