Gardsko jezero
Živjo!
Letošnji dopust nameravav s fantom preživeti na Gardskem jezeru. Zanima me kakšne izkušnje imate s počitnica na gardskem jezeru, kaj se splača videti, cene, morda mi lahko kdo pove kakšno dobro internetno stran z informacijami ( v angleščini ). Nameravav kampirati zato me tudi zanima kakšne so kaj cene kampov in koliko so zasedeni. Rezervacij namreč ne maram, ker ne preživiva celega dopusta na isem mestu.
Torej če je žekdo bil tam bi mu bila hvaležna za kakršnokoli informacijo.
Lep dan
Pred leti smo se na poti ustavili za par dni tudi ob Gardskem jezeru. Na severni strani je zanimiva jama skozi katero pada slap, Iz kraja Malcesine vozi gondola zelo visoko (1800 – 2000m) od koder je ob dobri vidljivosti lep pogled na Dolomite. Na jugu zanimiv polotok s krajem Sirmione. Jezero je raj za jadranje na deski. V bližini so še Dolomiti, Gardaland, Aqualand, Verona… LP
Čao,
Ravnokar smo se vrnili iz Laga di gardo. Spali smo v campu Bella Italia.
Okrog Gardskega jezera je polno kampov. Jaz sem našla ta in še mnoge druge kampe na strani: http://gardalake.it
Če te še kaj zanima kar vprašaj!
lp
Zdravo,
bila sem pred 14 dnevi, ko še ni bilo polno gostov, prav tako ni bilo nobenega ‘ festivala’. Ravno ta vikend je bojda bil ‘čevljarski festival’ in je bilo vse fulll.
Sem bila pa tudi predlani in to avgusta meseca, ko je bilo tako polno, da sva z možem komaj našla kamp, kjer je bil prostor za majhen šotor. Bolj si blizu mesta Lago Di Garda, manj je prostega, saj je tam ‘srfaški raj’. Imaš pa 80 km okoli jezera, tako, da bosta našla kakšen prostor. Poglej na net, s tem namreč nimam izkušenj koliko je zanesljiv.
Drugače je super,
LP,N.
Mi smo bili ravno ta vikend v Manerba delg garda, avtocamp rolli. Našli smo ga na strani gardalake.it. Malo smo dvomili, kakšen bo, ker ima samo eno zvezdico in zato nizke cene. Bili smo prijetno presenečeni. Majhen, privat kamp, govorijo angleško, lahko jih pokličeš, urejeni wc-ji, bazen, do jezera moraš sicer ven iz kampa, vendar le dobrih 300 m.
Kampi z manj zvezdicami so še vedno veliko boljši od hrvaških z veliko zvezdicami. Cene so primerljive s hrvaškimi, razen v avgustu, ko lahko poskočijo v nerazumne višine. Seveda pa si takrat lahko vesel že, če sploh dobiš prostor.
Cene v restavracijah niso pretirano zasoljene, pizzo ali špagete npr. dobiš za 7 – 10 Eur, pivo pa je za naše razmere drago (3-4 Eur za 3 dcl).
Forum je zaprt za komentiranje.