gastro – narkoza
želodček338, 21.10.2021 ob 11:28
Imam napotnico za gastroskopijo. Ker delajo z doplačilom pod narkozo ponekod, me zanima – kam se obrniti za tole, ter da prideš čimprej k dobremu zdravniku. In če morda kdo še dodatno ve – kakšno je doplačilo za narkozo?
Lahko pozabiš z napotnico se čaka v nedogled.
V Rogaški več kot 2 meseca če hočeš sedacijo..na Bledu 3 mesece..imaš sicer v Kranju kjer delajo samo z sedacijo vendar se z napotnico tudi čaka do januarja .
Jaz sem v istem položaju vse sem vprašala pa imela napotnico zelo hitro.
Ne vem če kje v Ljubljani vprašaš to nisem ker imam daleč.
Jaz grem jutri samoplačniško v Maribor brez narkoze če sem prvič preživela ni vrag da zdaj ne bi ..saj preiskava ni dolga.
Če te kaj še zanima vprašaj.
Mož je imel prejšnji teden za kolonoskopijo sedacijo plačal je 160 evrov ..vendar tam gastroskopije pod sedacijo ne delajo zato ker je kratka preiskava so mi rekli.
Mene so decembra naročili tam z napotnico zelo hitro zato pa grem samoplačniško zaradi že več kot mesec trajajočih težav do decembra ne mislim čakati.
sonja112, 21.10.2021 ob 12:10
Lahko pozabiš z napotnico se čaka v nedogled.
V Rogaški več kot 2 meseca če hočeš sedacijo..na Bledu 3 mesece..imaš sicer v Kranju kjer delajo samo z sedacijo vendar se z napotnico tudi čaka do januarja .
Jaz sem v istem položaju vse sem vprašala pa imela napotnico zelo hitro.
Ne vem če kje v Ljubljani vprašaš to nisem ker imam daleč.
Jaz grem jutri samoplačniško v Maribor brez narkoze če sem prvič preživela ni vrag da zdaj ne bi ..saj preiskava ni dolga.
Če te kaj še zanima vprašaj.
mene je zelo strah samega pregleda in definitivno strah še vpliva na bolj nesproščeno stanje ob neprijetnem pregledu. Sem pa se pogovarjala – če je potrebno še kaj na preiskave poslati, je v trenutku pregled pod samoplačniško preko 300€, kar je prehudo. Vsaj zame….tako da bi kombinacija samoplačniško ter napotnico prišlo precej bolj sprejemljivo. Ampak….kam čimprej pa bog ve. V tem letu sem shujšala skoraj 20 kg, težave vedno hujše in res čakat do januarja ali decembra je presneto preveč
želodček338, 21.10.2021 ob 13:44
mene je zelo strah samega pregleda in definitivno strah še vpliva na bolj nesproščeno stanje ob neprijetnem pregledu. Sem pa se pogovarjala – če je potrebno še kaj na preiskave poslati, je v trenutku pregled pod samoplačniško preko 300€, kar je prehudo. Vsaj zame….tako da bi kombinacija samoplačniško ter napotnico prišlo precej bolj sprejemljivo. Ampak….kam čimprej pa bog ve. V tem letu sem shujšala skoraj 20 kg, težave vedno hujše in res čakat do januarja ali decembra je presneto preveč
verjemi, da je sam pregled brez sedacije lahko veliko manj neprijeten, kot je lahko diagnoza.
sploh pa ne morem verjet, da se ga boji ženska, za moškega to niti ni čudno …
hhm, 21.10.2021 ob 14:22
verjemi, da je sam pregled brez sedacije lahko veliko manj neprijeten, kot je lahko diagnoza.
sploh pa ne morem verjet, da se ga boji ženska, za moškega to niti ni čudno …
vse jasno, teoretično se vsega zavedam, ampak….. toliko ko ljudje govorijo in pišejo, imam globoko v možganih tak strah….imam visok prag bolečine, ampak …strah je pa grozljiv…cistoskopijo obdelali brez težav, ampak tole pa…..ne upam
želodček338, 21.10.2021 ob 14:29
vse jasno, teoretično se vsega zavedam, ampak….. toliko ko ljudje govorijo in pišejo, imam globoko v možganih tak strah….imam visok prag bolečine, ampak …strah je pa grozljiv…cistoskopijo obdelali brez težav, ampak tole pa…..ne upam
Samoplačniško z sedacijo je res hudo drago ja . Na napotnico pa se čaka kot pravim poiskusi kje v Ljubljani tam jaz nisem vprašala če ti je blizu.
Če ne pa samoplačniško samo gastroskopijo pa boš takoj na vrsti pride okrog 100 evrov.
Verjamem da te je prvič strah pa ni tako grozno se da prestati ..jaz sem bila že enkrat in točno vem kako je ..grem že drugič…če imaš take težave je res bolje čimprej..zavedaj se da ti to samo pomaga da boš zvedela kaj ti je in da se začne pravilno zdravit .
jaz sem zelo bojazljiva in imam nizek prag bolečine, ampakti povem, da sana gastroskopija traja 5 minut. in 5 minut se da zdržat res marsikaj. jaz sem bila prvič res nezasovoljna v barsosu, drugič pa v rogaški in kot dan in noč. sestra je ob tebi, ti pove kako dihat, skratka, vsak dan bi lahko šla res. samo poslušaj navodila, sam postopek pa mislim, da traja 3 min, s predpripravo, ko ti šprica grlo pa 5 min. res škoda denarja za sedacije itd.
Forum je zaprt za komentiranje.