Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gardsko jezero, kje

Gardsko jezero, kje

Smo pred tem, da rezerviramo počitnice ob Gardskem jezeru. Imam dve varianti, ena je v Desenzano del Garda, druga možnost je Bardolino. Tisti, ki poznate oba kraja, katerega bolj priporočate? Smo družinica z dvema majhnima otrokoma in imamo rajši bolj mirne kraje. Pomembno mi je tudi, da je dovolj možnosti za sprehode in da je v mestu tudi kaj za videt, npr. stari mestni del…
Hvala za vsakršno informacijo.

Mi bomo šli tudi letos ob Gardsko jetzero na dopust. Mene pa zanima, če si pogledala za apartmaje na tisti uradni strani ali se da dobiti tudi kakšne druge apartmaje. Morda imaš kakšen link, kontakt? Mi nameravamo it konec maja, začetek junija.

V času vsesplošnih podatkov na netu sprašujete na forumu. Inštalirajte si google earth in boste videli vse zelo natančno.

Bardolino je na vshodni strani jezera. Ima staro mestno jedro, lep park, marino ob jezeru in veliko sprehajalnih poti.

Desenzano je na jugo zahodni strani, zelo blizu polotoka Sirmione, ki je sam po sebi zelo lep in zanimiv. Je nakjkrat večji od Bardolina.

Sicer pa je ob Gardi kar veliko zanimivega in je najbolje, da 1 dan naredite izlet okoli jezera. V bližini je tudi safari park skozi katerega se pelješ s svojim avtom in ga je vredno pogledati.

Uživajte.

Bolj mirno je definitivno na Z strani jezera, V del je meni obupen.
Desenzano ne vem kaj bi se dalo videt, trgovine mogoce, pa bolnico koristimo tam, ce je treba.
Sirmione nas ne vidi vec, s takimi cenami naj kar sanjajo, pa tudi prijaznost z Z stranjo ni primerljiva.

Mi gremo 13.06.2009 in smo rezervirali Desenzano del Garda. Kakor smo gledali imamo dokaj blizu do Gardalanda, safari parka, Verone in nam to ustreza.

Lp
Klavdija

Kje ste rezrevirali, a ste kar prek intenreta ali ste šli na agencijo.

Hvala

Bardolino je skoraj zraven Gardalanda, Desenzano pa precej bolj stran. Od Sirmiona gor.

Ja, mi se tudi zdaj bolj nagibamo za Bardolino, ker je precej manjše mestece in tudi bližje vsem zabaviščnim parkom, nameravamo tudi obiskati Gardaland in safari park. Rezervirali pa bomo tu
http://www.gestgarda.it/portal/beatrix/index.htm

Desenzano pa bomo prav tako obiskali saj je do tja približno 20 km in bomo itak obkrožili jezero…

Nam je bil Desenzano super. Načeloma je kjerkoli ob Gardskem lepo. Večerni sprehodi ob jezeru, park, taverna z njami testeninami, pekarna z njami žemljicami … Malo nas je sicer motilo, ker peš nismo imeli na dosegu nobenega marketa, razen mini trgovinice na obali. Sicer pa skok v avto in je vse v parih minutah na dosegu.
Bivali smo v Kristal Lagu in bili zadovoljni nad nastanitvijo in ceno.
Drugače pa ne pozabite na “zgornjo” stran jezera – Limonn, neverjetne ceste do tam, na drugi strani pa gondolski vzpon na Monte Baldo. In tako kot so predhodnice rekle Sirmiona in safari parka.
Gardsko jezero spada med naše najljubše počitniške spomine in sigurno se bomo tja še vrnili. In res mi je žal vseh, ki mislijo, da je Gardaland edina zanimiva stvar ob Gardskem jezeru.

Pozdravljeni

Mi trije hči je imela lani 8 let smo šli v Lazise. Bili smo v kampu Belvedere in sicer v mobilni hiši s klimo, kopalnico, kuhinjo in dvema
sobama. Moram pohvaliti kamp- vse urejeno in čisto. Ljudje zelo prijazni
in ustrežljivi. Rezervirali smo kar preko neta in bili so edini, ki niso
zahtevali predplačila. En teden pred odhodom so nas kontaktirali in to je to. Brez težav. Plačali smo vse ob odhodu. Po drugi strani sem se počutila kot doma- sem namreč iz obale. Klima,navade,vegetacija,sredozemsko podnebje
Z eno besedo super. Mislim da se bomo še vrnili v te kraje.

lp Reny

Arco je zelo lep kraj

mi smo bili v Rivi, zelo lepo blizu Limone

Mi pa v Limone sul Garda.

Priporočam, lušten kraj, dobre in ne pretirano drage restavracije, nekaj lepih otroških igrišč – javnih, urejenih, nobene gužve.

Lepa plaža, če greste poleti, mi smi bili 1. maja.

Jezero smo obvozili in nam ni bilo žal, da smo najeli apartma prav v LImone. Je daleč najlepši kraj ob jezeru.

mi smo bili v kraju torbole na severu – 2 km od rive. zelo lušten kraj, kampi urejeni, iskali smo takšnega ob obali, da vmes ni bilo ceste in ga tudi našli, vendar je bolje predhodno rezervirati v primeru, da gre za sezono.
ogledali smo si tudi rivo in se en dan tam tudi kopali, za otroke je na plaži super poskbljeno, v senci veliko igral, tako da je nam bilo super. do rive smo šli kar s kolesi, saj imaš lepo kolesarsko stezo ob obali, pa tudi okoli je veliko kolesarskih stez, tako da priporočam kolesa.
meni je severni del bil absolutno bolj všeč kot pa južni, kjer je tudi več turistov, gneča zaradi parkov…

lp

Smo bili konec avgusta v Bardolinu in je lušten kraj. S kolesom lahko precej prevoziš do Garde severno, južno pa še verjetno kar do Sirmioneja. Če pa bi šli še enkrat, pa bi verjetno res šel v Torbole, severni del jezera je za slovence zaradi hribov mogoče bolj “domač” in slikovit.
Če surfate, pa sploh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close