Najdi forum

Gardsko jezero

Lep pozdrav!

Letor poleti nameravamo kampirati nekje ob gardskem jezeru. Ali je boljše iti julija ali avgusta (gneča, vreme)?Ali mogoče kdo ve, kje so dobra izhodišča za kolesarske izlete(ture)?Ali je potrebno plac v kampu rezervirati prej?

Hvala za informacije!

Samo ne avgusta!!!!!!! Takrat je pol Italijanov tam! Midva sva bila septembra in je bilo super, campa tudi nisva rabila rezervirat pa še lep plac sva dobila. Bila sva v campu zraven Gardalanda, bil je najcenejši, ampak nič slabši od drugih. (čisti toaletni prostori, elektrika, pa še zastonj ognjemet iz Gardalanda – romantika :o))) )
LP, Jasna

Jasna!
Prosim, če poveš kako se camp imenuje in kako se pride do tja, tudi mi namreč iščemo camp blizu Gardalanda.
Hvala

Mi smo bili lani zadnje dni julija in prve dni avgusta.
Po nasvetu smo si kamp poiskali približno na sredini poti do vrha jezera, blizu kraja Torri del Benaco. Zakaj? Ker smo kampirali 1 teden in so kampi višje kot greš cenejši tudi polovico kot kampi blizu Gardalanda (razen če trofneš “ta pravega” kot Jasna zgoraj). Če greš samo zaradi ogleda parka, se splača kampirati čim bliže. Kampi so na splošno lepo urejeni, na jugu so večji, imajo tudi bazene in tobogane in hiške, ki jih oddajajo v najem, so ob jezeru… Višje ob jezeru so kampi manjši in so na desni strani ceste (med jezerom in kampom je cesta, malo nerodno zaradi prehodov, nas pa ni motilo). Travica in urejene poti, čiste sanitarije, topla voda za posodo, tuš na žetone, senčka, obala prodnata, vsak kamp ima svoj pomol za skakanje. Cena: 2 odrasla + 2 otroka (9 in 13 let), šotor, avto = EUR 29/dan.
Mi kampa nismo rezervirali in smo si jih tudi več ogledali, preden smo se nastanili. Prostor je bil še povsod.
Zanimiva je cela okolica Gardskega jezera. Mesta in narava. V okolici zgornjega dela jezera je veliko urejenih poti za gorsko kolesarjenje. Dobiš zemljevid. Po cesti okrog jezera v avgustu ne priporočam kolesarjenja, ker je preveč prometa. Čez jezero vozijo trajekti, ki ti prihranijo kar nekaj kilometrov, če hočeš obiskati drugo stran jezera.
Glede vremena pa: vsako noč smo imeli nevihte in nalive, da nismo vedeli, ali bo naš šotor vzdržal obremenitve. Čez dan pa lepo sončke, tako da smo se lahko vsak dan kopali.
Sicer pa je tam kot ob morju. Zaradi vpliva reke Pad rastejo oljke, palme, trta, oleandri, fige…. Zvečer so po mestih promenade, jezero toplo, le na pogled ni tako čisto kot recimo Bohinj.
Lep dan….

ZIVIO!!
Mi hodmo vsako leto v Gardo na maraton za 1 maja. Ture so dobre v Torbolah, arko. Drugace pa tudi dobis zemljevid tur s kolesi. za kolesarjenje je tam super dost razlicnih tur za zahtevne in manj zahtevne.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close