Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek GEN I,

GEN I,

Zanima me, tisti, ki ste pri Gen I ali ste ta mesec dobili kaj višje položnice? Podražila naj bi se namreč omrežnina.

Mi smo ta mesec prvič dobili položnico od Gen I, pa je bila višja od prejšnjih položnic Elektra Ljubljana.

Zdaj pa ne vemo ali zaradi podražitve omrežnine oz. ne vemo kaj bi bil temu vzrok? Smo bili kar malo razočarani. Po izračunu na internetu bi morali plačevati precej manj.

Hvala za vaše odgovore in mnenja.

Lep dan.

https://www.facebook.com/actio.si

omrežnina je nekaj, na kar geni nima nobenega vpliva in se je enako podražila čisto vsem ponudnikom elektrike.

ps
moja zadnja položnica, za mesec februar, ki zapade marca, je bila nižja od prejšnje za cca 20 centov… nimam pojma zakaj, se nisem poglabljala v to, ampak očitno meni višje omrežnine niso računali.

Porabo vam racunajo po dnevih. In ker je imel februar manj dni, je tudi znesek porabe manjsi.

Porabo vam racunajo po dnevih. In ker je imel februar manj dni, je tudi znesek porabe manjsi.[/quote]
point je v tem, da se meni račun ni podražil zaradi “omrežnine”
omrežnina se je pa podražila za 3 cente na kilovatno uro.
ampak že januarja….

poglejte porabo in preračunajte, ali je res samo omrežnina….
sicer pa vse piše na računu, vsaka postavka je točno opredeljena, nič ni kr neki…

Gen-I odpriporočam brezposelnim in drugim, ki se komaj prebijajo iz meseca v mesec.

Porabim malo elektrike, sem varčna. V več kot enem letu nisem opazila nobene bistvene razlike v položnicah, poleti je 1-1,5 evro ceneje, jesni, pomladi in pozimi je pa isto kot prej pri Elektro. Gretje imam na plin. Zahvaljujem se vsem višjim silam, da nisem šla za plin h Gen-I, ker bi mi v najhujšem mrazu še to odklopili. Na Energetiki so pokazali razumevanje in smo se dogovorili za obročno odplačevanje.

Danes so mi namreč pri Gen-I po dveh mesecih neplačila odpovedali pogodbo zaradi dveh položnic v skupni vrednosti 39 evrov. Dva dni nazaj so me poklicali, jim razložim situacijo – nobenega posluha, tip je lajnal eno in isto, kot da je posneta kaseta. Ker sem samska in že dolgo brezposelna, socialne pomoči pa mi niso odobrili, sem Gen-I še v mailu lepo prosila, če lahko počakajo 14 dni, da dobim en honorar na račun in vse plačam, ker trenutno komaj spraskam denar za hrano in si resnično nimam nobene možnosti sposodit denarja.

Danes prejmem ta dopis o odpovedi pogodbe – moje ustne in pisne prošnje zaradi finančne stiske niso šljivili pet posto. Potem sem jim poslala še 3 maile, jim prilimala časopisne članke z njihovimi obljubami glede strank, kako da razumejo stisko ljudi, jim nudijo možnost obročnega odplačevanja (meni je seveda niso ponudili ne po telefonu, ne po mailu, ne po dopisu). Nobenega odgovora z njihove strani. Imajo svoje vnaprej pripravljene sladkobne dopise o tem, kako ti bodo z veseljem prisluhnili in ti še raje pomagali, kamor rutinsko vpišejo tvoje ime in datum odpovedi pogodbe in to je to. Kje pa se njim da ukvarjat z vsako stranko posebej, morajo vendar pripravljat PR članke o visokih dobičkih in še višjih obljubah za privabljanje bodočih strank! Ki jih seveda kasneje ne šljivijo pet posto, če jim v življenju zagusti.

Glavno, da se lahko na vsa usta hvalisajo po cajtngih, kakšne astronomske dobičke kujejo. Grem nazaj na Elektro, v ceni ne bo bistvene razlike, v preteklosti pa so me po telefonskem dogovoru vseeno pustili dihat dlje kot 2 meseca, če sem kdaj zamudia s plačilom položnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close